Laddar...
Nymans Ur 1851

Vågar jag serva min El Primero Flyback hos annan än AD?

Diskussion i 'Diskussion' startad av carlanton, 18 januari 2013.

 1. carlanton
  Trådstartare

  carlanton X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.995
  Än så länge går min Rainbow inom COSC, men den är ändå 10 år gammal och oservad. AD tar 7-8k för grundservice, och nya delar är väl inte heller billiga. Dessutom gissade killen på Krons att det skulle ta minst 6-8 veckor. Frågan är om jag vågar ge den till min vanlige urmakare. Om han har jobbat med cal. 405 tidigare känns det rätt lungt, men annars? Delar vet jag är svårt att få tag på för oberoende. Hur snett kan det gå? I värsta fall kanske jag bara byter packningar och trycktestar, det är väl inte svårare än annan klocka?
   
 2. bredbud

  bredbud Rebel soldier

  Inlägg:
  73
  Kanske en halvchansning men jag har fått bra vibbar från en urmakare i NL som specialiserar sig på just Zenith (http://www.veldeszenith.nl/en). Hade ett gammalt arvegods inne för total restaurering och blev mycket nöjd med resultatet (bilder nedan). Har tidigare frågat om pris för service på El Primero (kronograf) och för detta ville han ha EUR250. Lite halvmeckigt att skicka rek/värde kanske men man spar ju en ansenlig slant som kan användas till en hyfsad vintage dinka eller annat ;)

  Före
  [​IMG]

  Efter
  [​IMG]
   
 3. emilarne

  emilarne Y-Wing pilot

  Inlägg:
  664
  Jag har inget bra förslag men hojta gärna om du hittar en bra lösning, intressant. Lycka till!
   
 4. carlanton
  Trådstartare

  carlanton X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.995
  Intressant! Det blir antagligen billigare att åka ned till honom och lämna in den än att serva hos Krons. Och få får jag ju se Holland också!
   
Mårtenssons ur Brookfield