Laddar...
Nymans Ur 1851

Vad hade du gjort?

Diskussion i 'Diskussion' startad av deralte, 19 maj 2015.

 1. deralte
  Trådstartare

  deralte Ewok

  Inlägg:
  26
  Hej!

  Detta blir mitt första inlägg här på KS även om jag varit en flitig läsare sedan en tid tillbaka. Jag har givetvis för avsikt att presentera mina kära ägodelar lite senare men just nu har jag en sak jag behöver lyfta.

  För en tid sedan köpte jag klockan jag kollat in ett tag (Rolex GMT Master II Ref. 16710). Något mainstream men jag gillar designen och det tidlösa i den. Eftersom utbudet här på KS har varit lite si och så på sagda modell den senaste tiden började snegla på Chrono24. Där fann jag ett exemplar som jag blev intresserad av och påbörjade ett ganska gediget underrättelsearbete om säljaren. Jag fann snart att säljaren (PlusWatch) fått bra recenssioner, både här på KS och på andra ställen, så jag ställde en fråga till honom:
  Kort därefter får jag ett svar:

  Jag gör slag i saken och beställer klockan. Några dagar senare dyker det upp ett bud med en fin låda och i den en ännu finare klocka. Men en sak fattas: det utlovade certifikatet.

  Jag inleder en serie mail till säljaren som hävdar bestämt att han inte lovat något certifikat, att detta inte stått med i beskrivningen och sålunda heller inte kan förväntas. Jag å min sida hävdar att det inte spelar någon roll vad som stod i beskrivningen när han uttryckligen svarar i sitt mail att certifikat ska ingå. Säljaren menar då på att när han skrev "certifikat" menade han sin egen garanti. Mailen ser ut ungefär så här:


  Eftersom jag vid tillfället inte befinner mig i Sverige börjar jag känna mig en smula nervös. Jag ber därför en nära anhörig att ta klockan till Rob E för en äkthetskontroll (650 kr) för att åtminstone bli av med känslan att jag blivit blåst.

  Efter en ganska hätsk ordväxling där jag kräver 1. certifikat eller 2. rabatt kommer plötsligt ett mail från Chrono24 som ber mig skicka tillbaka klockan för en full återbetalning. Eftersom jag redan har lagt ut 650 kr på äkthetskontrollen förklarar jag bestämt att jag inte är intresserad av det och att jag lägger ner.

  Vem hade rätt? Jag eller säljaren? Finns det någon annan definition på certifikat än original? Skulle jag ha fortsatt driva detta eller var det dödfött redan från början?

  Vad skulle du ha gjort?

  (För den som är intresserad kan jag lägga upp fler valda delar i mailkonversationen).
   
 2. vikgul

  vikgul Lilla Buh

  Inlägg:
  3.966
  Från:
  Huvudstaden
  Går ju att tolka certifikat lite olika såklart. Ett äkthetscerifikat och originalcertet. Men det var otydligt från säljarens sida vad som avses. Brukar vara att han som säljare intygar äkthet, skulle något annat uppdagas skulle nog full retur inte vara problem. Dock tycker jag att cert är ganska oviktigt när garanti gått ut och klockan är "gammal".
   
 3. Malte

  Malte Rebel soldier

  Inlägg:
  101
  Ibland är det lite jobbigt att handla grejer utanför sverige. Oftast är säljarna dåliga på engelska och kör google translate eller liknande.

  Jag tycker det hela handlar om ett missförstånd. Är du inte nöjd har du ju chansen att skicka tillbaka klockan som det verkar. Att du själv var lite för snabb och fixade ett intyg för 650kr är kanske inte säljarens fel.

  Tråkigt missförstånd helt enkelt. Har du nu fått ett äkthetsintyg fixad och du är nöjd med klockan så hade jag behållt den. Cert känns helt oviktigt om inte nu klockan är ny.
   
  tgofswe och yonsson gillar detta.
 4. lawb1

  lawb1 Rebel soldier

  Inlägg:
  128
  Trist missförstånd tror jag! Efter att du lagt ut 650kr på ett äktehetsbevis så har du ju ett "cert". Är du nöjd med klockan så behåll den! :)
   
 5. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.003
  Jag hade skickat tillbaka den, 650 kr är peanuts att förlora i sammanhanget och du har istället förlorat mer på att köpa en överprisad klocka..

