• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Tips angående inköp av SKX007?

Hej kära KS!
Jag är en nybörjare vad gäller klockor men har med stor behållning läst en hel del på forumet. Detta har renderat ett behov att bli lite mer en del av gemenskapen och införskaffa mig en någorlunda riktig klocka. Som student ligger budgeten i det undre spannet varmed jag har fokuserat på att många här inne verkar lovorda Seikos SKX007. Till frågorna:

1. Bör jag köpa den här eller förordar ni någon annan klocka i ungefär den här prisklassen?
2. Det är en diver, men jag har inga som helst planer på att närma mig vattenytan. Fungerar det trots allt att införskaffa den? Kan man se det som framför allt en designfråga samt en potentiell möjlighet att dyka i den?
3. Kommer inte ha möjlighet att bära den dagligen, kan man ändå ha en klocka med mekaniskt ur?
4. Har relativt smala handleder för att vara man, kan storleken trots allt fungera tror ni? (inser svårigheten i denna frågan)
5. Hittade den för ett bra pris via amazon (se länk). Har ni några erfarenheter av dem? Bör jag vända mig någon annanstans istället? http://www.amazon.com/gp/product/B000B5OD4I?keywords=seiko skx007&qid=1444945346&ref_=sr_1_1&sr=8-1

Tack på förhand!
 

GulDan

Omega
Kanonklocka. Jag har relativt små handleder och det funkar bra. En skön klocka som med fördel kan varieras med olika band. Jag köpte min i Singapore i skywatches fysiska butik men det går bra att beställa via deras hemsida. Har fått hem mina grejer utan problem.
http://www.skywatches.com.sg
Angående dykandet så är det väl bara bra att ha en klocka som tål spontanbad :)
 

M.L.

Vacheron
1. Ja. Men överväg också den snyggare SKX009 (lite färg är alltid trevligare). Skaffa en snyggare bezel (t ex Dave Murphy) så är du hemma.
2. Jag har under drygt fem år som ägare till en SKX009 aldrig badat/dykt med den (men å andra sidan har jag kanske badat en gång under denna tid). En rimlig bedömning är att c:a 99,9% av alla dykare på forumet inte har sett vatten.
3. Funkar. Men du kommer att behöva dra upp den (eller snarare snurra igång den) och ställa tiden efter c:a 2 dygn. En trevlig morgonprocedur tycker jag.
4. Den har ganska korta bandhorn, vilket torde göra att det inte ska vara några problem.
5. Ingen erfarenhet, men Amazon känns ju inte som ett lurendrejeriföretag direkt. Tänk på att tull (väldigt lite pengar) samt moms (ganska mycket pengar) kan tillkomma. Alternativet är att handla här: http://www.creationwatches.com/prod...7k1-skx007k-skx007-rubber-band-watch-784.html
Har dock för mig att någon här på forumet hade problem med denna säljaren vid reklamation (sök på forumet!).

Kolla denna tråd för inspiration: https://klocksnack.se/threads/bilder-på-din-skx.21300/
15083-jpg.174792
 
Senast ändrad:

PJW

Audemars
Kul! Välkommen! Du har fått bra tips här i tråden. Det enda jag kan göra är att lyfta Orient. Även där fantastiskt prisvärda klockor med schyssta in-housetillverkade automatverk. Kolla in dykarmodellerna Ray och Mako, samt Mako XL. De ligger till och med strax under SKX-modellerna i pris och är lite mindre hockeypuck på handleden än SKXen, men mäter samma i diameter.

Lycka till!
 

Arvis

Cartier
Köööör!!!! Blir inte bättre än så för den pengen. Sen kan du alltid slänga in en extra slant på lite nato- eller zuloband att variera med så står du dig ett bra tag. En klassisk, rejäl, automatisk dinka och charmen med vetskapen om att du aldrig kommer behöva byta batterier mer i ditt liv i detta mekaniska lilla underverk är minst sagt obetalbar i mitt sinne. Köp!
 
Topp