Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Tips på hörlurar till jobbet

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Limpas, 16 mars 2015.

 1. Limpas
  Trådstartare

  Limpas Y-Wing pilot

  Inlägg:
  650
  Från:
  Stockholm
  Jag sitter i kontorslandskap på jobbet och funderar på att köpa mig ett par hörlurar för att lyssna på musik. Har hittills kört Apples Earpods, och det funkar väl, men vill gärna ha ett par riktiga som ger bättre ljud och dämpar omgivande ljud bättre.

  Kommer spela från datorn på jobbet, och det sitter ju inget värstingljudkort i den antar jag. Är det bättre att lägga en del av budgeten på externt ljudkort/hörlursförstärkare istället för att lägga allt på ett par hörlurar?

  Tar gärna emot tips på hörlurar, såhär långt har jag kommit:
  - Jag tror att jag vill ha ett par heltäckande "over ear", eftersom det lär vara bekvämast och de dämpar ljud utifrån bäst.
  - Bör nog vara slutna och väl isolerade, så att man inte stör omgivningen med sin musik.
  - Kan tänka mig att betala upp till 1000 kr för hörlurar (och eventuell förstärkare).
  - Komfort är prioriterat då de kommer sitta på ganska länge ibland.
  - Föredrar en ganska "netrual" ljudbild, så inget med överdriven bas t.ex. Lyssnar på blandad musik men mycket akustiskt.
   
 2. ChazzReinhold

  ChazzReinhold Stormtrooper

  Inlägg:
  284
  Från:
  Skåne, Stockholm
  Beror nog också rätt mycket på vilken typ av källa du lyssnar ifrån? Lyssnar du från ex. Spotify så kvittar det i mitt tycke hur bra lurarna är, kvaliteten är forf. sämre än ex. CD-skiva på Spotify.
   
  Limpas gillar detta.
 3. Limpas
  Trådstartare

  Limpas Y-Wing pilot

  Inlägg:
  650
  Från:
  Stockholm
  Ok, jo, Spotify är det som gäller. Trodde inte att det var så dålig kvalité, även om förstås CD är bättre. Du menar att jag likabra kan behålla mina Earpods? Eller att jag kan köpa ett par riktigt billiga under femhundringen?
   
 4. ChazzReinhold

  ChazzReinhold Stormtrooper

  Inlägg:
  284
  Från:
  Skåne, Stockholm
  Alltså. Jag är förmodligen lite väl nördig, men om man ska köra på ett par bra lurar så bör man även lyssna från en källa som kan matcha sig med kvaliteten på lurarna, annars kan du lika gärna köra på ett par för ett par hundra. När jag jobbar i studiomiljö så använder jag dessa;

  http://www.thomann.de/se/akg_k_240_studio_kopfhoerer.htm

  Studiohörlurar är generellt bra för att de ger en rättvis bild av ljudet, inte nödvändigtvis att det låter bra för den sakens skull. Lyssnar jag från Spotify så låter mina iPhone-lurar förmodligen "bättre" än dessa lurar.
   
  theargonaut, Strindberg och Limpas gillar detta.
 5. Limpas
  Trådstartare

  Limpas Y-Wing pilot

  Inlägg:
  650
  Från:
  Stockholm
  Ok, kanske bättre att lägga pengarna på klockkontot och köpa ett par billigare lurar då alltså. Det verkar ju finnas en del för 2-300 som verkar vara ok ändå.
   
  christian-h och ChazzReinhold gillar detta.
 6. McGyver

  McGyver X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.601
  Från:
  Lund
  Det här med ljud är ju en individuell upplevelse och därmed svårt att tipsa om "rätt" saker!
  Jag jagade själv ett par slutna lurar för ett tag sedan då frun tröttnade på mina öppna Sennheiser HE60.
  Gillar du ljudet i Sennheiser HE650 o.s.v. så kan jag rekommendera AKG K550 - du får utöka budgeten ett par hundralappar men kan "finlyssna" om andan skulle falla på ! ;)

  [Edit] Frun har nu "lånat" dem för att ha på sitt jobb!
   
