Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Tips för säljare!

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av KS Admin, 5 januari 2014.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. KS Admin
  Trådstartare

  KS Admin Moderator Admin Moderator

  Inlägg:
  18
  Tips till dig som säljer på Klocksnacks annonssida

  På Klocksnack strävar vi efter att hålla hög nivå på annonserna. Men vi vill samtidigt inte göra det alltför svårt att annonsera. Grundkraven för en annons och de allmänna reglerna för köp/sälj finns i en separat tråd. I den här tråden har vi dock sammanställt lite tips till dig som säljare.

  Precis som vi har sammanställt några tips till den som ska köpa en klocka i tråden Tips till köpare.

  Se därför de här tipsen som rekommendationer och inte som krav på din annons. Ta till dig av det du tror är bra för just din annons. :)


  Beskrivning av objektet
  Var tydlig med skicket och var så noga du kan med att beskriva vad det faktiskt är du säljer. Beskriv det du vet om klockan öppet och ärligt. Var så tydlig du kan med att berätta om delar som blivit bytta och vad som är original etc. Försök kort sagt ge en så objektiv beskrivning som möjligt av klockans skick och ha i åtanke att detaljer som kanske spelar mindre roll för dig kan spela stor roll för en eventuell köpare.

  En bra beskrivning av klockan och dess funktioner/features är också ett bra sätt att slippa bolla mängder av PM med potentiella köpare samtidigt som det kan vara ett bra sätt att locka intresserade till din annons...


  Urverk och gång
  Det är bra om man som säljare kan uppge hur klockan håller tiden, så att potentiella köpare vet vad de kan vänta sig. Ange tidshållningen som t.ex. +2sek/dygn eller -+2sek/dygn och undvik intetsägande fraser som "håller tiden bra" , "går bra" och liknande . Ett bra tips för dyrare klockor och kronometrar är att alltid kolla upp och ange tidshållningen i annonsen. Ett bra sätt är att skaffa ett utlåtande om skicket på urverket från AD/urmakare. Då vet både säljare och köpare hur verket är och som säljare slipper du en massa frågor om skicket.

  Självklart bör du uppge defekter på urverket som du känner till, växlar t.ex. inte datumet eller att en kronograf inte nollställer, så tala om det i annonsen. Det är helt ok att sälja klockor som har en defekt eller är renoveringsobjekt utan någon garanti för att de fungerar, men ange detta tydligt i annonsen.


  Bilder
  Bilder är ett bra sätt att visa skicket på klockan. Relevanta bilder i din annons underlättar för en köpare att bedöma klockans skick och utseende. Extra viktigt blir bilder vid försäljning av exempelvis vintage där man som köpare kan vilja göra en bedömning av skicket på boetten, tavlan, visare etc.


  Service
  Har klockan fått en riktig service i form av rundsmörjning och utbyte av slitagedelar bör detta kunna styrkas. Du bör också här vara tydlig med vilka delar som du vet blivit utbytta och när detta gjorts (om du känner till det).


  Om det uppstår problem
  Som privat säljare har du naturligtvis full rätt att sälja en klocka i befintligt skick och lägga undersökningsplikten på köparen. Detta är naturligtvis helt ok. Men kom ihåg att du minskar risken för problem med en missnöjd köpare om du är tydlig och öppen i din beskrivning av klockan. Som privat säljare i en så pass liten hobby som klockor är ditt goda renommé en grundbult i framtida affärer. Så tänk gärna till ett par gånger extra hur du hanterar om exempelvis en köpare inte skulle vara nöjd eller hur du och köparen ser på ansvar under frakten av klockan osv.

  Kommunikation är A och O både för att undvika problem och för att reda ut problem om de skulle uppstå. Använd också forumets sektion för Goodguys & Badguys för att få en bild av köparen. Efter avslutad affär rekommenderar vi också att du lämnar ett omdöme på köparen som referens för andra.  Observera att denna guide enbart innehåller rekommendationer till dig som säljare baserad på forumets samlade erfarenhet och expertis. Klocksnack som forum tar inte ställning till, ansvar för eller värderar på något sätt enskilda affärer på annat sätt än att annonser på forumet ska efterfölja det uppsatta regelverket för annonsering.


  Med hopp om många kommande och bra klockaffärer! :)
   
  PatrikJarl, Klockby, branko och 73 andra gillar detta.
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
Payson