• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Vad gör du och din klocka just nu?

Husse

Patek
man slipper ju solsting, svettfläckar och myggbett röven, alltid nåt att va tacksam över:D
Jo!
Gick en sväng i skogen nu på morgonen, precis bredvid en å. Hade tänkt fota lite naturbilder och kanske nån klockbild! ;)
Brukar vara tonvis med mygg, myror och broms, där.
Inte en mygga!
Däremot hade jag för klent på fötterna.
Hem och byta skor, kanske?!
B1EC02F1-E53E-4518-8B1C-5FBC48C97B3B.jpeg
 

Acos

Audemars
Jo!
Gick en sväng i skogen nu på morgonen, precis bredvid en å. Hade tänkt fota lite naturbilder och kanske nån klockbild! ;)
Brukar vara tonvis med mygg, myror och broms, där.
Inte en mygga!
Däremot hade jag för klent på fötterna.
Hem och byta skor, kanske?!
B1EC02F1-E53E-4518-8B1C-5FBC48C97B3B.jpeg
Ja nu är det bara rusta upp, ryss värmen kom ju aldrig så nu blir det ryss kyla istället ;)
 

Husse

Patek
Har länge tänkt tipsa om den här killen men, precis som med förra veckans tips om Clepsydra, inte hört hans skivor på många år så det har varit svårt att välja skiva. Tog mig samman förra veckan och lyssnade igenom en bunt, vilket efter en hel del vånda resulterade i dagens tips:

Phideaux - Doomsday Afternoon (2007)

Mannen med det franskklingande namnet Phideaux Xavier är en mycket produktiv amerikansk multi-instrumentalist, kompositör och TV-serieregissör. Han var aktiv i diverser olika band under 80- och 90-talet men utan att få någon större uppmärksamhet. Det var först i början på 2000-talet som han gjorde ett seriöst försök att ge ut en skiva, vilket blev början på en lång rad skivor i raskt tempo:
  • Fiendish (2003): Den lite ofokuserade debuten. För mycket material att välja på kanske?
  • Ghost Story (2004): Med Fiendish i ryggen passade han sen på att slutföra ett tidigare men parkerat försök till en skiva.
  • Chupacabras (2005): Baserad på ett spår avsett för Ghost Story som vidareutvecklades och kompletterades med flera andra ofullständiga långa spår från dom två föregående skivorna.
  • 313 (2006): Inspelad orepeterad under den 13 mars 2004, därav titeln. Utgiven exakt två år senare och förbluffande bra med tanke på hur den tillkom.
  • The Great Leap (2006): Första delen i en trilogi med ett tema runt auktoritära myndigheter och global uppvärmning. Han var långt före Greta ... ;)
  • Doomsday Afternoon (2007): Del två i trilogin med längre låtar och återkommande musikteman.
  • Number Seven (2009): Konstigt nog inte del tre i trilogin utan en fristående skiva med i princip bara tre långa episka spår.
  • Snowtorch (2001): Återigen en fristående skiva med bara ett fåtal långa spår.
  • Infernal (2018): Kraftigt försenad jämfört med den ursprungliga planen kom här den sista delen i trilogin, tillsammans med en EP med tidiga versioner av en del av låtarna.
Musiken har under åren utvecklats från progressiv spacefolkrock till att bli mera symfonisk progressiv med längre låtar och återkommande teman. Dagens skivtips är ett bra exempel på det senare, med drag av Pink Floyd i vissa delar. Oavsett så är musiken mycket melodisk och lättlyssnad och han har god hjälp av ett antal mycket kompetenta musiker och vokalister, dom flesta barndomsvänner. Hade som sagt svårt att välja skiva igen då alla är bra, men Doomsday Afternoon anses av många inklusive Phideaux själv som hans bästa. Jag tror faktiskt att dom kan ha rätt ... :happyhappy:

Note: Han håller inte bara på med musik utan han är också en mycket framgångsrik TV-serieregissör som har fått ett antal utmärkelser, bl a för sitt jobb med serien General Hospital.

Rolex 2019-09-17 (CD).jpg


Spotify shortcut powered by @Träff : https://open.spotify.com/album/7bFLKkNR0wVV8SgIlgP8rX
Tack @laketwig!
Vi blir otroligt bortskämda med dina skivtips!
Du lägger ner ett jäkla jobb på detta, hatten av! :)
 
Topp