  FredrikL, Icaras, Limpas och 1 annan gillar detta.
 7. ChazzReinhold

  ChazzReinhold Stormtrooper

  Inlägg:
  284
  Från:
  Skåne, Stockholm
  Håller med här! Sjukt individuellt. Jag blev positivt överraskad av Urbanears lurar, de täcker inte hela öronen, men bra och samlad ljudbild.
   
  Limpas gillar detta.
 8. OBRKV

  OBRKV Stormtrooper

  Inlägg:
  432
  Från:
  Stockholm
  Som McGyver säger så är det svårt att tipsa om "rätt" lurar, men gå och provlyssna på Audio-Technica ATH-M50x. Lite mer än 1000-lappen men hade nog kunnat kosta mycket mer.

  Tillägg: Vad gäller Spotifys kvalitet har nog många en hel del att säga. Som hifi-intresserad kan jag dock säga att jag mycket hellre lyssnar på Spotify genom ett par schyssta lurar än ett par earpods från Apple. Hade ett par sådana när mina förra lurar gick sönder och jag var på jakt efter ett par nya. Grät lite på bussen för att ljudet var så katastrofalt.
   
  Limpas gillar detta.
 9. dauit

  dauit Y-Wing pilot

  Inlägg:
  706
  Från:
  Stockholm
  Jag kmr ned till Stockholm den 30 mars, om du inte har bestämt tills dess kan du testa mina ATH-M50 över en dag på jobbet.
   
  Limpas gillar detta.
 10. jhm

  jhm Y-Wing pilot

  Inlägg:
  918
  Från:
  Lund

  Nu tycker jag att det är ganska orättvist att överhuvudtaget jämföra in-ear-hörlurar med "vanliga" hörlurar. För in-ear är Apples EarPods skitbra. Jämför jag med de AKG, Yamaha och Sennheiserlurar jag har redan, är inte Applelurarna särskilt dåliga, när man betänker formatet. TS: jag hade fortsatt med EarPodlurarna, alternativt kompletterat med något bättre budgetalternativ, typ Sennheiser HD200-serien, eller om AKG K-44 fortfarande finns att få tag i. Kostar en spottstyver och ger rejält bang for the buck. :)
   
  Limpas gillar detta.
 11. ChazzReinhold

  ChazzReinhold Stormtrooper

  Inlägg:
  284
  Från:
  Skåne, Stockholm

  Har du lyssnat på ex Wimp Hifi då? Gör gärna en jämförelse. Det är INTE bra kvalitet på Spotiy, den diskussionen kan sluta här.
   
  Torsse och Limpas gillar detta.
 12. OBRKV

  OBRKV Stormtrooper

  Inlägg:
  432
  Från:
  Stockholm
  Mja, alltså jag skulle nog aldrig klassa Apples Earpods som in-ear. In-ear är väl mer de som har en silikonplupp som man trycker in i örat (alt skumplupp som en traditionell öronpropp). Sen så jämför jag väl egentligen inte Earpods mot Audio-Technican utan menar mer på att den är väldigt prisvärd inom kategorin "hörlurar". I ett tidigare inlägg där jag ratade Earpodsen jämförde jag med mina egna lurar som är In-Ear. Var kanske lite oklart...

  Japp, har testat och jämfört med Wimp Hifi och självklart är det bättre! Ingen snack om saken. Det jag menar är att Spotify i mina öron låter bättre genom ett par bra in-ear-lurar (ex. BeoPlay H3, Harman/Kardon AE, Supra NiTRO) i jämförelse med Apple Earpod.
   
