• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Tråden om Öl

Tog två av Apex senaste. Inte deras bästa men helt okej!

20220121_211818.jpg
20220121_211809.jpg
 
Jag sitter och sippar på en belgisk pale ale toppad med brettanomyces från Stockholm Brewing. Den här har jag lagrat en tid, och det är jag glad för! Mycket funk i denna. ”Brettad” öl är tyvärr inte så populärt. Men jag gillar det. Inte minst i de mycket sällsynta fall man ser det i en IPA.

1E226159-3502-4CA9-9AD4-D66FED04CD0F.jpeg
 
Förra gången jag hade bottleshare var vi rörande överrens om vilken bra idé det var att starta redan klockan 15. Tills någon kom på en ännu bättre idé, varför inte starta klockan 13 nästa gång? Så nu kör vi igen om en halvtimme. Här är min lineup

20220122_122723.jpg


Notera den guldvaxade i mitten, den kommer vara dagens höjdpunkt!
 
Skön kväll hemma utan familjen, då blir det givetvis massa god öl.
Börjar med Hazy IPA från Beerbliotek. OK humlighet, dock lite vattnig och intetsägande
A4C34EC9-9E91-4024-9ED1-2BA6BC21D52F.jpeg

Blood Pelican DIPA från Apex. Humlematad DIPA, fruktig juicighet med maskerad beska. Denna var riktigt god, len känsla i smaken
4BAAF8ED-4C00-4456-BFAC-A6071F2679C0.jpeg

Avslutar med en personlig favorit från lagret. Ballast Point Victory at the Sea Barrel Aged. Härliga noter av kaffe och vanilj. Fyllig och rund smak där fatlagringen verkligen lyfter smaken jämfört mot den icke fatlagrade varianten
CD69F315-DDF9-44A0-9210-6CED92B1CCAD.jpeg
 
Nu har jag öppnat en flaska Siren Re-fsahoned. Vilken jäkla öl! En barley wine som har lagrats på bourbonfat. Russin, fikon, en hint av kakao, druvor. Söt utan att bli klibbig, bra med syra som balanserar upp det hela. Lite sträv på slutet.
Det här är den bästa ölen jag har druckit på flera månader. Äntligen en riktig fullträff! Jag bör kanske nämna att min flaska hade lagrats något år i garderoben innan jag öppnade den.

CC09AF14-91A2-403A-98C1-615C177C9462.png
 
Jag glömde tyvärr att ta bilder på dryck igår. Blev något av en besvikelse då två personer ställde in med kort varsel pga sjuka barn. Därför blev vi bara tre med färre flaskor som följd.

Två av de bästa var mjöd från Schramms, Heritage och Bramble+, synd att det är så lite i dom bara. Annat som var nämnvärt var en flaska Cantillon Blåbär samt en Oude Geuze från 2013. Höjdpunkten var som jag trodde Anchorages A Deal With The Devil Triple Oaked. Ett barleywine som nästan blåste oss av stolarna, näst bästa öl jag druckit. När man svängde drycken i glaset lämnades en oljig fet hinna kvar på dess kanter. Abv på 17% som bara värmde lätt i bröstet!

Vi drack givetvis lite annan suröl och stout också men inget att skriva om. Helt bildlösa ska vi inte gå dock!

fallenflag2.jpg
IMG_20220107_205058_967.jpg
schramms.jpg
 
Drack bara 2 bärs i helgen som var
Denna var god 👍
image-d3892713-8a0b-4cda-8495-4a273207ab23646665646625061794.jpg

Tyckte denna var lite tunn 🤔 Hoppas 04 & 05 är bättre
image-5cdf5a06-8fe0-4a88-bab7-9bf72dafbbb52800412713382869205.jpg

Det får bli bättring till helgen som kommer i antal bärs 😁 Cheers 🍻
Stod och kollade på IG när jag var på Ölstudion förra veckan men tänkte att jag alltid känner mig lite besviken på dem, så jag avstod.
Var de bärre förr, eller har man bara druckit så mycket mer bra öl nu?
 
Tillbaka
Topp