Laddar...
Nymans Ur 1851

Tiden går fort när man har roligt sägs det...

Diskussion i 'Diskussion' startad av Affe, 14 december 2014.

 1. Affe
  Trådstartare

  Affe Una vida loca

  och det är nog inte helt j... osant skulle jag säga. Har varit några hektiska veckor på jobbet, brukar vara så just under denna månad på företaget, förmodligen inte unikt på något sätt gissar jag. Men idag så har jag haft lite egentid med inga förpliktelser alls, och med detta kom jag att tänka på tiden jag har haft här på klocksnack, denna grymma sida för oss klocknördar. Av en ren slump så hittade jag hit till klocksnack.se hemsida, då jag var ute efter en ny klocka förra året, för att vara lite mer exakt så hade jag blivit sugen på att införskaffa mig en Rolex Milgauss GV.

  Jag var ute på dom flesta nätsidor som kan tänkas sälja klockor, kommer ihåg att jag googlade Rolex Milgauss och fick upp en annons på K&S på ett forum jag aldrig hade hört talas om. Under denna tid var jag och hängde på ett forum som kallades TTT, hade hängt där sedan år 2000 men var inte längre någon aktiv och stabil postare som jag varit innan, men vad var nu detta tänkte jag. Ett nytt klockforum, Hmm, fan så intressant tänkte jag, ser nytt och fräscht ut, många namn som man kände igen sedan tiden på TTT, men även många nya namn, kul. Sagt och gjort så registrerade jag mig, detta var 3 juli, 2013, och jag ångrar inte en dag att jag gjort det sedan dess.

  Har fått massor av nya vänner, inte bara här på forumet, jag har fått vänner som jag även fått äran att träffa IRL Bojke, Icaras, Brogren, Ekmikael, Aboynamedsue, hejo, Johnne, Tobbe-i-Etuna, jakob.dala, the judge, Tommytvigg, Målarn, Apansson, BOTL, Davvan, Aquaracer2 har säkert glömt någon och det ber jag om ursäkt för, har ju även varit på några stora Gtg och träffat många sköna snubbar som jag är glad att jag fått äran att träffa.

  Jag har även fått flera fina vänner som jag har kontkt med även utanför detta eminenta forumet, jabla, Uffe, andheg, gabbeolsen, är skitglad att fått er som mina vänner. Tråkigt att ni bor så långt bort bara, så om våran vänskap betyder något, så se då till att flytta uppåt i landet era jäkla klocknördar, så jag har några likasinnade att leka med när andan faller på :D.

  Jaja...men vad har jag hunnit med att införskaffat till samlingen då under tiden här på forumet, nja, jag är nöjd, visst hade jag en ganska så trevlig samling innan, men som alla vet så kan saker och ting ändras under livets gång. Själv hade jag några tunga år innan 2013 som gjorde att det fanns massor av annat som var tvunget att prioriteras före massor av klockinköp men så är livet, man får mätta mun efter matsäcken.

  Efter 4 veckor på forumet så hade jag en underbar vecka ni som kommer ihåg, blev faktiskt fyra klockor på 3 dagar, Haha, ja jisses det var helt fucking amazing . Första klockan som kom var en...

  Rolex 16220.
  [​IMG]

  https://klocksnack.se/threads/4-års-väntan-är-över-mmm-paketöppning-bonus-paketöppning.9769/

  Andra som ramlade in, var en, Rolex 16613 från Holland.
  [​IMG]

  https://klocksnack.se/threads/andra-paketöppningen-på-några-timmar-faen-va-nice.9792/

  Den tredje klockan som ramlade in denna avesome veckan jag hade var just den klockan som fick mig att hitta hit tidetta forum, en Rolex Milgauss GV.
  [​IMG]

  https://klocksnack.se/threads/Ähhäää-vi-tar-en-paketöppning-till-tycker-jag.9831/

  Den sista klockan som kom och som fullbordade mitt fyrtal blev en Yacht Master med platinatavla.
  3071.jpg

  https://klocksnack.se/threads/då-var-det-klaaart-då-vi-kör-en-paketöppning-till-en-triss-blev-till-ett-fyrtal.9898/

  Jag har klockan kvar så klart, men som ser ut så här då jag skriver detta, den har fått den fina blåa sunburst tavlan på sig istället. Men detta är ju högst peronligt beträffande smak och tycke.
  DSC_7105 - Kopia.JPG


  [​IMG]
  Detta var under några dagar i augusti 2013, en vecka som jag sent kommer att glömma!