  Limpas gillar detta.
 13. Limpas
  Trådstartare

  Limpas Y-Wing pilot

  Inlägg:
  650
  Från:
  Stockholm
  Tackar så mycket för er input! Det är ok ljud i Earpodsen om man ser till vad de är. En av anledningarna till att jag vill ha riktiga hörlurar är dock att jag vill ha något som stänger ute lite ljud eftersom jag sitter i kontorslandskap, och detta är Earpodsen riktigt dåliga på. ATH-M50 verkar ju onekligen ha mycket nöjda användare, men har läst att de kan sitta åt runt huvudet vilket inte blir så skönt om man ska lyssna länge. Vill ju inte köpa lurar och inse efter ett par veckor att de är för obekväma. Kollade lite på Sennheiser HD201, kan de vara något att ha? Blandade omdömen verkar det som men Sennheiser verkar göra lurar som är bekväma i längden. Är det bättre att gå upp till ett par HD449? AKG K44 verkar vara halvtäckande, och det vet jag inte om jag vill ha. Det kanske helt enkelt är att prova som gäller. Ett problem (eller fördel, beror på hur man ser det) är att jag har dåligt med referenser på "bra ljudåtergivning", jag vill helt enkelt bara ha något som låter så bra som möjligt för pengarna så att säga :)

  Detta med DAC/förstärkare, det är bara att glömma eller? Med Spotify som källa spelar det ingen större roll gissar jag?
   
 14. nissehult

  nissehult Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.087
  Jag köpte ett par Denon AH-D1100 för några år sedan (när de kostade ~1400 på HiFi-klubben). Billigare nu... http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=704497

  Ljudmässigt kan jag inte direkt avgöra eftersom jag inte är någon audiofil, men de är väldigt bekväma och har en lång sladd, men ännu längre förlängningssladd - bra för att kunna få sladden bort från tangentbord och mus-område. Jag rekommenderar dom.
   
  Limpas gillar detta.
 15. OBRKV

  OBRKV Stormtrooper

  Inlägg:
  432
  Från:
  Stockholm
  Du måste nog testa för att se vad du tycker om bäst. Hur de sitter på huvudet är ju också väldigt individuellt. Men gå in till någon hifi-butik och testa. Där har du ju möjlighet att jämföra mellan Spotify i telefonen och bra inspelad låt på CD.

  Vad gäller DAC/hörlursförstärkare finns väl egentligen inget rakt svar enligt mig. Vissa upplever enorma skillnader, andra inte, oavsett om det är Spotify eller inte. Samma sak där gäller nog test. Du kan säkert låna hem prylar och testa innan köp. Sen bestämmer du om kostnaden är värd skillnaden i ljud. Nu gäller det inte hörlurar men jag köpte en HRT MusicStreamer II till min stereo förut för just Spotify. För 1500:- tyckte jag att det var värt, men jag skulle aldrig köpa modellen bättre för 5k, även om det blev liiite bättre. Hänger du med på vad jag menar?
   
  Limpas gillar detta.
 16. Icaras

  Icaras X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  De skånska skogarna
  Du kan ju köra en sniklösning. Köp något av Asus Xonar ljudkorten och ett par Beyerdynamic DT770 Pro. Grymt sköna lurar som finns i flera olika motstånd. Är det ett stort kontorslandskap kan jag tänka mig att det som läcker från lurarna försvinner i surret, ett par lurar från Apple läcker även dem en del ;)

  Kan i så fall komma undan med runt 1500-1800kr. Har kört Xonar D1 + Sennheiser HD515 dagligen i ca 5år och det är först nu jag uppgraderar :)


  Jag har letat länge och vad jag vet finns det ingen vettig DAC/Förstärkare under 1000kr.
   
  Limpas gillar detta.
 17. Limpas
  Trådstartare

  Limpas Y-Wing pilot

  Inlägg:
  650
  Från:
  Stockholm

  Ja, det är nog som du säger. Man måste jämföra själv för att se vad man själv tycker är värt att betala för. Såg att jag hade en hifiklubben ganska nära jobbet, så det får bli ett besök dit och prova lite. Där kanske man kan prova lite Sennheiser, Audio Technica och Denon som n155e rekommenderade. Innan jag började leta var jag nästan säker på att Sennheiser var the shit, men har blivit osäker med alla blandade omdömen. Verkar variera kraftigt mellan olika modeller. Tack för utförligt svar! :)

  Undrar om man ens ska jämföra CD mot Spotify, då blir man väl bara skadad och måste släpa en CD-spelare till jobbet och börja köpa skivor, haha :)


