• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Vad gör du och din klocka just nu?

bernoulli

Audemars
2-Faktor
IMG_20191209_213026.jpg

Dags för ett avsnitt av The Wire innan bingen kallar
 

laketwig

Patek
2-Faktor
Ett litet skivtips enligt ett utmärkt önskemål från @Stefan S. För att den här gången undvika tjafs om vilken av deras studioskivor som är bäst tar jag en liveskiva ... ;)

Mott the Hoople - Live (1974) [30th Anniversary Edition 2004]

Gruppen bildades 1966 och var aktiv under diverse olika namn fram till 1969. Man hade då fått ett skivkontrakt men skivbolaget insisterade på ett byte av sångare, vilket medförde att Ian Hunter tillkom på sång och keyboard, samt ett namnbyte till Mott the Hoople från titeln på en bok. Efter fyra mindre framgångsrika album var man 1971 färdig att ge upp. David Bowie, som alltid hade gillat bandet, övertygade dom om att fortsätta och gav dom låten All the Young Dudes. Det blev vändningen för bandet och man radade nu upp tre mycket framgångsrika album:
  • All the Young Dudes (1972)
  • Mott (1973)
  • The Hoople (1974)
Men sen tog det slut. Grundaren Mick Ralphs (gitarr) hade redan 1973 lämnat bandet för att bilda Bad Company med sångaren Paul Rodgers från Free. Ett år senare lämnade även Ian Hunter bandet för att samarbeta med Bowies gitarrist Mick Ronson. För att krama ut det sista ur framgångarna gav skivbolaget snabbt ut den liveskiva som är dagens skivtips. Min utgåva är en 2-CD jubileumsversion med två hela konserter, en i USA och en i England. Originalskivan innehöll bara delar av dessa två konserter men, oavsett albumversion, här har ni deras bästa låtar i riktigt bra versioner från tiden då dom stod på toppen av den karriär som sen tvärdog.

Fotnot: Mick Ralphs ersattes 1973 av Luther Gosvenor från Spooky Tooth. På grund av kontraktsproblem var han tvungen att byta namn och Ian Hunter föreslog Arial Bender. Namnet kom från en incident i Tyskland där Mick Ralphs, i frustration efter en mindre lyckad konsert, hade böjt ett antal radioantenner på bilar parkerade utanför konserthallen ... :D

Rolex 2019-12-10 (CD).jpg


Spotify shortcut powered by @Träff : https://open.spotify.com/album/604GwYwHxhCOGX0R3KiuoV
 
Senast ändrad:
Topp