  Förövrigt så skulle jag aldrig handla av en italiensk handlare.
   
  Portofino, Apansson, Fabian och 2 andra gillar detta.
 6. mattande

  mattande Post nr 1 miljon? Oui, ce fut moi!

  Inlägg:
  601
  Från:
  Hälsingland
  Varför inte en italienare?
   
 7. Asplund

  Asplund AT-AT driver

  Inlägg:
  5.564
  Från:
  Kungsholmen
  Jag ber alltid om bild på allt som ingår, jag är i för sig fullset fanatiker så vill veta vad som saknas vilket det nästan alltid gör. En booklet går att köpa i efterhand men inte ett certifikat.

  Jag personligen hade skickat tillbaks direkt men trivs du med en klocka utan cert så spelar det ju ingen roll så länge du inte ska sälja!
   
  Affe gillar detta.
 8. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.003
  De brukar ha en lite egen syn på vad servad innebär.. Och uppenbarligen cert också..
   
  JohnDoe, yonsson och mattande gillar detta.
 9. Fabian

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  tråkig historia! aldrig roligt när ett klockköp inte blir som man har tänkt sig. men hur kan du tycka att 650 kr är en betydelsefull summa? Bättre att bli nöjd, inte sant?
   
  yonsson och Ministern gillar detta.
 10. Asplund

  Asplund AT-AT driver

  Inlägg:
  5.564
  Från:
  Kungsholmen
  Italienarna (handlarna) kan ibland vara ganska opålitliga.. detta gäller självfallet inte alla!
   
  mattande gillar detta.
 11. Bjoerlin76

  Bjoerlin76 X-Wing Pilot

  Jag hade skickat tillbaka klockan! Som någon sa tidigare är 650kr småpengar i sammanhanget.
   
 12. StrawberryFields

  StrawberryFields Sir Notalot

  Inlägg:
  3.170
  Från:
  Jordgubbsranchen
  Jag ser gärna resten av konversationen!

  På de utdragen ur konversationen som vi får se här känns det uppenbart att säljaren i det första svaret var väl medveten av vad du avsåg med cert utan att känna sig tvungen att förklara vad han avsåg.
   
 13. joca

  joca X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.172
  Från:
  Stockholm
  Jag hade skickat tillbaka klockan och letat vidare. Tyvärr kan cert tolkas lite olika men jag är på din sida här!
   
 14. Ville_W

  Ville_W AT-ST driver

  Inlägg:
  1.066
  Från:
  Skåne
  Jag skulle inte tveka en sekund. Är du inte nöjd så skicka tillbaka oavsett dina utlägg. Jag har för övrigt varit med om en liknande händelse som kostade mig 1000kr för kontrollen. För mig är det en del av risken/kostnaden att handla via nätet att ta kontrollkostnaden. Jag räknar även med att en servicekostnad kan komma ganska omgående.
   
 15. deralte
  Trådstartare

  deralte Ewok

  Inlägg:
  26
  Jag är supernöjd med klockan och enligt Rob E är den, som tur är, i utmärkt skick och därför kommer jag att behålla den. Här är en risig bild:
  IMG_0656[1].JPG
  Problemet är väl att jag trodde jag köpte en fullset men som i själva verket inte var det och säljaren hävdade att han aldrig lovat det. Det blir nog ingen mer shopping från Chrono24.

  650 kronor är småpengar i sammanhanget men jag hade dessutom fått betala frakten både tur och retur (100 EUR + 650 KR + 100 EUR ≈ 2500 KR) vilket gör att slutsumman bara för expedition inte blir helt oansenlig.
   
  Randel gillar detta.
 16. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.003
  Vad betalade du för klockan då?
   
  yonsson gillar detta.
 17. Pacta sunt servanda

  Pacta sunt servanda Y-Wing pilot

  Inlägg:
  612
  Från:
  Stockholm
  "I'm a Professional seller!!!!!"

  Haha!!!!!!!!!!!!!!!!!11
   
  Floduttern och Thorn gillar detta.
 18. Floduttern

  Floduttern X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.323
  Från:
  Pescespada Island
  Känns som det var oklart från säljaren, verkar vara måttligt bra engelska där. Sen kan det ju diskuteras som menas med "with box and certifications.". Men om du inte är nöjd, så borde du nog returnera den.
   
