Bra!Fermenterarna är kända för sina surisar men här levererar de med råge en härlig ipa! Riktigt jäkla bra! Lättdrucken med tydliga citrustoner och viss melon (typ nätmelon). Finns att beställa på bolaget vilket jag kommer att göra direkt!
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Bra!Fermenterarna är kända för sina surisar men här levererar de med råge en härlig ipa! Riktigt jäkla bra! Lättdrucken med tydliga citrustoner och viss melon (typ nätmelon). Finns att beställa på bolaget vilket jag kommer att göra direkt!
Jag drack den aldrig igår. Men ikväll har jag provat den och här kommer en kort recension:Hur var den nu då?
Bra rescension!Jag drack den aldrig igår. Men ikväll har jag provat den och här kommer en kort recension:
I de första glasen är vätskan helt klar, för att övergå en en lite grumligare form vartefter flaskan töms. Skumkronan Är ca 3 fingrar hög med ett kompakt skum som långsamt sjunker undan. Lite skumrester fastnar längs glasets kanter. Färger är ljus bärnsten.*
Doften är typisk belgisk men mycket torrt gräs och citroncest. En viss sötma och jätsttoner finns också, men inte lika tydligt. En hint av mynta tycker jag mig känna också.
I smaken är det citroncesten som presenterar sig först. Därefter kommer torkade örter och gräs, samt lite vaniljsocker på slutet. Men hur var det är det nu med pepparen? Inte så tydlig som jag hade förväntat mig, men visst finns den där. Jag skulle tro att min flaska inte är purfärsk. Tyvärr står bara ett bäst före (slutet 2022) och inte vilket datum buteljeringen skedde.
Känslan i munnen är len och fin och väldigt läskande. En utmärkt öl att ha den här tiden på året!
Detta är helt klart en välgjord öl. Kvalitetsmässigt slår den det mesta på fingrarna, men den kommer inte att trollbinda dig så som en extrem stout eller barley wine kan göra. Att jag har två flaskor kvar av denna är jag oerhört glad för, men de kommer inte att lagras längre. Det är nu man ska dricka den - både sett till ölets utveckling och till en årstid vi befinner oss i.
*Tidigare årgångar har vätskan varit nästan så brun som en brown ale kan vara, men receptet varierar från år till år.
Inte ofta jag ger riktigt högt betyg till ipor men den här förtjänade sin 4,5a. Gjord med fyra olika humlesorter i rejäla mängder resulterar i en mangofylld juiceburk där, vad jag gissar är, motuekan ger en del limesmak. Inte för besk och inte för söt!
Jag drack den aldrig igår. Men ikväll har jag provat den och här kommer en kort recension:
I de första glasen är vätskan helt klar, för att övergå en en lite grumligare form vartefter flaskan töms. Skumkronan Är ca 3 fingrar hög med ett kompakt skum som långsamt sjunker undan. Lite skumrester fastnar längs glasets kanter. Färger är ljus bärnsten.*
Doften är typisk belgisk men mycket torrt gräs och citroncest. En viss sötma och jätsttoner finns också, men inte lika tydligt. En hint av mynta tycker jag mig känna också.
I smaken är det citroncesten som presenterar sig först. Därefter kommer torkade örter och gräs, samt lite vaniljsocker på slutet. Men hur var det är det nu med pepparen? Inte så tydlig som jag hade förväntat mig, men visst finns den där. Jag skulle tro att min flaska inte är purfärsk. Tyvärr står bara ett bäst före (slutet 2022) och inte vilket datum buteljeringen skedde.
Känslan i munnen är len och fin och väldigt läskande. En utmärkt öl att ha den här tiden på året!
Detta är helt klart en välgjord öl. Kvalitetsmässigt slår den det mesta på fingrarna, men den kommer inte att trollbinda dig så som en extrem stout eller barley wine kan göra. Att jag har två flaskor kvar av denna är jag oerhört glad för, men de kommer inte att lagras längre. Det är nu man ska dricka den - både sett till ölets utveckling och till en årstid vi befinner oss i.
*Tidigare årgångar har vätskan varit nästan så brun som en brown ale kan vara, men receptet varierar från år till år.
Tack till er båda, man lär sig så länge man lever har aldrig varit sannareBra rescension!
Du beskriver smaken av svartpeppar mycket tydligt, kanske utan att du vet om det.
Många förknippar svartpeppar endast med smaken av dess kärna som innehåller det starka ämnet piperin, men skalet på pepparkornen innehåller en uppsjö andra smaker.
Limonen med tydlig citronsmak, eukalyptol, linalool med blommig smak och fellandren med mintsmak bla.
Min gissning är att kornen fått ligga i jästanken omalda så dessa ämnen fått blomma ut utan att piperinet tagit så stor plats.
Kul!
Jag drack två förra helgen från DBH. Mkt bra.Jag var precis och hämtade en beställning från Bolaget. Magnumflaskorna är St. Bernardus Abt 12 som släpptes här om dagen. Sen är det lite från Stigbergets också. Men det som ska bli mest spännande att prova är ölen från Den Bryggande Holländaren. Jag beställde en av varje flaska de hade på vinst och förlust. Jag lovar att återkomma med recensioner vartefter jag provar dem.
Åh, tycker verkligen om detta bryggeri! Pratade länge med bryggaren på Öl och whiskymässan förra året och fick prova mycket av det dom gjort.Testar lite halvlokalt idag. Lite spritig men funkar helt klart.
Drack precis samma Stone som du gjorde. Helt ok tyckte jag, men ingenting som sticker ut nämnvärt. Hade varit roligare om de tryckt på ytterligare med ananasen. Då hade den fått bättre betyg av mig iaf. Gav den 3,75 av 5.Ett par IPA till kväll, först en IPA från Stigbergets jag ger en ny chans, god fruktig smak, men kanske kunde ha lite mer punch i smaken
Sedan en IPA från Stone med tydliga noter av ananas i smaken, rätt OK men inte top notch
Tycker också att de är riktigt bra och de har ett väldigt brett sortiment. Kul att du fick prata med dem, det brukar vara väldigt intressant och ger en extra dimension till ölet tycker jag.Åh, tycker verkligen om detta bryggeri! Pratade länge med bryggaren på Öl och whiskymässan förra året och fick prova mycket av det dom gjort.
Ja, lite blek i smaken, även om ananas finns där hade det verkligen inte skadat med merDrack precis samma Stone som du gjorde. Helt ok tyckte jag, men ingenting som sticker ut nämnvärt. Hade varit roligare om de tryckt på ytterligare med ananasen. Då hade den fått bättre betyg av mig iaf. Gav den 3,75 av 5.
Dina CBS? Menar du de två flaskor jag precis vaskade?Radio the @gruby
Gav den en chans till. Höjer den något från sina 3,5 till 3,75 i betyg. Men förstår inte riktigt att du håller den så högt. Har nog iaf 5 andra Dipor jag väljer före denna.
Edit: Ta nu inte fram mina CBS och öl-bonga dom för att jag skrev så om din husöl
Dina CBS? Menar du de två flaskor jag precis vaskade?