  Jag tror att jag skippar en DAC sålänge och ser vad som händer med nya lurar bara. Kanske får bli en senare om jag känner att det är värt det :) Apropå kontorslandskapet så är det precis lagom stort för att generera tillräckligt med störande ljud, men tillräckligt litet för att ett par läckande hörlurar skulle störa den som sitter bakom/bredvid… typiskt :p
   
 18. OBRKV

  OBRKV Stormtrooper

  Inlägg:
  432
  Från:
  Stockholm
  Eller köpa lossless från iTunes ;)
  Ge dig isåfall inte in i vinyl-världen. Byta pickup och RIAA-steg kan man göra många gånger, oftast bara för att, haha.
   
  Icaras gillar detta.
 19. Icaras

  Icaras X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  De skånska skogarna
  De flesta slutna/semi-slutna låter inte mer än dina från Apple :). Om du skippar DAC/Stärkare tycker jag ändå du ska kolla på Xonar, finns snorbilligt :). Chansen att det integrerade ljudkortet är bra är väldigt liten om jag säger som så. Köper du då ett par analytiska lurar finns risken att de låter illa :)
   
 20. jhm

  jhm Y-Wing pilot

  Inlägg:
  918
  Från:
  Lund

  Kan svara dig på modellerna jag nämnde. Normalt använder jag själv bara proffslurar, men till datorn har jag både K-44 och Sennheisermodellen du nämnde. Båda funkar jättebra, och sluter helt om örat, såvida du inte har jätteblomkålsöron a la 90-åring. ;) Sennheiserluren läcker marginellt mer ljud än AKG:n, men sitter o andra sidan lite bekvämare runt öronen. Har du lätt för att svettas om öronen, är inget av nämnda alternativ något att kika på, utan då är det att gå upp i pris till ett par som redan från början har "microfibermuffar" alternativt där de går att byta ut. Ljudkvaliteten i båda är bra, men överlägset bäst i AKG-alternativet jag nämnde. :)
   
  Icaras gillar detta.
 21. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.709
  Från:
  Östersund
  Tycker det är värt alla pengar att lägga 199,- på Wimp HIFI istället för Spotify med sin sunkiga kvalité. Deezer leverera också dem bättre kvalité på ljud än Spotify.

  Skärmavbild 2015-03-16 kl. 21.25.25.png
   
  Icaras gillar detta.
 22. jhm

  jhm Y-Wing pilot

  Inlägg:
  918
  Från:
  Lund

  Såvida TS inte har en nyare Mac, för då är det inbyggda kortet betydligt bättre redan från början, än vad Xonar levererar. Fick Xonar U7 i julklapp av frugan, och blev mycket besviken, så den åkte tillbaka. Ljudet blev både högre och bättre med luren kopplad direkt till min MBP istället. (Men du kanske menade Essensemodellen, och den kan jag inte uttala mig om.) :)
   
  Icaras gillar detta.
 23. Icaras

  Icaras X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  De skånska skogarna
  Har inte testat lurar i någon Mac, har hört att MBP har väldigt bra kort jämfört med mycket annat. Minns t.ex att de tidiga iPod hade bra DAC innan det sparades in på området. Du har säkerligen bättre koll än mig :)

  Jag tänkte de integrerade korten, finns sådana för några få hundralappar helt nya. Alla integrerade kort jag lyssnat på har varit sämre (ej testat Mac) och hoppet till dom billiga DAC/Stärkare (-1000/1500kr) tycker jag inte är så pass stort att det motiverar priset. Men skaffar man dyrare lurar som ofta är mer trögdrivna så bör ju även en bättre DAC/Stärkare införskaffas ;)

  Jag tänkte på min egna Xonar D1. Upptäckte nyss att den använder samma DAC som U7 du lämnade tillbaka, har varken haft problem med ljudkvalitén eller ljudnivån (aldrig överstigit 50% med någon lur jag testat). Sen så kostar de nya Xonar korten runt 250kr, i min mening prisvärt :p
   
  jhm gillar detta.
 24. BadkarsPiraten

  BadkarsPiraten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.371
  Från:
  Ulricehamn
  Det är skitsnack.

