Laddar...
Erikson Urhandel

tissot powermatic 80

Diskussion i 'Diskussion' startad av Jesper Malm, 16 mars 2015.

 1. Jesper Malm
  Trådstartare

  Jesper Malm Ewok

  Inlägg:
  3
  Är det värt att köpa en powermatic 80 ? eller är det bara tissots försök att göra en billig automatisk klocka med lång power reserve?
   
 2. vikgul

  vikgul Lilla Buh

  Inlägg:
  3.967
  Från:
  Huvudstaden
  Prisvärd klocka med bra urverk. Inte många som erbjuder samma gångreserv för de pengarna. "bara Tissots försök", det är ett lyckat försök att göra en billigare automatisk klocka med lång gångreserv.
   
 3. Hebbe

  Hebbe Ki-Adi-Mundi

  Inlägg:
  5.797
  Är väl samma som Certinas powermatic?
   
 4. DrDre

  DrDre X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.733
  Hamilton har något liknande också. Jag tycker det är rätt kul faktiskt att man försöker utveckla sin prestanda och funktion trots ett lågt pris.

  Rent praktiskt är fördelen att klockan kan ligga en hel helg utan att behöva ställas om. Ska man ha den som jobbklocka är det kanske inte så dumt?
   
 5. Frosse

  Frosse Y-Wing pilot

  Inlägg:
  723
  Från:
  Feskekôrka
  Ja det ska vara samma.

  Självklart är det värt med 80h dock har jag hört att dom "fuskat" med verket och använt lite tråkiga material, kommer dock inte ihåg vart jag läste detta...
   
 6. Mr.Sund

  Mr.Sund Stormtrooper

  Inlägg:
  260
  Shockskyddet ser ju för det första ut som ett etachron vilket är sämre och billigar än incabloc som du finner på mer påkostade elaboré/top/ grader av t ex ett eta 2484-2. För mig som lekman betyder väl det här egentligen ingenting.
  Etachron Incabloc
  [​IMG][​IMG]

  Vad som enligt mig verkar vara betydligt sämre är jag har förstått så har dom tagit bort möjligheten att regulerar urverket... Citat: ''The high-tech escapement has no regulator; the rate is set at the factory with a laser, making the manual rate adjustments normally required by a mechanical watch unnecessary.''

  Okej, förstår det leder till finare marginaler för ETA men såvida din urmakare inte är en terminator utrustad med laser hur får du tillbaka din Tissot LUXURY CHRONOMETER till Cosc-standard efter den oundvikliga servicen? Det står ju trots allt chronometer på urtavlan och du pyntar ju ett par tusen extra för den, annars identiska, kronometerversionen...

  [​IMG]

  Kan någon mer insatt svara på detta? Har grubblat en del på detta : o
   
  jabla och yonsson gillar detta.
 7. Mr.Sund

  Mr.Sund Stormtrooper

  Inlägg:
  260
  Korrekturläser nästan aldrig mina poster så reserverar mig för extrema syftningsfel och felstavningar..
   
Mårtenssons ur Brookfield