Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Timeshare - era erfarenheter? >>>

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Chuck, 17 juni 2017.

 1. Chuck
  Trådstartare

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  6.148
  har fått möjligheten att köpa en andel av en i familjen. Andelen i fråga befinner sig på Kanarieöarna och är en lägenhet på ett av vings alternativ, 4 stjärnor.

  Lägenheten/hotellrummet W har 2 rum, 6 bäddar, kök och jacuzzi på balkongen. Har varit där en gång och det är riktigt bra grejer.

  Avgiften är 500€ per år och jag ska betala 2000€ i engångs kostnad, vidare kostar det 100€/år att vara med i klubben där man kan få vassa erbjudanden på hotell veckor worldwide (mestadels USA) detta är valfritt

  Min släkting köpte andelen för 11000€ 2006 och berättade att marknaden för detta börjar dala, varför hade han ingen förklaring på.


  Jag har inga tvivel mot min släkting, han närmar sig 80 bast och vill kränga av till nån närstående och jag nappade.

  Inga beslut tagna men frågar er: erfarenheter av detta koncept?
   
  Senast ändrad: 18 juni 2017
 2. GordonG

  GordonG Y-Wing pilot

  Inlägg:
  727
  Från:
  Caracas
  Det beror ju helt på. Hur mycket får du nyttja lägenheten/rummet per år? Och hur länge är du uppbunden att dega 600€/år?
   
 3. Johanw

  Johanw Y-Wing pilot

  Inlägg:
  562
  Från:
  Lomma
  Ok tyvärr vad jag upptäck så sjukt lite regulär trafik från Sverige dit. Eller så har jag inte letat tillräckligt bra. I slutänden blev charter billigare.
   
 4. Nygren

  Nygren Stormtrooper

  Inlägg:
  391
  Har också räknat på ts på olika ställen, men inte gått vidare. Beror så klart på nyttjandemöjligheten/vilka veckor, vilka reguljära förbindelser som finns och om man kan se någon ekonomisk uppsida. Om jag bara räknat de fasta avgifterna plus flygstol/transfer så har jag landat i att man kan få charter till ungefär samma/lägre pris. Då är man dessutom flexibel i tid.
   
 5. JohnDoe

  JohnDoe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.381
  Från:
  Sverige, stockholm
  De enda som tjänar på timeshare är väl de aggressiva säljarna som flockas på turistorterna. Tycker det är som sådana där MLM "säljpyramider". Skulle hålla mig långt bort från all timeshare.
   
 6. closetplayer

  closetplayer AT-ST driver

  Inlägg:
  1.014
  Jag har bara dåliga erfarenheter av Timeshare. De smyghöjer driftavtalen hela tiden, så efter ett antal år så blir det billigare att ta in på Hotel :mad:
  Jag vet inte om det är därför Tyskarna aldrig hoppar på Timeshare :eek: