Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Jag med....Svalkar mig inne vid fläkten med denna från PKLK bryggeri. En väldigt lätt men uppfriskande öl.
SkålJag med....
Du tar förbaskat bra bilder på dina öl, blir törstig av att bara se demSöndagsstouten blir en Amundsen. Salt karamell finns det gott om men hallonen är inte lika framträdande vilket jag uppskattar eftersom jag inte tycker att hallon har något i stout att göra. Fin rund kropp, inte ett spår av de 10,5% burken uppnått! Har du sett att de släppt gamla burkar som Barrel Aged nu @Kalkyl?
#söndagsstouten
Oj så trevligt! Nej, har helt missat det men måste självklart försöka få tag i demSöndagsstouten blir en Amundsen. Salt karamell finns det gott om men hallonen är inte lika framträdande vilket jag uppskattar eftersom jag inte tycker att hallon har något i stout att göra. Fin rund kropp, inte ett spår av de 10,5% burken uppnått! Har du sett att de släppt gamla burkar som Barrel Aged nu @Kalkyl?
#söndagsstouten
GB är enda jag vet i nuläget men de dyker säkert upp på bolaget vad det lider!Oj så trevligt! Nej, har helt missat det men måste självklart försöka få tag i dem
Ser att Glasbanken har tre inne, vet du om de går att hitta på andra ställen?
Då tycker du likadant som jag. Jag testade deras neapolitan ice cream men tyckte smakerna blev alldeles för söta. Tyckte även sötman smakade lite väl konstgjort.Jag är förmodligen sist på bollen med att prova Dessert in a Can. Jag har dragit mig för det då jag inte brukar gilla allt för söta stouts. Här provar jag Blueberry Pancake Stack.
Det två fingrar höga skummet lägger sig snabbt och lämnar mycket lite spår längs glasets sidor. Färgen är en kompakt kaffe-utan-mjölk-brun som inte stäpper igenom något ljus.
Näsan är söt och både blåbär och choklad kommer fram tydligt. Sötman påminner mer om russin och torkade fikon. Ingen bitterhet att tala om, vilket är något jag saknar här. En svag syra från blåbären.
I smaken är blåbären tydligare medan chokladen har en mer passiv roll. Sötman blir tydligare, men mer i form av ljus sirap är ovan nämnda russin och torkade fikon. En svag syra på slutet från blåbären. Ingen beska alls.
Känslan i munnen är len och behaglig. Inte lika tjock som jag hade förväntat mig, givet den starka sötman. Kolsyran är svag vilket passar stilen bra. Men den hade ändå kunnat vara lite tydligare.
Vad tyckte jag då om denna? Till att börja med så är den väldigt välgjord. Många trevliga smaker som kommer fram, och de 10,5 % känner man knappt av. Men den är för söt för min smak. Jättebra hantverk, men det är inte jag som är publiken för detta.
Jag kör också en italienare, från CRAK. Aldrig varit något fan av deras produkter men då och då gör de något bra eller strax över medel. Som den här, tjock tropisk juice!Jag testade två italienska öl igår som, hör och häpna, inte smakade blask! Ett veteöl och en IPA från samma microbryggeri.
Kul, den får man ju testa då. Alltid trevligt när man blir positivt överraskad!Jag kör också en italienare, från CRAK. Aldrig varit något fan av deras produkter men då och då gör de något bra eller strax över medel. Som den här, tjock tropisk juice!
Inte alls du, jag höll precis på att stoppa in all öl efter att ha tömt ölkylen inför helgen som var och såg den. När jag var klar var jag helt svettig och jävligt och tänkte ta mig en kall god DIPA, sträcker mig efter den och inser, kurwa, all öl är varm...Kanske sist ut på KS att prova denna DIPA från O/O Brewing, men dra mig baklänges vad god den är Balansen mellan sötma och beska är superb
Fy f-n stackare, kämpaInte alls du, jag höll precis på att stoppa in all öl efter att ha tömt ölkylen inför helgen som var och såg den. När jag var klar var jag helt svettig och jävligt och tänkte ta mig en kall god DIPA, sträcker mig efter den och inser, kurwa, all öl är varm...
Således sitter jag med denna nu...
Några bra tips på en under 30kr burken/flaska?En bra kölsch är aldrig fel. Just denna från Mikkeller var helt okej. För övrigt så är många av de tyska ölstilarna väldigt underskattade kan jag tycka. Kölsch, altbier, och inte minst en bra kellerbier är svårslaget när det kommer till ”drinkability”. Där kan vi snacka riktig husöl!
Haha! Kanske är den filosofin jag ska börja handla efter oftare!Oj. Du frågar fel person. Jag brukar aldrig kolla priset när jag köper öl. Efter en googling ser jag att den jag postade här kostar 25kr för 50cl.
Oppigårds gör även en varient på Stormaktsportern kallad Thurbo Kaggen Stormaktsporter, ursprunglig gjord av Närke Kulturbryggeri, som har rönt beröm över jordens ölkulturer som en jävligt habil stout. Håll utkik efter den!Positivt överraskad av denna Imperial Stout från Oppigårds. Mycket komplex smak med kaffe, choklad, lakrits bland mycket annat. Lagrad på bourbonfat och det var verkligen värt det
Är nog lite seg efter gårdagens rusdryck...fattar inte?@gruby mitt finger antar jag...
Hoj i helgen? Med bärs efteråt?!Införskaffat några nya & gamla godingar till semestern som börjar idag.