Laddar...
Erikson Urhandel

uret.se marknadsföring av ett visst märke...

Diskussion i 'Diskussion' startad av dammsugarpåse, 6 januari 2016.

 1. dammsugarpåse
  Trådstartare

  dammsugarpåse Ewok

  Inlägg:
  24
  Hej alla, ny här!

  Hade aldrig hört talas om det förbjudna märket ni vet, det börjar på I och slutar på victa, förrän nyligen då jag började tröska på nätet efter en ny klocka... Ni behöver inte vara rädda, jag tror knappast jag kommer köpa en sån. Men jag är nyfiken på en sak, varför anges ordinariepris på dessa klockor (på t.ex uret.se) i de mest extrema fallen till mellan 15-25k? Alla verkar ju överens om att dessa klockor bara är skräp. Har de nånsin sålts för dessa ordinariepriser eller är det bara smutsig marknadsföring? I så fall är det ens lagligt?
   
 2. slimjim

  slimjim Rösten från Bro

  Inlägg:
  5.318
  Från:
  Ön
  Gap36, Aurum, Brutus och 4 andra gillar detta.
 3. wotan

  wotan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  902
  Från:
  stockholm
  Vad jag har förstått efter diskussioner är så har dom väl några "värstingklockor" dock det folk reagerar starkast på är väl att en del av deras klockor är lite väl lika (kopierad design) andra kvalitetsur.
   
 4. Buckshot

  Buckshot Y-Wing pilot

  Inlägg:
  621
  Det är väl inte olagligt att begära 50000 för en hög med bajs. Det finns väl alltid några dårar som går på det.
   
  Gap36, rillesnille och Equilibrium gillar detta.
 5. xBjörne

  xBjörne X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.529
  Ordinariepriserna på Uret.se är Invictas egna RRP, bara hittepå och klockorna säljs alltid för en bråkdel. Höga RRP är väl vanligt bland många små märken men har gått lite överstyr i Invictas fall.
   
 6. alfgren

  alfgren X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.158
  Ett annat märke de kör med helt otroligt höga priser är "Stührling". Inte sett dem någon annanstans. Är de på riktigt eller är det ett ytterligare låtsasmärke?
   
 7. dammsugarpåse
  Trådstartare

  dammsugarpåse Ewok

  Inlägg:
  24
  Så, en Invicta med rek på typ 8k är avsevärt sämre än en klocka från ett annat (men mer respekterat) "budgetmärke" som t.ex Seiko med samma rekpris?
   
 8. Kvisten

  Kvisten Stormtrooper

  Inlägg:
  297
  Marknadsföringen på uret.se är väldigt tveksam i mitt tycke. Det är nog på gränsen till olagligt att ange "rekpriser" när dessa priser inte finns någonstans.
   
 9. StrawberryFields

  StrawberryFields Sir Notalot

  Inlägg:
  3.170
  Från:
  Jordgubbsranchen
  Ja. Vidare är Seiko inget budget märke. Invicta är till för människor som skulle äta bajs om det kostade 30,000 och kom från New York.
   
  Jerico, Brutus, rillesnille och 10 andra gillar detta.
 10. Buckshot

  Buckshot Y-Wing pilot

  Inlägg:
  621
  Jag har aldrig haft en Invicta men det räcker med att googla så ser man att dom har en del kvalitetsproblem. För 8k får du t.ex en fin Certina. Det är sällan man hör om problem med dom.
   
 11. dammsugarpåse
  Trådstartare

  dammsugarpåse Ewok

  Inlägg:
  24
  Seiko har ju en miljon modeller mellan 1-3k. Det känns ganska budget i en värld som denna där de flesta inbitna verkar anse att de riktiga grejorna börjar någonstans vid det tiodubbla, minst. Seiko verkar ju dock vara ett respekterat märke, medan Invicta verkligen inte är det. Så varför? Det MÅSTE ju handla om kvalitet, eller är det bara bestämt i något slags gemensamt klockintressemedvetande att det är så?
   
 12. Beastie

  Beastie Mr Cowbell

  Läser Rocky ser jag :)
   
  JaTack, Brutus, Icaras och 2 andra gillar detta.
 13. StrawberryFields

  StrawberryFields Sir Notalot

  Inlägg:
  3.170
  Från:
  Jordgubbsranchen
  Invicta tillverkar inte klockor, de tillverkar någonslags grotesk modeaccessoar. Köper du en Seiko för 2-3k får du faktiskt en riktigt bra klocka.
   
  Brutus gillar detta.
 14. StrawberryFields

  StrawberryFields Sir Notalot

  Inlägg:
  3.170
  Från:
  Jordgubbsranchen
  Damn right
   
 15. Buckshot

  Buckshot Y-Wing pilot

  Inlägg:
  621
  Köp en japansk klocka t.ex Seiko för 8k så får du kvalitet. Seiko är budget fast inte dålig kvalitet. Vad jag har hört så lär det finnas Invictamodeller som håller ok kvalitet. Fast nog verkar folket på KS vara ngt märkesfixerade. Ungefär som med bilar. Tyska bilar anses bäst men dom har inte alltid högst kvalitet. Byt ut "Tyska bilar" mot "Schweiziska klockor" så har du klocksnack.
  Jag har Schweiziska klockor, Japanska och en Litauisk med japansk motor. Jag har inte haft några problem.
   
 16. dammsugarpåse
  Trådstartare

  dammsugarpåse Ewok

  Inlägg:
  24
  haha, okej!
  [​IMG] [​IMG]

  Jag kan tycka att dom här två är ganska lika. Men den ena är alltså en bra klocka medan den andra är något slags grotesk modeaccesoar. Det måste då allts handla om insidan? Eller märket i sig? Och för att återgå till det som vad min egentliga fundering, Invictan har ett "ordinariepris" på 8k och en kan ju då luras till att den kunde vara rentav bättre än Seikon. Men det är alltså bara lurendrejeri? Upplys mig :D
   
  Arsius11, Eurenius och Strindberg gillar detta.
 17. Choppe

  Choppe AT-ST driver

  Inlägg:
  1.460
  Från:
  Stockholm
  Invicta har nog aldrig sålts till "ordinarie pris". Konstant rea.

  Edit: Förlåt för att jag var sen på bollen.
   
  Kvisten gillar detta.
 18. Aquaracer2

  Aquaracer2 Grodis

  Inlägg:
  10.641
  Från:
  Skärgården
  Tänker du på Invicta då? Eller andra märken också?
   
 19. Buckshot

  Buckshot Y-Wing pilot

  Inlägg:
  621
  Ja dom är ganska lika. Invicta har modeller som är lika Rolex också. Kan du se kvaliten på utsidan? Denna modellen tillhör inte dom 90% groteska modellerna.
   
 20. dammsugarpåse
  Trådstartare

  dammsugarpåse Ewok

  Inlägg:
  24
  Kan tänka mig att hen tänker främst på Invicta, efter som deras rekpriser är sjukt höga jämfört med vad de faktiskt säljs för. (80-90%) "rabatt". Men jag förstår hur du tänker, nästan alla märken har rek priser som är högre än säljpriset med då kanske 5-10% vilket gör att det inte ser lika misstänkt ut.
   
  Kvisten gillar detta.
 21. Richard1987

  Richard1987 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  654
  Haha har också lagt märke till det, helt sinnessjukt. Sen ser man liknande ur på blocket där dem refererar till det priset och så har dem köpt sin på typ ebay för en tusing...
   
 22. dammsugarpåse
  Trådstartare

  dammsugarpåse Ewok

  Inlägg:
  24
  Jag kan inte se kvalitet på utsidan på en bild. Men kanske kunde jag se skillnad i verkligheten om jag höll i dom sida vid sida? Eller kunde jag det? Jag kan inte ett skit om klockor :) Men hoppas att jag kunde avgöra viss skillnad på en kvalitetsklocka och en riktigt usel en, ändå. Vad gäller designen vet jag ingenting heller. Vems är originaldesignen på de här modellerna? Knappast Seikos va? Ändå anses de inte vara ett märke som kopierar, men Invicta anses vara det.

  Alltså, jag vill bara ha en schysst klocka. :) Jag bryr mig inte så mycket om märken, men om det mellan två likadana klockor förhåller sig så att den ena kan ge andra människor huvudvärk och illamående så väljer jag gärna bort den av ren barmhärtighet, så länge jag inte väljer bort en klocka som är BRA för att tillfredsställa andra...
   
 23. Torsten

  Torsten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.592
  Från:
  Orten
  Vad är då ett budgetmärke för dig? Seiko har väldigt många modeller i prisklasser som jag anser vara lågbudget.
   
 24. Richard1987

  Richard1987 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  654
  Seiko är budget men kvalité
   
 25. noeLLY

  noeLLY Y-Wing pilot

  Inlägg:
  517
  Jag har klämt och känt på flertalet invicta samt öppnat upp och kikat och det är parfymklockskvalite i alla jag kollat på!
   
  Kvisten gillar detta.
 26. Buckshot

  Buckshot Y-Wing pilot

  Inlägg:
  621
  Vill du ha kvalitet till ett bra pris så köp Japanskt. Men säg vilken prisklass du vill köpa så blir det enklare. Det finns ju Schweiziska klockor till bra pris också.
   
 27. Richard1987

  Richard1987 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  654
  Invicta känns som typ armani/hugoboss klockor imho
   
  Kvisten gillar detta.
 28. dammsugarpåse
  Trådstartare

  dammsugarpåse Ewok

  Inlägg:
  24
  tack för alla svar och jag tror jag fått bekräftat det jag trodde, att invicta är inget jag kommer känna mig nöjd och bekväm med. vad gäller vad jag vill ha och prisklass så återkommer jag kanske i en annan tråd, denna handlade ju om nåt annat... ;)
   
 29. Buckshot

  Buckshot Y-Wing pilot

  Inlägg:
  621
  Man kan verkligen undra om det som uret håller på med är lagligt. Tittar man på spec för t.ex Invicta 18519 så ska både armband, bezel och boett vara 18k guld för 1600kr?
   
  Kvisten och Choppe gillar detta.
 30. Richard1987

  Richard1987 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  654
  haha äkta falskt guld
   
Mårtenssons ur Brookfield