Laddar...
Erikson Urhandel

Tips på läderband till en Rolex oyster speedking precision

Diskussion i 'Diskussion' startad av Jakob95, 5 februari 2016.

 1. Jakob95
  Trådstartare

  Jakob95 Rebel soldier

  Inlägg:
  159
  Hej på er alla klockfanatiker!

  Det är som så att i mars så fyller min mamma 50 år och har jag köpt en otroligt fin present till henne, nämligen en Rolex oyster speedking precision från 1948. Jag tycker mycket om den, men jag skulle gärna köpa ett brunt läderband till den istället. Då skulle den bli helt otroligt vacker. Det skulle matcha så fint med de guldiga siffrorna, minut och timvisaren, den blåa sekundvisaren samt den krämvita tavlan. Jag tänkte nu ta hjälp av er och finna något fint band av hög kvalité. Dock inget svindyrt, men heller inget billigt skit som får klockan att framstå som trist. Gärna ett band med guldigt spänne. Absolut inga natoband eller gummiband heller för den delen. Jag har aldrig förstått grejen med det, att köpa en jättefin klocka, ofta för en stor summa pengar och slänga på ett nato eller gummiband. Det är för mig som att köpa en skräddarsyd kostym för en rejäl slant och bära foppatofflor till det. Så inga sådana förslag ;).
   

  Bifogade filer:

  Watchmania84 och Gummo gillar detta.
 2. Gummo

  Gummo Joker Moderator

  Inlägg:
  9.826
  Från:
  Stockholm
  Fin present! Länken är fin, med lite tur så är det ett hjorthuvud garverat mellan initialerna GF på baksidan av spännet. Gay Freres var smyckestillverkare som gjorde länkar till de lite finare klocktillverkarna. Jag säger behåll länken på.
  Min kära mor har åxå en Speedking men förgylld. Speed King liksom Air King döptes som en hyllning till de allierade stridspilotern efter ww2. De är egentligen herrur men det är få män idag som är tilläckligt säkra på sin manlighet och tillräckigt välhängda för att våga bära dem. Jag hittade ett gammalt reptilskinn som passar till guldet. Nåt sånt men svart tejuödla varva med? Kolla eBay, finns hur mycket fint som helst. image.jpeg image.jpeg
   
  Jakob95 gillar detta.
 3. Btotheb

  Btotheb Rebel soldier

  Inlägg:
  56
  Fin present! Hirsch gör helt okej band, och i lite olika prisklasser. Fördelen är att de finns hos i stort sett alla klockhandlare så du får klämma på dem live också. Har själv ett brunt alligatorband från dem, som jag fick betala en dryg tusing för.

  image.jpg
   
  Jakob95 och Gummo gillar detta.
 4. Gummo

  Gummo Joker Moderator

  Inlägg:
  9.826
  Från:
  Stockholm
  @Jakob95
  Den lilla tanken längst ner till höger har ett Hirsch tejuödla. Lite matt, tunnt och passar snyggt till stål/ljus tavla:
  image.jpeg
   
  Jakob95 gillar detta.
 5. Jakob95
  Trådstartare

  Jakob95 Rebel soldier

  Inlägg:
  159
  Exakt ett sådant här band är det som jag tänker mig! Dock inte ett DW. Eller finns det möjlighet att köpa ett annat spänne i klockaffärer? Bandet i sig är ju fantastiskt fint, bara lite trist att det står DW det.
   

  Bifogade filer:

Mårtenssons ur Brookfield