hammersmashed
Panerai
Ananas, mango och något mer. Melon kanske?
Mycket god och len i smaken. Borde komma i större burkar! Toppen!
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Tyckte om dom också. Både ettan och tvåan 👍Den här gillade jag verkligen!
Får testa, verkar intressant!För er som gillar sura fruktisar kan jag rekommendera denna! Mycket bra! Syrlig och mycket fruktig med inslag av blåbär och svarta vinbär och hallon. Smaken hänger kvar, inte blaskig som så många andra. 👍
Intressant på ett sätt, men var går gränsen för "öl" (fråga till tråden)? Visst finns det många allvarliga ölfruktisar där ute. Ibland funderar man dock. Denna måste provas 😉👍För er som gillar sura fruktisar kan jag rekommendera denna! Mycket bra! Syrlig och mycket fruktig med inslag av blåbär och svarta vinbär och hallon. Smaken hänger kvar, inte blaskig som så många andra. 👍
När det inte är gjort på malt, humle, jäst eller vattenIntressant på ett sätt, men var går gränsen för "öl" (fråga till tråden)? Visst finns det många allvarliga ölfruktisar där ute. Ibland funderar man dock. Denna måste provas 😉👍
Jo, så rätt, men när dessa klassiska ingredienser börjar vara i "minoritet" el. inte alls tillnärmelsevis förefaller närvarande/förnimms i drycken/ölen, finns någon egentlig gräns när det börjar bli någon annan alkoholhaltig dryck?När det inte är gjort på malt, humle, jäst eller vatten
Nej det finns ingen gräns eller klassificering. Personligen gillar jag att vad som helst går att använda så slipper man vara bakbunden vad gäller smak och textur. Ger inte mycket för puritaner som aldrig tycker att något är äkta nog. Varför sitter de inte i den irakiska öknen och dricker öl ur lerkrus?Jo, så rätt, men när dessa klassiska ingredienser börjar vara i "minoritet" el. inte alls tillnärmelsevis förefaller närvarande/förnimms i drycken/ölen, finns någon egentlig gräns när det börjar bli någon annan alkoholhaltig dryck?
Finns någon klassificering?
Det finns något som heter öltypsdefinitioner och är vad man utgår ifrån i olika tävlingar, exempelvis SM i hembryggning. Deras definitioner finns här.Jo, så rätt, men när dessa klassiska ingredienser börjar vara i "minoritet" el. inte alls tillnärmelsevis förefaller närvarande/förnimms i drycken/ölen, finns någon egentlig gräns när det börjar bli någon annan alkoholhaltig dryck?
Finns någon klassificering?
Tack, ja, det var ett bra svar 👍.Det finns något som heter öltypsdefinitioner och är vad man utgår ifrån i olika tävlingar, exempelvis SM i hembryggning. Deras definitioner finns här.
Internationellt sett har vi Brewers Associations definitioner som används vid internationella tävlingar. I båda fallen har man en kategori för experimentella öl. Brewers Association framhåller att minst 51% av det socker som jäser och utvecklas till alkohol och kolsyra ska komma från malt. Det kan jag tycka är en rimlig ansats till att dra gränsen mellan öl och annan dryck. Jag hoppas det närmar sig svaret på din fundering.
Vad heter den?Drack denna igår. Den var helt ok.
Den heter Matter of Fact från Collective Arts BrewingVad heter den?
Gröna Villan?Kvarterskrogen levererar vanlig öl men härlig utsikt över vattnet.
Nix, Brasserie 19.Gröna Villan?
Ingen aning 🤣Nix, Brasserie 19.
Haha, Google är din vänIngen aning 🤣
Googlare har inga polare!Haha, Google är din vän