  Körde ett par Beyerdynamics DT990 som drevs av en Little Dot MKIV rörstärkare som backade upp av en Little Dot DAC II. På Spotify.

  Förövrigt så var den setup nå helt sanslös.
  Äckligt bra ljud. Men mina Beyerdynamics pajjade dock...
   
  carlanton gillar detta.
 25. Limpas
  Trådstartare

  Limpas Y-Wing pilot

  Inlägg:
  650
  Från:
  Stockholm
  Det här med Spotify och kvalité. Jag har aldrig jämfört, men det är säkert som ni säger att det är sämre än CD och att t.ex. Wimp Hifi är mycket bättre om man skulle jämföra. Egentligen är jag också lite emot Spotify, men av den anledningen att man inte får äga någon musik. Jag kan betala en hundring i månaden i flera år, men när jag säger upp det har jag ingen musik kvar. Jag är säker på att i längden blir det mycket dyrare med Spotify, jämfört med att köpa musiken från t.ex. iTunes. Tänk bara såhär: För vad Spotify kostar en månad så kan du köpa runt 10 lösa låtar eller ett album från iTunes. Jag har svårt att tro att jag "upptäcker" 10 nya låtar eller ett album i snitt varje månad, vilket innebär att det skulle bli billigare i längden med iTunes PLUS att jag då äger min musik livet ut. Dock blir det ju förstås en ganska hög "startkostnad" när all musik man vill ha ska köpas in från början, beroende på hur mycket man lyssnar på.

  MEN… Det stora plusset med Spotify är formatet musiken presenteras i. Det blir lätt att upptäcka ny musik med färdiga spellistor och eftersom "alla" andra har Spotify blir det också enkelt att ta inspiration från andra. Jag har helt enkelt svårt att upptäcka ny musik via t.ex. iTunes, även om jag nog hellre skulle lägga mina pengar där. Har dessutom svårt att lägga ytterligare 100 spänn på Wimp varje månad, men jag vet inte riktigt hur deras gränssnitt ser ut eller hur det funkar.

  Hur är det med kvalitén på iTunes förresten? Jag har hört både och, att den är mycket bra men också att den är lika bra som Spotify. Apple Lossless används väl inte längre? CD är bara att glömma, i alla fall på jobbet, även om ljudet är kanon.

  Icaras jhm
  Det är tyvärr bärbar dator som gäller, och om det ändå vore så väl så att var en Mac så vore jag glad. Nu är det en plastig Dell, med ett antagligen helt värdelöst ljudkort. Så det är externt som gäller i så fall.
   
 26. ChazzReinhold

  ChazzReinhold Stormtrooper

  Inlägg:
  284
  Från:
  Skåne, Stockholm
   
 27. carlanton

  carlanton X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.995
  Är rätt övertygad om att nästan ingen hör skillnad mellan lossless och MP3 i 320 kbs i blindtest, särskilt inte i vanliga lurar och med vanlig populärmusik.
   
 28. ChazzReinhold

  ChazzReinhold Stormtrooper

  Inlägg:
  284
  Från:
  Skåne, Stockholm
  TimJohansson så mycket mer du hade fått ut av din utrustning. Är du en sån som brukade rippa CD-skivor och "höja" kvaliteten på MP3n också? :)
   
 29. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.709
  Från:
  Östersund
  https://klocksnack.se/attachments/skärmavbild-2015-03-16-kl-21-25-25-png.120638/
   
  Limpas gillar detta.
 30. Icaras

  Icaras X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  De skånska skogarna
  Håller med. Stora skillnaden i mitt tycke är varifrån det kommer ifrån från början. T.ex egen rippad .FLAC konverterad till 320kbps .mp3 vs. Spotifys 320kps .mp3.

  Tycker det är bäst att köpa plattor, har nu ett 200-tal. Sällan jag ger mer än 50kr per album... Minns att jag i början lånade hem skivor från biblioteket för att sedan rippa dem där hemma :D