Laddar...
Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Tudor Oysterdate m Oysterlänk i utmärkt skick

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av AndersE, 25 juni 2016.

 1. AndersE
  Trådstartare

  AndersE Majsan

  Inlägg:
  323
  Säljer nu min Tudor Prince Oysterdate 74000. Enligt tidigare ägare från tidigt 80-tal, vilket verkar sannolikt. Klockan är överlag i utmärkt skick och kommer med en fin oysterlänk och två läderband; ett knappt använt mörkbrunt Rios Chicago i Shell Cordovan, samt ett ganska välanvänt brunt Hirsch Duke. Klockan har signerad Rolexkrona och länken har spänne med Tudorlogga. Såvitt jag vet är klockan helt original. Boetten mäter ca 34 mm, "lug-to-lug" 42 mm, 19 mm mellan bandhornen.

  Verket är ett ETA 2824 med quickset. Klockan fick en fullständig service inkl. tryckprovning i oktober 2014 (kvitto finns). Sedan dess har klockan en god tidshållning (ungefär +15 sek. per dygn vid en testkörning över två dygn nu) och en bra gångreserv (ca 42 h). Datumväxling och quickset fungerar utan anmärkning. Jag kan konstatera att självuppdragningen kräver lite mer handledsrörelse än t.ex. min Seiko SKX007, men enligt urmakaren som gjorde servicen är funktionen helt normal i detta avseende.

  Det yttre skicket är överlag utmärkt. Förutom några mindre jack på undersidan av bandhornen har boetten endast mindre märken och någon liten ding. Jag har inte låtit polerat klockan och heller inte förra ägaren, enligt egen uppgift. Urtavlan har nog mörknat något, men annars är den i perfekt skick. Detsamma gäller visarna. Länken är överlag i fint skick. En av länkarna har en liten buckla, men detta är inget man tänker på, tycker jag. Länken blev rengjord och fick en lätt borstning hos Rob Engström i juni 2014 (kvitto finns) och har sedan dess knappt använts. Två avtagna länkar medföljer.

  Jag tar gärna fler bilder om det finns önskemål om det.

  Pris inkl. rekfrakt inom landet: 9 500 kr eller bud

  Mina referenser: https://klocksnack.se/threads/anderse.38307/

  IMG_2821.JPG

  IMG_2817.JPG IMG_2818.JPG
  IMG_2816.JPG IMG_2819.JPG IMG_2820.JPG
   
  mglaum, Mr.Carrera, Seikosthlm och 3 andra gillar detta.
Payson Squale