Laddar...
Nymans Ur 1851

Trög bezel Rolex sub

Diskussion i 'Diskussion' startad av fello, 3 januari 2013.

 1. fello
  Trådstartare

  fello Ewok

  Inlägg:
  32
  Fick hem en begagnad 14060 idag, dock är dykringen väldigt trög att skruva på. Har tagit bort och rengjort bezeln och upptäckte då att den tunna metallbricka som ligger närmast boetten inte är helt plan. Kan det ha med brickan att göra att det är trögsnurrat och skulle lösningen vara att byta ut den?
   
 2. theargonaut

  theargonaut Rebel Commander

  Inlägg:
  10.000
  Från:
  Sthlm
  Har ingen koll på hur brickan på just din modell ska se ut, men på min Tudor 94110, är brickan inte helt plan, och ska inte vara det heller, vad jag vet, då den ska fjädra när man trycker ner bezeln för att vrida, för att sedan "låsa något" i den inställda positionen, då man släpper upp den, så att säga. Ursäkta för den luddiga förklaringen. Bildgoogla på "bezel spring rolex 14060", så kan du säkert se vilka delar som ska finnas och hur de ska se ut. Såg nu själv att det ser ut som om det ska finnas en "hake" som förmodligen skapar klicken och låser bezeln i medsolriktning. Någon annan här borde kunna ge ett bättre svar, men testa att rengöra ALLT riktigt ordentligt, och se till att "brickan" och övriga delar verkligen kommer på plats korrekt. D.v.s. så att de inte hamnar snett och kommer ikläm.
   
 3. fello
  Trådstartare

  fello Ewok

  Inlägg:
  32
  Rengjorde allt ordentligt och prövade även att benda den lilla fjäderna för att skapa mindre friktion. Det har blivit aningen bättre men är fortfarande trögsnurrat. Får väl vänta till nästa service och då få det åtgärdat.
   
 4. theargonaut

  theargonaut Rebel Commander

  Inlägg:
  10.000
  Från:
  Sthlm
  Ja, eller så går du till någon snäll AD eller annan Rolexkunnig, och ber dem kolla på det...
   
 5. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  27.816
  Från:
  Helsingborg
  Prova att montera ihop utan den lilla klickfjädern och nästa gång utan den undre brickan för att lokalisera var felet finns.
   
Mårtenssons ur Brookfield