• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Tråden om Öl

Tipsa om dålig öl är sällan kul, så här kommer en bra en från New Belgium!
Riktigt bra citrusdriven IPA. Köp om ni ser!
20221026_191203.jpg

(jäkla suddig bild, eller är det margarithan jag petade i mig just?)
 
Herrejäklar! Bästa ölen jag druckit på väldigt länge! Sjukt bra och fyllig Tipa. Krämig, rund och fin i smaken och balanserad till perfektion. Allt finns och i helt rätt mängd, går åt de tropiska hållet. Sötma, humle, beska, lätt humlebränna och eftersmaken håller i. Fasen värd en 5a!
20221028_212224.jpg

Fermenterarna vet verkligen vad de gör. Denna heter After Cheese
 
Detta blir nog sista craft beeren att testa här medan man preppar lite svärdfisk, räkor och pilgrimsmusslor.
20221028_183510.jpg

Edit: glömde ju beskrivning. Amerikanskt lätt, men med fin maltsmak. Man kommer lixom in i det här blaskiga efter ett tag. Lite som när man är van med mellanrostat kaffe och testar en ljusrost. Fan, nu kom jag att tänka på kaffet här. Det vänjer man sig fan inte i...
 
Senast ändrad:
Detta blir nog sista craft beeren att testa här medan man preppar lite svärdfisk, räkor och pilgrimsmusslor.
20221028_183510.jpg

Edit: glömde ju beskrivning. Amerikanskt lätt, men med fin maltsmak. Man kommer lixom in i det här blaskiga efter ett tag. Lite som när man är van med mellanrostat kaffe och testar en ljusrost. Fan, nu kom jag att tänka på kaffet här. Det vänjer man sig fan inte i...
Wild Leap gör riktigt bra stout!
 
DIPA från Omnipollo som många i tråden redan hunnit prova. Ordentligt hazy och humlig, men drar nog lite för mycket åt det söta i smaken för toppbetyg
14F11334-D895-4AE8-AE61-978E44D8EB89.jpeg
Sedan det började bryggas i kyrkan är det nästan alltid den ständiga ”humlebrännan” som tar över. Tyvärr även denna gång, iaf min burk:(

Är det Omnipollos kännetecken eller ”fel” i prioduktionen? @Script du som kan typ allt, vad har du för tanke kring det?
 
Sedan det började bryggas i kyrkan är det nästan alltid den ständiga ”humlebrännan” som tar över. Tyvärr även denna gång, iaf min burk:(

Är det Omnipollos kännetecken eller ”fel” i prioduktionen? @Script du som kan typ allt, vad har du för tanke kring det?
Innan lade Omnipollo ut sin bryggning på andra bryggerier. Det betydde säkert att det tog längre tid för ölen att komma ut i handeln och då hann eventuell bränna lägga sig lite. Nu gör de ölen själva och då skeppas den nog färskare.

Bränna uppstår främst i hazy-ipor när humlen ligger för länge i kontakt med ölen under torrhumlingen. Dessutom så gjordes inte så mycket hazy som det görs nu. Försökte komma på om jag haft bränna men insåg att jag inte druckit någon ipa från Omnipollo på jättelänge förutom ölen som alla precis druckit. Där märkte jag inget dock.
 
Innan lade Omnipollo ut sin bryggning på andra bryggerier. Det betydde säkert att det tog längre tid för ölen att komma ut i handeln och då hann eventuell bränna lägga sig lite. Nu gör de ölen själva och då skeppas den nog färskare.

Bränna uppstår främst i hazy-ipor när humlen ligger för länge i kontakt med ölen under torrhumlingen. Dessutom så gjordes inte så mycket hazy som det görs nu. Försökte komma på om jag haft bränna men insåg att jag inte druckit någon ipa från Omnipollo på jättelänge förutom ölen som alla precis druckit. Där märkte jag inget dock.
Okej, intressant. Kollade på Monkish-burken jag konsumerade. Enligt Untappd drack jag den 22 oktober, under burken står det "canned 22/09/22". dvs jag drack den en månad efter att den blev burken. Står ej när den bryggdes dock

Kanske är svårt att svara på, men hur länge ska man vänta innan deras "bränna" lägger sig?
 
Längesen jag skrev något här men nu tid för en söndagsstout.

Denna gång från det fantastiska bryggeriet The Bruery (familjen heter Rue i efternamn). De har gjort några av de bästa barley wines jag provat så denna öppnades med stora förändringar.

Här möts de rostade tonerna av hintar med kokos och sötma. Kan inte direkt säga att jag känner annanas men den kanske lurar där bakom. Inte alls lika sliskig som Dessert In A Can serien. Fint hantverk!
97BD4D11-7BF9-40E2-BFBE-2E8A0973142C.jpeg
 
Tillbaka
Topp