  Sen gick det några månader, och det ramlade in några roliga klockor i mitt tycke, jag snackar naturligtvis om Camel, och specifikt modellen SUPERCHRONO. Denna klocka var mycket populär i slutet av 80-talet om jag inte missminner mig, men framför allt under början 90-talet, var dom jävligt heta och kostade 3995:- .

  Efter lite letande så hittade jag några objekt på ebay som jag valde att lägga vantarna på, fick även en superchrono av MJ24 som behövde lite kärlek. Då jag är kräsen med skicket så fick jag en över, och kunde använda lite delar för att få till klockan från MJ24. Är fortfarande ute efter den fjärde i serien SUPERCHRONO, den med vit tavla med blå visare. Verkar dock vara svår att få tag på, men jag letar vidare.

  DSC_5615.JPG

  Sen blev det nog ingen klocka förrän i år, den första jag köpte in var denna Omega De Ville med, refnr: ST155.005, gillar formgivningen på denna omega. Den ser jäkligt obekväm ut, men sitter otroligt skönt runt handleden. Denna köptes in i maj.
  [​IMG]
  [​IMG]

  https://klocksnack.se/threads/dÅ-var-det-dags-paketöppning-av-en-icke-rolex-klocka-till.23604/

  Även nästa klockor jag kommer att presentera köptes under denna månad (Maj), denna gång hittade jag några trevliga objekt på Kaplans Klockkvalité på Norges nationaldag. Jag hade länge varit sugen på lite vintage, när nu dessa ur dök upp och var dessutom helt kompletta så tvekade jag aldrig att lägga bud på klockorna. Fick Aquaracer2 att kolla upp dom på inbjudan man brukar få på torsdag kvällen dagen före den allmänna visningen är. Då jag själv bor får långt ifrån tyvärr så passar det aldrig att åka på denna inbjudan, då det bjuds på mat och dryck så skulle det vara svårt att stanna kvar för att sedan vara på jobbet dagen efter.

  Men, men...dagen är inne, och jag har sett till att jag kan vara med live via telefon då auktionen går, då jag inte har tid att åka ner till Stockholm då vi skall ha våran första GTG här i Dalarna som jag vet om iaf. Kaplans klockkvalité startar och spänningen är på topp, jag blir uppringd strax innan mitt objekt kommer upp. Känslan är härlig då jag hör auktionsförrättaren ropa ut aktuella bud, när han sedan säger första, andra och tredje så kissar jag nästan ner mig av all anspänning som släpps ut, Haha.

  Klockorna jag ropar in är;

  Tudor Snowflake refnr: 9411/0
  [​IMG]
  [​IMG]

  En underbar 16750 med otroligt trevlig matt tavla med målade index.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Den sista från kaplans var en klocka som jag varit spänd på länge att få prova och ha i min ägo, var en GMT med safirglas, men denna har den något udda referensnr: 16760. Den är även kallad Fat Lady, eller Sophia Loren, brukar man inte säga att kärt barn har många namn.
  [​IMG]

  Även denna är fullset så klart.
  [​IMG]

  Här med min 16710, lika bred men något tjockare, och det ser man med blotta ögat om man tittar faktiskt.
  [​IMG]
  [​IMG]

  https://klocksnack.se/threads/paketöppnings-dags-det-blir-lite-si-det-blir-lite-så-det-blir-lite-mitt-i-mellan.24301/page-6#post-502099