 19. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.694
  Från:
  Jymden
  Mår urverket bra så är ju bara det i sig värt mer än ett cert.
  Tycker inte du ska dissa hela c24 enbart pga en säljare. Det är ungefär som att säga att man aldrig ska handla på ebay igen pga en affär.

  Njut av klockan nu istället.
   
  paradis, Eurenius och China gillar detta.
 20. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.003
  ? En klocka kan servas men något nytt cert går inte att få.. Äpplen och päron yonsson...
   
  Apansson och vaniljglass gillar detta.
 21. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.694
  Från:
  Jymden
  Såklart OM man nu känner att man måste ha full set, men med tanke på att han inte tycker returen är värd 2500kr så drar jag slutsatsen att han är mer intresserad av prisskillnaden på om cert finns eller inte.
   
 22. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.003
  Hade jag betalt för ett fullset så hade jag viljat ha en fullset. Om inte klockan var lågt prissatt så man kunde misstänka att något var fel så har man betalat duktigt förmycket och det troligen mer än 2500 kr.
   
 23. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.694
  Från:
  Jymden
  42700kr är duktigt för mycket?
   
 24. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.003
  För en utan cert som du fått betala 1000 kr i frakt så definitivt.
   
  walle77 och yonsson gillar detta.
 25. deralte
  Trådstartare

  deralte Ewok

  Inlägg:
  26
  45 500 kronor inklusive frakt och äkthetskontroll. Det hade säkert gått att komma undan billigare men eftersom jag gillar den så behåller jag den.
   
 26. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.003
  Ok
   
 27. Portofino

  Portofino AT-ST driver

  Inlägg:
  1.133
  Från:
  Stockholm
  +1
   
 28. deralte
  Trådstartare

  deralte Ewok

  Inlägg:
  26
  Och så här ser mailväxlingen ut.
  Säljaren:

  Jag:
  Säljaren:


  Jag:
  Säljaren:

   
 29. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.739
  Från:
  Östersund
  precis som Spencer66 skriver, handla aldrig av en italienare. Håller precis på att banka huvudet i väggen pga nämnda idioter i stövellandet. Fick hem en klocka häromdagen där jag direkt vid uppackning märker att urverket rör sig i boetten, känner det när jag ruckar lite i uppdraget och ser hur tavlan rör sig. Skriver omgående till säljaren och får som svar att klockan var i perfekt skick när den skickades och att han har vittnen till det, vad jag har gjort med klockan kan inte han ta ansvar för.. jag slänger upp en return grej på eBay varpå han kontrar med en cancellation of transaction.. han skriver sedan att han nu tänker anmäla mig till eBay för att ha anklagat honom för att ljuga och att han nu tänker sluta svara på mejl..

  Jävla Italienare.. Inte första gången detta sliskiga folk ställt till det så bojkota i fortsättningen!

  För att gå ontopic: Handla aldrig igen från en Italienare ;)
   
 30. BadkarsPiraten

  BadkarsPiraten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.463
  Från:
  Ulricehamn
  Med fyra utropstecken efter "professional seller" så kan jag dra slutsatsen att han icke är det.

  Och svaret om din service historik fråga var verkligen inte spektakulär. "The watch works fine".
  Specificera "fine". Fine kan betyda att den tickar. Sen om den går +2s per dygn eller +20 sekunder är irrelevant. För den fungerar ju uppenbarligen.

  Cert är skitsamma enligt mig, jag bryr mig icke om det. Men, nu har du köpt en klocka i tro om att det hade varit med och säkerligen betalat därefter, därför tycker jag att du borde ha skickat tillbaka den.
  Med tanke på hur han har formulerat sig och dina frågor, så anser jag att han har faktiskt sagt att den innehåller riktigt rolex cert.

  Men, nu har du redan bestämt dig för att behålla en, till synes på din bild, mycket fin klocka. Och det är ju faktiskt klockan som är 95% av värdet när du köpte den så var glad.
  Du har en fin Pepsi, njut min vän! Du kunde ha fått en låda sten i värsta fall.
   
  deralte gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield