Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Vad innebär nya original delar och hur påverkar det värdet?

Diskussion i 'Vintage' startad av Watchstudent, 9 oktober 2016.

 1. Watchstudent
  Trådstartare

  Watchstudent Rebel soldier

  Inlägg:
  51
  Hej! jag stötte på en vintage klocka där det i produktbeskrivningen står att det är ny originalkrona och originalglas. Innebär det att man har bytt ut original delarna mot identiska eller att delarna har lämnats in för service? samt påverkar detta värdet på vintage klockor? :happyhappy:

  Vänliga hälsningar
  Watchstudent
   
 2. Nedro

  Nedro Stormtrooper

  Inlägg:
  494
  Exakt hur det påverkar värdet är väl klurigt att säga. Rent allmänt så är orginal reservdelar något som även brukar kallas servicedelar.
  Undviks hellst på yttre visuella delar, dock tror jag många accepterar eller till och med kan uppskatta om tex ett repigt glas är utbytt.
   
  rogart-63 gillar detta.
 3. rogart-63

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.896
  Från:
  Vettet.
  Om man nu ändå ska byta ett glas så uppskattar man nog om den är ett originalglas. Skulle säga att det är bra om man byt delar till original delar på en vintage klocka.
  Kanske finns visa undantag? Men det blir för invecklat att reda ut här och nu?
   
 4. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.911
  Kan väl variera vad man tycker är okej.

  Verksdelar och annat osynligt är normalt sett fine att byta utan värdeminskning.

  Täthetsdetaljer så som glas och krona är acceptabelt värdemässigt men kan för den mest inbitne vara något värdesänkande. Framförallt så brukar moderna glas förstöra estetiken lite. Sänker dock bara värdet med småsummor.

  Allt annat synligt sänker absolut värdet mer eller mindre beroende på del och modell. Alltifrån hundralappar till vansinniga summor.
   
  eriksson850 gillar detta.
 5. Martin Lovasz

  Martin Lovasz X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.674
  Från:
  Göteborg
  Original är lurigt och kan betyda olika saker. I bästa fall betyder det att inget är bytt och allt är original, i värsta fall att delar är bytta men inte är till för den specifika modellen utan bara är originaldelar för märket. Man kan ju t ex sätta på en Omega krona som var till för en klocka under 60-talet på en klocka från 50-talet och säga att det sitter en Omega original krona på klockan.