Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Vad/vem är Rudolf Wennberg?

Diskussion i 'Vintage' startad av Klogu, 21 februari 2013.

 1. Klogu
  Trådstartare

  Klogu Ewok

  Inlägg:
  4
  Hej, jag köpte en fin fyrkantig klocka. Men brandet är mysteriet, vad är Rudolf Wennberg? Calibret är ETA. Så som jag vet, har klockan någonting att göra med Stockholm (jag bor i Helsingfors). Kanske Rudolf Wennberg är/var privat label? Baksidan fins bara numret 856.
   

  Bifogade filer:

 2. Ariste

  Ariste Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.333
  Grattis till en elegant klocka, välkommen!
  Vet inget om personen men strukturen på tavlan i kombination med boettens form är elegant. Har sett flera klockor som varit "brandade" med urmakares namn, kanske kan det vara en förklaring. Lycka till!
   
 3. China

  China Guest

  Jag har inget bra svar, men vad jag känner till så är Rudolf Wennberg mest känd för sina pendyler. Klockan är utan tvekan en private label, men om Wennerberg har stått för designen är mer än jag vet.
   
 4. Klogu
  Trådstartare

  Klogu Ewok

  Inlägg:
  4
  Tack för svaret Ariste och China. Jag har kommit ungefär till den samma slutsatsen med att googla. Rudolf Wennberg var urmakare i Stockholm och använde private label med klockor som var swiss made. Men är/var han känd? - Vi har i Finland berömd private label Leijona, som fylde tre år sedan 100 år.
   
 5. China

  China Guest

  Vad jag känner till så var inte Wennberg något tungt namn, varken inom design eller egen tillverkning. Jag har sett en del andra klockor (tillverkade av AUSAG) och det verkar väl mest som att Wennberg i likhet med många andra beställde färdiga produkter som såldes under ett eget varumärke. 1950-60talet är ganska trist på det här sättet om man ser till "Svenska" varumärken, billig massproduktion som är ganska medioker. Låt gå för att AUSAG hade sin guldålder med en genomgående anständig kvalité, men inga unika modeller som sticker ut.
   
 6. Camo00

  Camo00 AT-AT driver

  Inlägg:
  7.042
  Från:
  Malmö
  Re: Sv: Vad/vem är Rudolf Wennberg?

  Jag har också stött på flera udda klockor med namn på olika urmakare tryckt på tavlan. Lite PR-grej som var inne ett tag??
   
 7. Klogu
  Trådstartare

  Klogu Ewok

  Inlägg:
  4