Laddar...
Nymans Ur 1851

Trintec Zulu-05 GMT

Diskussion i 'Recensioner & Köpguider' startad av meo_swe, 15 maj 2015.

 1. meo_swe
  Trådstartare

  meo_swe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.888
  Efter mycket om och men och en mer eller mindre kaosartad vår på jobbet så tänkte jag skriva några rader om denna klocka som jag fick från Royal Straps .

  Men först lite specar:
  Diameter: 42mm
  Höjd: 15mm
  luggbredd: 22mm
  Glas: Repbeständigt mineralglas
  komplikationer: Datum, GMT
  Urverk: Rhonda Kvarts
  Vattentålighet: 100m

  Så! då börjar vi med det roliga då. Klockan kommer i en till synes ganska simpel låda. Det är inga krusiduller, utan det står helt enkelt "TRINTEC" skrivet på den svarta lådan. Locket stängs med en magnet, vilket är en ganska smutt funkiton måste jag säga.

  DSC_0169.JPG

  Innuti ligger klockan och väntar, tillsammans med en bruksanvisning. För att spela lite på klockans Pilotgener så är bruksanvisningens ens sida en karta. Lite rolig grej.

  DSC_0170.JPG DSC_0171.JPG DSC_0172.JPG

  Så, klockan då. Vid en första anblick är det som resten av upplevelsen inga krusiduller med PVDat stål, tjockt lumeade visare och en orange 24h-visare. men när man börjar kolla på klockan så ser man att tim och minutvisarna är svartmålade vilket ger en känsla av att lumen på visarna flyter runt i klockan. sekundvisaren är skarpt orange den också, vilket gör den lättläst.
  Lumen lyser ganska starkt till en början, men jag har inga större problem att se tiden oavsett på dygnet. Dock har jag märkt att iom att det är siffror som lyser så flyter de gärna ihop när jag är är nyvaken och oförstående på livet. Där skulle jag hellre vilja se pluppar, likt t.ex. seikos SKX.
  Datumskivan är vit med svarta siffror, vilket gör den lättläst, men det skulle sett snyggare ut med en svart datumskiva.
  En rolig detalj är ett man inte har vanliga bandstift, utan de sitter ihopskruvat med en Insexnyckel. DÄREMOT så har jag gått och blitt galen för att jag inte har hittat en insexa som passar. Det hela gick ut i sin spets när jag gick runt på Hornbach och grät av uppgivenhet när jag testade varende jävla insexa de hade. Men ikväll ska jag raida päronens källare så har jag tur kan jag byta band snart.

  20150316_235132.jpg

  Bandet är av gummi, mjukt och sitter ganska stabilt på armen. Doftar av vanilj och folk tittar snett på tuben när man luktar på sin klocka. Däremot är jag inget större fan av Gummiband överlag, jag skulle vilja sätta ett NATO på den, men än så länge har det ju gått sådär.

  Så vad tycker jag?
  Jag har verkligen försökt gilla denna klockan, Den är allt jag gillar i en beater. Svart och syndig, orangea detaljer, GMT, massa lume och skit. Men det går inte. Främst för att det är en kvartsare. Visst kan jag alltid ta på mig klockan och den kommer visa rätt tid, men jag saknar att kunna se visaren svepa längst tavlan...
  Kommer Royal straps sälja en automatare av samma typ kommer det kanske bli ett nytt köp. Allt annat är skitbra med klockan, och jag har fått massa komplimanger på både jobb och civilt.
  20150226_114536.jpg
   

  Bifogade filer:

  Fredrik Larsson, par, Ako och 1 annan gillar detta.
 2. vonhall

  vonhall X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.608
  Från:
  Lerum
  Tack för en trevlig recension! Gillade utseendet på klockan. Men som du sa så är det tråkigt med batteriklocka!
   
 3. wotan

  wotan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  902
  Från:
  stockholm
  Får rysningar av nya testamentet
   
 4. meo_swe
  Trådstartare

  meo_swe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.888
  Deo et victricibus armis
   
 5. wotan

  wotan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  902
  Från:
  stockholm
  Walvater Wotan!
   
 6. meo_swe
  Trådstartare

  meo_swe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.888
  Jag hoppas verkligen att du på riktigt är asatroende nu. Men oavsett så verkar du vara en ganska oskön person
   
 7. wotan

  wotan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  902
  Från:
  stockholm
  Jag är hedning!
   
 8. wotan

  wotan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  902
  Från:
  stockholm
  Förövrigt intressant att man är oskön bara för att jag får rysningar av nya testamentet och är hedning. Rätt typiskt kristna....
   
 9. meo_swe
  Trådstartare

  meo_swe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.888
  Du får tycka precis vad du vill om nya testamentet, bibeln, Torah eller Koranen. Det som gör att jag uppfattar dig som oskön är att du måste uttrycka din åsikt, dessutom i en tråd som handlar om något helt annat.
  Enligt mig får folk ha precis vilken jävla religion de vill, så länge det är något de tror på. För mig är det precis lika okej att vara ateist eller agnostiker, så länge man respekterar andra. När man då får "rysningar" av någon annans religiösa attribut, vare sig det är Turbaner och vackert utsmyckade dolkar, skrifter eller att man saknar förhud spelar absolut ingen jävla roll enligt mig.
  Nu är jag ingen jättebra kristen om man tolkar allt jättekonservativt. Jag äter både skaldjur och umgås med kvinnor när de har lingonvecka. Och så dricker jag mig ibland berusad och jobbar ibland på söndagen. Men som en god vän sa till mig "Religion är något mellan mig och gud", och oavsett om man är kristen eller ej så kan man faktiskt uppskatta många av metaforerna som finns i bibeln.

  Nu önskar jag dig en trevlig lördag. Jag har ett kilo Oxfilé och en flaska Laphroaig hemma hos en vän som skall nedkämpas med god vigör
  heppå're!
   
  Whitevalley och Anders W gillar detta.
 10. wotan

  wotan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  902
  Från:
  stockholm
  Du får följa vilken religion du vill, jag bara gav uttryck för min första spontana tanke.

  Ett kilo oxfilé och en flaska rökig whisky i gott sällskap kan aldrig gå fel. Ha en trevlig dag!
   
 11. Whitevalley

  Whitevalley Stormtrooper

  Inlägg:
  229
  Från:
  Göteborg
  Tack för recensionen! Personligen tycker jag att kvarts kan funka med rätt förutsättningar.