Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

var gör jag service?

Diskussion i 'Vintage' startad av rpeter, 29 mars 2015.

 1. rpeter
  Trådstartare

  rpeter Ewok

  Inlägg:
  7
  Har en Eberhard & Co kronograf från tidigt 80 tal. Klockan håller tiden och fungerar bra. Tycker ändå att det är dags för service så jag åkte till närmsta lite mer kända urmakare i Sundsvall. Han har aldrig hört talas om Eberhard och håller en utläggning om att det sannolikt är någon mindre tillverkare som gjort klockor under olika namn, men nu upphört och att delar ej går att få tag i. Lämnar klockan där (vet inte varför), men urmakare lovar att koll upp tillverkaren. Går en månad och inget händer så jag hämtar klockan i Visa bifogad bild 125103 gen. Mailar Farfars Klockan eftersom jag bara hört bra vitsord om du , tyvärr får jag till svar av honom " ser ut som ETA 7750, som sagt i nuläget tar jag ej iN sådant. (klockan har ett Lemania 5100 urverk).
  Är mkt tacksam om jag kan få tips på någon bra urmakare som kan göra service till vettigt pris. Visa bifogad bild 125102
   
 2. rpeter
  Trådstartare

  rpeter Ewok

  Inlägg:
  7
 3. TorNet

  TorNet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  811
  Jag har servat ett Lemania 5100 hos den här tysken med gott resultat: http://www.service-uhrwerk-5100.com/home-english-lemania-5100/

  Kostar €250, INKLUSIVE ev slitdelar. Urmakaren är specialiserad på Lemania 5100 med erfarenhet från bl.a. Sinn, läs info om urmakaren på hemsidan, funkar att mejla på engelska. Du hittar sannolikt inte någon med motsvarande erfarenhet av urverkstypen i Sverige, dessutom till ett pris ingen här är i närheten av, om de ens åtar sig jobbet som sagt. Jag har bett Farfars klocka om hjälp två gånger tidigare (andra urverk) och fått nej båda gångerna, kommer inte att fråga en tredje gång. Vet att andra på forumet har liknande erfarenheter, någon nekades t o m hjälp att korta en länk.
   
  Andersml, eriksson850, Pictor och 2 andra gillar detta.
 4. rpeter
  Trådstartare

  rpeter Ewok

  Inlägg:
  7

  TACK!!!!! Du har löst ett stort problem åt mig och räddat min söndag ☺. Tack för ett snabbt och bra svar.
   
  TorNet gillar detta.
 5. StarMan

  StarMan AT-AT driver

  Inlägg:
  6.253
  Tack för tipset TorNet ! Jag hade tänkt starta en tråd med frågan vart man ska vända sig för service av Lemania 5100. Har en Heuer Carrera med det verket som jag hade lämnat in hos min lokala urmakare. Han sa att det behövs specialverktyg för att ta isär det och han visste ingen i Sverige som kunde ta på sig jobbet.
   
  TorNet och Icaras gillar detta.
 6. rpeter
  Trådstartare

  rpeter Ewok

  Inlägg:
  7
  Tänkte bara tillägga att Farfars Klockan gav ett mkt trevligt bemötande och även försökt hjälpa till att få fram en annan urmakare som kan serva min klocka. Kan helt klart tänka mig att lämna in någon annan klocka framöver. In Tudor står på tur om nått år. Har kontaktat tysken, men det var något frågetecken om delar till Eberharden så han ska återkomma. Fick ett tips om Urbra, någon som lämnat sitt ur dit?
   
  Andersml, eriksson850 och Icaras gillar detta.
 7. rpeter
  Trådstartare

  rpeter Ewok

  Inlägg:
  7
  Lämnar den till Fredmans Ur. Pratade med dom och dom kändes kunniga och trevliga.
   
  StarMan och Andersml gillar detta.