• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Vad gör du och din klocka just nu?

Då var det tisdag. Det blev visst en eldig start här :cool:. Ha en bra dag allesammans!
20080F87-974A-4704-8D5F-5594D74C6809.jpeg
 

laketwig

Patek
2-Faktor
Dagens tips bjuder på en skotte med en stor R&B- och soulröst, som tyvärr tystnade alltför tidigt efter en hjärnblödning ... :(

Frankie Miller - Frankie Miller's Double Take (2016)

Miller började sin professionella karriär som sångare i det Glasgowbaserade bandet The Stoics. Han flyttade till London 1970 och året efter slog han sig ihop med Robin Trower (gitarr) som just lämnat Procol Harum. Tillsammans med kompisen James Dewar (bas, sång) och Clive Bunker (trummor, ex Jethro Tull) bildade dom bandet Jude. Trots mycket uppmärksamhet från musikpressen resulterade det inte i någon skiva. Istället fick Miller 1972 ett eget skivkontrakt som gav oss debutskivan Once in a Blue Moon (1973). Ytterligare ett antal skivor följde under resten av 70-talet, men endast Full House (1977) gjorde något större avtryck på topplistorna. Däremot hade flera andra artister stora framgångar med låtar som Miller hade skrivit, vilket fick honom att koncentrera sig på låtskrivandet och bara sporadiskt ge ut egna skivor. 1994 tog det slut, då han drabbades av en hjärnblödning medans han jobbade på material till ett nytt band tillsammans med Joe Walsh. Efter att ha legat i koma under fem månader vaknade han upp men hade då för alltid förlorat talförmågan.

Rod Stewart, som är en stor beundrare av Frankie Miller, frågade för ett par år sedan Millers producent David Mackay om det inte fanns något outgivet material med Miller. Mackay kontaktade i sin tur Millers fru som återkom med två säckar fulla med demoinspelningar. En idé föddes att ur materialet välja ut ett antal låtar och låta andra artister lägga till sina röster och ibland instrument. Det var inga problem att få folk att ställa upp. Resultatet blev 19 mestadels duetter med artister som t ex Joe Walsh, Elton John, Bonnie Tyler, Paul Carrack och Rod Stewart, bara för att nämna några. Musiken är varierad men med fokus på Rhythm & Blues och soul. En mycket värdig sammanfattning av en stor sångare och låtskrivare, som förtjänade en större publik under sina aktiva år.

Tudor BB58 2019-03-19 (CD).jpg
 
Topp