Laddar...
Erikson Urhandel

Tillbehör till begagnade ur

Diskussion i 'Diskussion' startad av MBx, 1 januari 2014.

 1. MBx
  Trådstartare

  MBx Stormtrooper

  Inlägg:
  329
  När ni hittat er begagnade drömklocka - hur många av er bryr er om originalboxar, cert. etc eller är det huvudsakligen klockans (och länkens) skick som räknas?

  Tänker närmast på de ur som ofta finns ute till försäljning.

  /M
   
 2. Sond

  Sond AT-AT driver

  Inlägg:
  5.601
  Klocka i första hand och sedan länk om det är ett äldre ur. Gärna box och papper(eller åtminstone garantikort) om det är en nyare klocka. Även om alltid klocka/länk i förhållande till pris slår box och papper om det verkar vara en okey säljare. Om någon okänd säljer en nyare klocka utan box och papper funderar man ju lite på vart klockan kommer ifrån. I alla fall gör jag det.
   
  laketwig gillar detta.
 3. RobertD

  RobertD Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.105
  Från:
  Stockholm
  Har börjat värdesätta "full set" allt mer.
   
 4. LongCon

  LongCon Miss Softie

  Inlägg:
  6.622
  Från:
  Vallentuna
  Äkta fullset måste vara sjukt ovanligt på nu populära klockor från säg 60-talet.
   
  Aquaracer2 gillar detta.
 5. Jokkmokkswe

  Jokkmokkswe Cup of Jawa

  Inlägg:
  4.681
  Från:
  Byn
  Tidsenliga boxar är lätt att få fram men att det just ska passa modellen är lite svårare. Så nej, inte i min värld på de vintage omegor jag har.
   
 6. MBx
  Trådstartare

  MBx Stormtrooper

  Inlägg:
  329
  Förmodligen finns det färre fullset ju äldre klockan är (och färre objekt till salu) men något som är ovanligt tenderar att öka i värde.:)

  /M
   
 7. max

  max Dancing Queen

  Inlägg:
  2.203
  Från:
  Kungsholmen
  Är mest klockornas historia jag värdesätter i ett fullset, en ägarkedja som behållt box, kvitto osv i säg 30år tycker jag visar lite att de verkligen brytt sig om den. Det påvisar ju även ett visst mått av legitimitet och man får ett större förtroende för klockan.
  Viktigast tycker jag är att få en fin klocka i alla avseenden, alltså att jag inte vill ha ens en liten misstanke om fusk så som ihopplock osv. Trovärdig säljare, tillbehör, tidsenliga delar och korrekt beskrivning är ju alla saker som bidrar till att måla en bra helhetsbild för ett ägande utan magknip.

  Det lugnet kan såklart uppnås utan fullset, menar bara att när det finns så bygger det på klockans historiska värde ytterligare.

  Sen är det ekonomiska värdet svårt att sätta generellt men säg att man skulle kunna köpa samma klocka för 50kkr utan fullset och för 55kkr med, så skulle jag välja med fullset.
  Skulle man dock få en klocka i en trygg affär för 50kkr men en finare fortfarande tryggt men utan fullset så skulle jag ta den finare klockan.
   
  Jakobb gillar detta.
 8. André

  André Rebel soldier

  Inlägg:
  74
  Har inte gjort några begagnataffärer än men om klockan är nyare än 10år eller dyrare än 15k vill jag nog ha fullset. Är det drömklockan och där finns någon trevlig dokumentation till den hade jag klart kunnat tumma lite på det.
   
 9. Karatekid

  Karatekid Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.092
  Från:
  Lund
  Hade nog aldrig låtit bli att köpa en fin klocka bara för att den inte är fullset när det gäller vintage iaf.
   
Mårtenssons ur Brookfield