  Hmm...dessa klockor var egentligen inte planerade att köpas, då det var en Rolex 16753 som jag verkligen vill ha i samlingen min. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju. SUCK...skulle gärna vilja möta denna hönshjärna som myntade detta uttryck, "för jag skulle vilja dra på han en smäll, de ä sant dä", som Peter Forsberg sa om domaren Börje Johansson efter det Modo förlorat SM-finalen mot Malmö i ishockey 1994.  Men tålamod är en dygd, så efter det man gjorde några trådar till hur du samlar ihop snabba cash till en ny klocka, och plus hur man lagar en grill för att spara ännu mera pengar så var det snart dags för klockan jag fluktat så länge efter.

  Del 1)
  https://klocksnack.se/threads/ot-hur-skramlar-du-ihop-snabba-cash-till-en-ny-klocka-del-1-jo.29247/

  Del 2)
  https://klocksnack.se/threads/ot-hur-man-skramlar-ihop-till-snabba-cash-del-2.29300/

  GRILLEN :D!!!
  https://klocksnack.se/threads/det-sägs-att-smålänningar-är-snåla-men-det-är-ingenting-mot-vad-jag-är.27402/

  Men innan den efterlängtade klockan var påtänkt så han jag ropa in något annat som jag varit ute efter i snart 5 år, en komplett box till min Rolex Oyster Quartz. Det visade sig att den dök upp samtidigt med DD klockan.

  [​IMG]  https://klocksnack.se/threads/idag-så-har-jag-firat-jul-och-julafton.29602/

  Nu börjar vi se ljuset i tunneln på mitt år 2014, efter alla helguldare som dykt upp på forumet så kände man suget på att prova en Day-Date. Lite roligt är det alltid att just denna klocka har varit i klocksnackares ägo innan den kom till mig. Först så inhandlades denna av calzone, han frågade mig ifall jag var intresserad, tyvärr så hade jag klockorna från kaplans klockkvalité på ingående, så jag var tvungen att tacka nej. Han sålde denna till vaniljglas, när han tröttnade, så frågade ä'ven han mig ifall jag var intresserad, även denna gång tackade jag nej, anledningen kommer jag inte ihåg.

  Han sålde den till Mr puonti, efter allt grävande, snickrande och lagande av grillar, så var jag värd något alldeles extra. Jag frågade puonti om hans klocka var till salu, hade sett i någon tråd att den kanske skulle flippas. Nu var det så att denna klocka var på service, Haha, ja jävlar, denna är på service hos antingen Jälmers Ur eller Pagolds Ur, vi kommer väl aldrig att få veta sanningen beträffande detta. Ni som missat detta, angående denna service kan läsa det om ni klickar upp länken nedan.

  https://klocksnack.se/threads/visst-skall-man-kunna-lita-på-sin-urmakare.31208/

  Fick klartecken att köpa Puontis DD, nu tvekade jag inte, det bara att slå till denna gång, annars vet man inte när chansen kommer tillbaka att få köpa en klocka med fullset. Fan va grymma klockor Rolex Day-Dates är, jag hoppas att alla som verkligen vill testa än, får chansen att äga en, den är grym. Klockan kom med en riktigt trevlig vit tavla med romerska siffror. Men jag gillar lite färg, så jag bestämde mig för att byta tavla, på samma gång så satte jag in skivan med svenskt datum som är att måste tycker jag, den får den lilla extra charmen pga denna.

  Rolex Day-Dete 18238.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]

  Men jag var inte nöjd här, tog ledigt en torsdag och åkte ner till Stockholm, hade lite förhoppningar att klockan skulle bli lite schysstare ifall jag bytte tavla. Resultatet får tala för sig själv tycker jag, jag är jävligt nöjd med tavelbytet. Och tur var väl det att jag gjorde bytet, det var då det visade sig att den helservicen som var påstådd gjord inte ens var i närheten. Hade jag badat med klockan så hade det fått katastrofala följder, men som tur så upptäcktes det innan, jag är tacksam för det ROB-1832.

  https://klocksnack.se/threads/just-me-mywatch-and-i-paketöppning.29875/

  :heart: Grönt Är Skönt :heart:

  DSC_9824.JPG
  DSC_9872.JPG
  DSC_9801.JPG DSC_9809.JPG DSC_9857.JPG DSC_9861.JPG

  Då var det bara en klocka kvar att redovisa, den som jag egentligen skulle köpa under året, Hehe, får se det som att övriga klockor blev en ren bonus. Jag är helt nöjd med mitt klock år 2014, Hmm, dum vore jag annars.

  Hehe...då kom äntligen den klocka som jag så länge suktat efter 2,5 - 3 års väntan är över, det känns bra att få lägga bort all tid det tar att söka igenom alla sajter som kan tänkas att sälja klockor. Chrono24, VRF, HQmilton, Lunaroyster, blocket, Tradera, K&S och massor av andra hemsidor som jag inte kommer ihåg namnet på. I min värld så äger just denna 1675/3 med RootBeer tavla och Rolex Sumbmariner Two-Tone när det just kommer till gåld och stål klockor.

  Rolex 16753 med RooyBeer tavla och Niple dial är SWEET :wideyed:!
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

  https://klocksnack.se/threads/af-sjodahl-studios-presents.30053/

  Detta var mina klockor år jag jag funnits som registrerad medlem här på KS, jag har bara gott att säga om klocksnack.se, träffar jag någon som jag inte känner, men som är lite klock itresserad så nämner jag alltid att dom skall ta sig en till på just detta forum. Vill även passa på att tacka alla admins, Spencer66, Denke och daviden m.fl som gör ett grymt jobb, men att hålla detta eminenta och roliga forum flytande, jag tar av mig hatten, fan vilket jobb ni gör. Jag vill även passa på att tacka alla forummedlemmar, utan er så blir det ju inget forum, jävligt kul att vara delaktig att vara medlem här, och att vecka ut och vecka in, se forumet bara växer så det knackar och bli större och större, "KLOCKSNACK rules."
   
  Andersml, Petter, leben och 147 andra gillar detta.
 2. Desmond_Malone

  Desmond_Malone X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.567
  Från:
  Värmdö
  Tack för alla sköna trådar kung sjodahl!
   
  jazzy jeff och Affe gillar detta.
 3. Simpatico

  Simpatico X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.943
  Från:
  Skåne men bor i GBG.
  En grym post.
  Snygga klockor och vilken uppställning.
  Väntar med spänning på vilken riktning som kommer.

  Tack för att du är du och du delar med dig (tre du i en mening).
   
  Affe gillar detta.
 4. Selvedge13

  Selvedge13 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.680
  Från:
  Byn
  Lika underbart att läsa dina trådar varje gång! Tack för att du berikar detta forum!
   
  Affe gillar detta.
 5. Hebbe

  Hebbe Ki-Adi-Mundi

  Inlägg:
  5.791
  Du är för go! Riktigt bra klockor! God Jul på dig! :)
  Få se vad du hittar på 2015 ;)
   
  Affe gillar detta.
 6. Onelund

  Onelund X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.112
  Från:
  Småland
  Du är för skön @af Sjodahl, behövs fler som du på forumet men det kommer ändå bara finnas the one.
   
  Affe gillar detta.
 7. Götlaborg

  Götlaborg Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.769
  Från:
  Götlaborg
  Du är verkligen en glädjespridare av rang :D
   
  Affe gillar detta.
 8. Chrisse

  Chrisse The King of Jesters

  Inlägg:
  6.875
  Från:
  Yonssons källare
  Bra där. Började läsa på dass, domnat i benen nu.
  Var det värt :)
   
  Affe, David, Hoarz och 2 andra gillar detta.
 9. Flat-Eric

  Flat-Eric Shmi Skywalker-Lars

  Inlägg:
  10.599
  Poesi
   
  Affe gillar detta.
 10. Joakim

  Joakim X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.996
  Grillen är sjukt rolig
   
  Affe gillar detta.
 11. You Can Call Me Al

  You Can Call Me Al X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.460
  Du e fan bäst Af Sjodahl :) Vilken resa! Och vilken ynnest det är att ha fått lära känna dig :)
   
  Affe och jabla gillar detta.
 12. pnt

  pnt X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.806
  Från:
  Borås
  Affe gillar detta.
 13. andheg

  andheg X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.100
  Grymt bra år....och skrivet man!
   
