Laddar...
Nymans Ur 1851

Urtid

Diskussion i 'Diskussion' startad av videwidman, 24 januari 2016.

 1. videwidman
  Trådstartare

  videwidman Ewok

  Inlägg:
  39
  Hej!
  Helt nybliven medlem på ett i mitt tycke trevligt forum. Tänkte kolla med er om er uppfattning om återförsäljaren Urtid. Mina erfarenheter är väl typ skitdåliga.... Har dom senaste två månaderna gått på djupet och kollat vilken klocka jag vill köpa. Skickade ett mail med några allmänt hållna frågor till Urtid avseende Archimede och Davosa. Skickade mailet kring Trettonhelgen och hade efter ca 1 vecka inte hört något. Bumpade då mailet och har i skrivande stund inte hört ett ljud. I min värld är det oseriöst att inte klara av att svara på mail. Har någon en annan erfarenhet? Hade dom en dålig dag?(eller två..) Som jämförelse kan nämnas att gråhandlaren Uret.se svarade snabbt som ögat och väldigt professionellt. Vågar man beställa från Urtid? Svarar någon om man får problem?
  Fridens.
   
 2. Vintage92

  Vintage92 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.880
 3. slimjim

  slimjim Rösten från Bro

  Inlägg:
  5.314
  Från:
  Ön
  Köpte 2 perlon från urtid för någon vecka sedan. Den försändelsen rann på smidigt som puckar mellan Tommy Söderströms benskydd.

  Men har även hört och varit med om motsatsen...
   
  SSL gillar detta.
 4. videwidman
  Trådstartare

  videwidman Ewok

  Inlägg:
  39
  Japp. Läste den. Tänkte om ngt hänt dom senaste 8 månaderna efter senaste inlägget på tråden.
   
 5. ahlqvist

  ahlqvist Stormtrooper

  Inlägg:
  265
  Senast jag försökte handla av dem så kom inget band, dem sa att dem hade skickat det men posten kan ha tappat bort det. Så dem sa att det skickades ett nytt! Men det kom inget denna gången heller så posten 'tappa' väl bort det igen, sen så krävde jag mina pengar tillbaka vilket jag fick, men inget av dem två skickade banden syntes någonsin till vilket är konstigt då jag aldrig någonsin har varit med om att något klockrelaterat som är beställt kommit bort! Så jag skulle avstå att ha med dem att göra fast detta var ca ett år sen!
   
  JohanSA gillar detta.
 6. JohanSA

  JohanSA AT-ST driver

  Inlägg:
  1.452
  Beställde ett armband därifrån i typ april månad, slutade med att jag fysiskt åkte till butiken och hämtade ut den i juli månad(hade vägarna förbi). Massa krångel med att det hade skickats men inte kommit fram och ägaren ringde och tyckte det var så märkligt. Det lät på honom som att det näst intill var MITT fel att det inte hade kommit fram. Väldigt märkligt, men ägaren var ju mer trevlig i verkligheten och fick Riosbandet till slut. Skulle tyvärr starkt avråda från att lägga en beställning från Urtid. Har du tur får du din vara, annars kommer du få höra tusen ursäkter eller ingenting alls.
   
 7. JohanSA

  JohanSA AT-ST driver

  Inlägg:
  1.452
  Delar samma upplevelse att posten "tappat bort det". Så sjukt konstigt.
   
  ahlqvist gillar detta.
 8. ahlqvist

  ahlqvist Stormtrooper

  Inlägg:
  265
  Då jag antar att han inte har världens otur med posten till alla sina kunder undrar jag hur han tänkte när han sa att bandet var ¨skickat¨som att man inte skulle märka att det aldrig kom fram och höra av sig!?
   
 9. videwidman
  Trådstartare

  videwidman Ewok

  Inlägg:
  39
  Hmm.... Ja det låter onekligen som om dom har lite att jobba på. Får bli köp från något annat håll helt enkelt. Tack för snabba svar:)
   
 10. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.475
  Från:
  Växjö
  När Micke J år 2005 startade upp Urtid var servicen förstklassig; vi var många på dåvarande TTT som handlade av honom utan några som helst bekymmer - ser nu att butiken har en helt annan adress och flyttat från Skåne till Falun. Är det någon som vet om Micke J har sålt verksamheten ?

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
  Fido1, jabla och Denke gillar detta.
 11. slimjim

  slimjim Rösten från Bro

  Inlägg:
  5.314
  Från:
  Ön

  För att förtydliga lite så ägs och drivs inte Urtid av den tidigare (mycket trevlige) killen i Blentarp. Det är helt ny falun-baserad regi.
  Denke, 6 mars 2014
  #30
  Gilla+ CitatCitera
   
  jabla gillar detta.
 12. Nashman

  Nashman Rebel soldier

  Inlägg:
  89
  Jag handlade för några veckor sen...inga problem.
  Ställde även frågor via mail och fick svar ganska omgående så för mig var det inga som helst bekymmer.
   
 13. Tobias Eriksson

  Tobias Eriksson X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.087
  Hade ganska struligt där när jag beställde ett armband, mycket märkliga undanflykter om att det skickats till fel adress och han skickade inte tillbaka osv osv summasumarum var att jag fick mitt armband till slut typ några månader senare och fick några bandstift samt verktyg på köpet för allt strul. Vet att han då nämnde att han haft det körrigt sen övertagandet och gått in i väggen m.m.

  kort sagt vet inte vad jag ska tycka egentligen. Alltid trevlig när jag pratade med honom.
   
 14. SSL

  SSL Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.874
  Aktar mig från Urtid. Dom skiter i sina kunder så beställ någon annanstans.
   
 15. FrankyFourFingers

  FrankyFourFingers AT-ST driver

  Inlägg:
  1.151
  Från:
  Marseille
  Verkar ju alltid göra rätt för sig men känns ändå som onödigt mycket strul. Jag hade undvikit dem p.g.a. det folk här har berättat.
   
 16. NiklasArvid

  NiklasArvid Mon Mothma

  Inlägg:
  3.867
  Är det Tofts ur i Faluns som kör Urtid.se nu? (samma adress) Dan Toft är både en riktig klockentusiast och urmakare som alltid har varit hjälpsam och trevlig när jag har haft med honom att göra med service av gamla klockor (ett antal gånger över senaste 10-årsperioden).
   
Mårtenssons ur Brookfield