Laddar...
Erikson Urhandel
Stäng notis
Du har väl inte missat KS julfest?

Den årliga julfesten planeras för fullt, och går av stapeln den 13/1 kl 18:00 i Stockholm.

Hoppas att vi ses där!

Mer information i tråden >>

tullavgifter vid reparation utomlands?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Bluegene, 26 februari 2014.

 1. Bluegene
  Trådstartare

  Bluegene Ewok

  Inlägg:
  43
  Från:
  Göteborg
  Ja, hur funkar det?
  Har en klocka som eventuellt ska skickas till Canada för att få nytt glas tillverkat. Är det någon som har erfarenhet av att skicka iväg för reparation utomlands. Hur löser man det med tull m.m.
  Vill ju inte behöva betala skatt och tull för en klocka som jag redan äger?
   
 2. Davvan

  Davvan C-3PO

  Inlägg:
  5.279
  Från:
  Fettefleur......
  Exportintyg och du är hyfsat safe....vet dock inte hur det är med arbetet och om det beskattas lokalt eller vid införandet. Om möjligt så är det kanske slugast att endast skicka över glaset....men vet känner ju inte till alla förutsättningar i ditt fall.

  Nosa på tullens hemsida....
   
 3. Bluegene
  Trådstartare

  Bluegene Ewok

  Inlägg:
  43
  Från:
  Göteborg

  Tack för svaret. Är ovan vid att skicka varor. Fixar man export-intyg när man skickar varan då? och hur bevisar man sedan att det är samma vara som man får tillbaka?
  Kan gärna betala tull och skatt på arbetet, men dock ej på klockan.
  Ville ju egentligen bara skicka över det gamla glaset, men fick som svar att det ej skulle räcka utan han behöver hela klockan utom urverket (som jag inte först orkar gå till en urmakare för att ta ut)
   
 4. Davvan

  Davvan C-3PO

  Inlägg:
  5.279
  Från:
  Fettefleur......
  När du som privatperson skickar ut en vara för reparation, kan du ansöka om passiv förädling på importdeklarationen när varan kommer tillbaka. Du kan också lämna en exportdeklaration genom att uppsöka en tullklareringsexpedition och uppge ärendets tull-id till närmaste tullklareringsexpedition.
  När varan kommer tillbaka måste du tala om för transportören (till exempel Posten) att detta är en import efter reparation. Du ska ge dem en kopia av inlämningskvittot eller exportdeklarationen du fick när du skickade varan. Du behöver en faktura eller liknande från företaget som reparerar som säger att det är en reparation. Med hjälp av dessa handlingar kan du göra en importdeklaration med ansökan om passiv förädling.
  Är det en garantireparation behöver du varken betala tull eller moms. Om du måste betala för reparationen ska du betala tull på reparationskostnaden. Moms betalar du på summan av reparationskostnaden och tullen.
   
  Bluegene gillar detta.
 5. Frosse

  Frosse Y-Wing pilot

  Inlägg:
  723
  Från:
  Feskekôrka
  Självklart ska du inte betala varken moms eller tull. Dock vet jag inte hur förfarandet sker om du måste göra en importdeklaration av varan eller hur det fungerar, passar över frågan till någon mer insatt :)

  Edit: Lite sen på bollen :)
   
  Bluegene gillar detta.
 6. Bluegene
  Trådstartare

  Bluegene Ewok

  Inlägg:
  43
  Från:
  Göteborg

  Utmärkt svar. Frasen"passiv förädling" hjälpte mig att hitta rätt sökord. Nu har jag hittat rätt på tullens hemsida! Tack för hjälpen! :)
   
  Davvan gillar detta.
 7. Davvan

  Davvan C-3PO

  Inlägg:
  5.279
  Från:
  Fettefleur......
  Saxat från tullverkets hemmis....men för all del .... :)
   
Mårtenssons ur Brookfield