  You Can Call Me Al och Affe gillar detta.
 14. Hugii

  Hugii X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.381
  Kungen....
   
  Affe gillar detta.
 15. jhallb

  jhallb Rebel soldier

  Inlägg:
  108
  Livsglädjen lyser igenom starkt i alla dina inlägg. Det inspirerar!
   
  Affe gillar detta.
 16. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  27.895
  Från:
  Helsingborg
  Sjukt bra skrivit även om jag kände till det mesta innan så var det roligt att läsa. Otroligt kul att vi är några som fått kontakt här och sedan fått flera vänner för livet på KS. Kan det inte vara du som bor fel Af Sjodahl vi andra har inte så långt till en vän. ;)
  Tack för att du finns och ha en riktigt bra jul min vän.
   
  You Can Call Me Al och Affe gillar detta.
 17. paradis

  paradis Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.806
  Från:
  Malmö
  Du har snart alla Rolex :eek: ,verkligen bra skrivet, bra bilder ock fantastisk samling .....:) hoppas att du skaffar lika många till........:rolex:
   
  Affe gillar detta.
 18. Johnne

  Johnne Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.145
  Från:
  Nån annanstans
  Mycket välskrivet! Riktigt roligt att läsa och fina bilder att titta på.
   
  Affe gillar detta.
 19. jakob.dala

  jakob.dala Oo=v=oO

  Inlägg:
  4.220
  Från:
  Vällingby
  Tack för allt under året. Hoppas på samma skörd under 2015 :)
  Go jul
   
  Affe gillar detta.
 20. wundlander

  wundlander Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.717
  Från:
  Stockholm
  Ös på. Mer plexi nästa år va?
   
  Affe gillar detta.
 21. JAH42

  JAH42 Friends of KS

  Inlägg:
  171
  Den gröna day/daten kan vara den snyggaste jag sett i klockväg.
   
  gruby och Affe gillar detta.
 22. Jonte73

  Jonte73 Tie Fighter pilot

  Snyggt sjödda !
  God jul på dig.
   
  Affe gillar detta.
 23. Pelarn

  Pelarn Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.500
  Härlig läsning! Fina bilder .
   
  Affe gillar detta.
 24. StarMan

  StarMan AT-AT driver

  Inlägg:
  6.268
  Tack själv Af Sjodahl ! Kul att du hittade den där rootbeeren till slut och det blev ju några grymma sidospår :)
   
  Affe gillar detta.
 25. Gripenbro.se

  Gripenbro.se Företag Forumsponsor

  Inlägg:
  553
  Grymt :)
   
  Affe gillar detta.
 26. Nicklas.S

  Nicklas.S X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.016
  Tack för att du gör ett bra Klocksnack ännu bättre. Ser fram emot 2015 med spänning
   
  Affe gillar detta.
 27. Knight

  Knight Y-Wing pilot

  Inlägg:
  582
  Från:
  Stockholm
  Tack för alla underhållande trådar och inlägg Af Sjodahl!
   
  Affe gillar detta.
 28. Andersml

  Andersml X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.069
  Härlig historia! Nu vet man vem som köper alla Rolexar......
   
  Affe gillar detta.
 29. Hoarz

  Hoarz Stormtrooper

  Inlägg:
  275
  Grymt! Grönt var sannerligen skönt. Gilla grilltråden också. :)
   
  Affe gillar detta.
 30. DoberMan

  DoberMan Politruk

  Inlägg:
  3.360
  Från:
  Minsk, Vitryssland
  Grym tråd! Tack
   
  Affe gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield