Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Tissot Seastar... igen

Diskussion i 'Vintage' startad av TonyS, 19 maj 2015.

 1. TonyS
  Trådstartare

  TonyS Ewok

  Inlägg:
  3
  Har på otaliga ställen sökt mera information om denna Tissot Seastar. Ingen verkar ens ha sett en likadan. Det enda jag vet är att min farfar fick den i gåva 1973 och gav den i sin tur till mig på 1990-talet. Anyone??? WP_20150515_09_21_14_Pro.jpg
   
 2. Jens

  Jens Greedo

  Inlägg:
  3.083
  Från:
  Mordor
  Svårt att säga nånting på rak arm, Tissot har ju spottat ur sig en hel drös med varianter av sina Seastar i de mest skiftande varianter och former. Vad är det du vill veta? det känns som att vi får börja där.


  J
   
  eriksson850 gillar detta.
 3. rogart-63

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.992
  Från:
  Vettet.
  Tror att verket är ett 781-1 manuellt verk . Du får öppna boetten så står boettnummer på insidan . Tyvärr säger det inte mycket . Flera modeller hade samma boett men olika tavlor .
   
 4. rogart-63

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.992
  Från:
  Vettet.
  Dubbelpost :confused:
   
 5. TonyS
  Trådstartare

  TonyS Ewok

  Inlägg:
  3
  Tack för svaren! Klockan dras upp manuellt, ja. Får väl börja med boettnumret, vad får man fram genom det? Är inte någon klockexpert precis, så vad som helst information om denna modell är intressant. Hobbysamlare har varit av den åsikten att Tissot Seastar med arabiska siffror så att säga hela varvet runt inte hör till vanligheterna. Nu när jag inte hittat en enda likadan blir jag ju så klart också intresserad av om den är ovanlig och värdefull, fastän den har ett så stort känslovärde att jag inte är ute efter att sälja. Eller är Tissot Seastar klockor något som över huvudtaget blir värdefulla oavsett hur ovanlig den är?
   
 6. Jens

  Jens Greedo

  Inlägg:
  3.083
  Från:
  Mordor
  Ovanlig? Möjligt. Värdefull ur ett ekonomiskt perspektiv? Nej. Trevlig klocka iaf, behåll och använd den.

  J
   
  TonyS gillar detta.
 7. TonyS
  Trådstartare

  TonyS Ewok

  Inlägg:
  3
  Det hade jag tänkt göra i vilket fall som helst. Alltid kul med lite research ändå.
   
 8. Fixoflex

  Fixoflex AT-AT driver

  Inlägg:
  5.893
  Från:
  Småland

  Det intressanta med klocka tycker jag är Tissot loggan på tavlan! Ser ut som en modern variant och troligen i häradet då denna kom till världen!
   
 9. Joshua3

  Joshua3 X-Wing Pilot

  Jag tycker det är snyggt när det är riktiga siffror och inte bara markeringar, snygg klocka, skaffa rätt band som du gillar och använd och håll borta från bad och dusch
   
  TonyS gillar detta.