• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Viktigt Välkommen till Klocksnack - principer för forumet (uppdaterat 180120)

Status
Ej öppen för ytterligare svar.

KS Admin

Moderator
Forumpersonal
Moderator
Välkommen till Klocksnack!


Här kan du tillsammans med likasinnade diskutera allt som rör klockor och armbandsur. Du kan också köpa, sälja och byta klockor på Klocksnacks köp- & säljavdelning. Forumets innehåll styrs av medlemmarna och nivån sätts helt och hållet av oss medlemmar, även om det finns en handfull moderatorer.

Vi gillar att ha ett forum med högt i tak och så få regler som möjligt och så lite moderation som möjligt. Men för enkelhets skull har vi några grundprinciper för diskussionsforumet som du bör ta en titt på...


Vad kan vi diskutera?
Forumet är i första hand ett forum för klocknördar, klocksamlare och klocktokar. Är du en sådan har du kommit rätt. Det innebär att vi i första hand diskuterar klockor och klockrelaterade ämnen. Men eftersom vi alla (nåja, de flesta av oss) har andra intressen och ibland bara vill tramsa så är det okej med icke klockrelaterade trådar. För enkelhets skull ska sådana trådar läggas i forumets avdelning Lifestyle...

Vad kan vi inte diskutera?
Vi diskuterar inte varumärkesförfalskningar annat än som jämförande diskussioner i syfte att lära sig mer om vad som skiljer en kopia från ett original. En sådan tråd skall ALLTID innehålla bilder och referenser till ett original och andemeningen med tråden skall vara undervisande och kunskapshöjande. Det innebär att en tråd där rubriken exempelvis är "Kolla vilken bra kopia etc" inte är okej.

Är du osäker, skippa att posta tråden eller kolla med Admin. Ämnet är känsligt och vid tveksamheter avgör alltid Admin vad som är okej. I en tråd om förfalskningar så länkar vi inte till sidor som säljer eller stöttar förfalskningar (vi bjuder dem helt enkelt inte på trafik).

Vi diskuterar självklart inte heller sådant som enligt svensk lag uttryckligen är förbjudet. Vid tveksamhet kring detta avgör Admin vad som är okej.

"Dagensklockatrådar"
Bilder på din dagens klocka postas i den stora dagens klocka-tråden. Enda undantaget är enligt forumhävden fredagar då en icke godkänd fredagstråd brukar skapas av en rebellisk medlem....

Paketöppningar
Paketöppningar kan göras på två sätt.

1) genom att posta bilder på sitt senaste tillskott i Den stora paketöppningstråden (här är kraven zero, bara att dunka på och posta bilder på nytillskottet)

...eller...

2) skapa en egen paketöppningstråd. För att göra detta finns det dock några grundkrav. Huvudkravet är att det skall göras med verkshöjd vilket innebär att det ska vara bilder, det ska framgå vad det är för klocka (modell, märke, teknisk spec och helst också lite övergripande historik kring modellen) och det ska framgå varför man köpt just denna klocka (alltså en personlig betraktelse kring klockvalet). En bra paketöppningstråd är alltså helt okej att lägga upp (det uppmuntras!) men den måste ha en viss nivå.


Stil och attityd
Vi är här för att det är kul och för att vi delar ett intresse. Vi är vuxna människor och samtliga medlemmar förväntas agera som någorlunda vuxna människor. En enkel grundprincip är att du inte skriver något till någon på forumet som du inte skulle kunna säga över en kopp kaffe IRL. Du är därför alltid personligen ansvarig för vad du postar på forumet.

Be nice!


Admins roll
Admin modererar bara i undantagsfall. Detta är ett forum och inte ett dagis. Men i de fall där Admin modererar så sker det på god grund och vad Admin beslutar är i dessa fall det som gäller. Admin har kanske inte alltid rätt, men Admin är alltid Admin.

Klocksnacks administratörer / ägare är: @hook @Leben
Utöver admin finns också våra moderatorer: @yonsson @k0ltrasten @Molle @Jacob @Feskarn @RicVin
Frågor och synpunkter, vem kontaktar jag?
Generellt kan du alltid kontakta vem som helst av oss som driver och modererar forumet. Du kan också använda rapporteringsfunktionen om det är ett inlägg eller liknande du tycker vi ska uppmärksamma, gör det dock med måtta, vi modererar endast i undantagsfall. Vi har dock några olika ansvarsområden för att underlätta om du vill ta kontakt:

@Leben : Köp/Sälj, Diskussionsforum
@hook : Diskussionsforum, huvudkontakt om du vill annonsera kommersiellt på forumet
@hook : tekniska frågor, användarkonton, forumdrift
@Jacob : Vintage, allmän moderation
@yonsson : Kobrakai, köp och sälj samt diskussion
@Molle : Kobrakai
@k0ltrasten : Lifestyle


Vem får posta?
Alla som vill! Det finns inga andra krav än ett klockintresse. Alla är lika välkomna och om du känner för det får du gärna presentera dig själv i presentationstråden så kommer du märka att vi som hänger här inte är vilka klocknördar som helst utan förbaskat trevliga klocknördar!

Enda haken för att kunna posta är att du måste du registrera dig som medlem, det är busenkelt och helt kostnadsfritt.

Observera: Om du är en kommersiell aktör som vill använda KS för att berätta om eller diskutera din produkt eller ditt projekt vill vi att du kontaktar någon av administratörerna innan du postar.

Postregler
För att kunna posta en annons på köp och sälj behöver du ha varit medlem i minst två veckor och gjort 50 stycken inlägg i diskussionsdelarna på forumet.
Möjlighet att posta i avdelningen Lifestyle kräver 50 stycken poster.
Så kallad Speedposting, för att snabbt få tillgång till köp o sälj, kommer individuellt att bedömas av admin /moderator. Speedposting är korta inlägg i många trådar under en begränsad period med avsikt att snabbt komma upp i postcount. Bedömningen görs från fall till fall.

Vid tankar/funderingar/problem, vänligen skicka ett pm till admin istället för att maila. Mailen läses inte lika frekvent.

Medlemmar uppmanas även att använda knappen "anmäl" vid eventuella betänkligheter. Anmäl hellre en gång för mycket än för lite.

Enjoy! :)
 
Senast redigerad av en moderator:
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Topp