Laddar...
Erikson Urhandel

Var serva billig 90-talare?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Ale, 21 april 2015.

 1. Ale
  Trådstartare

  Ale Stormtrooper

  Inlägg:
  370
  Hallå, min första automat var en guldpläterad Seiko inhandlad runt '93. Den har ju legat oanvänd nåt decennium medan andra klockor passerat revy. Rotade fram den igen och kan tycka att den har viss charm faktiskt. Den går dessutom förvånansvärt bra, inte märkbart sämre än 2008 års Rolex eller nya ETA-klockor jag har.

  Glaset behöver dock bytas, finns en rejäl ding, och verket kanske borde ses över efter 20 år.

  Går det att få tag på glas som passar, och kan man serva den utan att det kostar alltför många gånger klockans värde tro? Var isåfall, närmsta stjärnurmakare-butik, eller kanske den där Mr Watch det snackas om?

  Tacksam för tips!

  IMAG3365.jpg
   
  Brutus gillar detta.
 2. Spindel

  Spindel Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.134
  Kontakta Seiko direkt eller gå till stjärnurmakarna. Annars borde vilken urmakare som helst kunna fixa klockan. Räkna dock med att servicen kommer överstiga klockans värde, så enbart värt att serva den om den har ett affektionsvärde eller för att du tycker den är kul att ha kvar och använda.

  Pris 1500-2000 kr skulle jag gissa, men ta inte mitt ord på det utlåtandet.
   
 3. Ale
  Trådstartare

  Ale Stormtrooper

  Inlägg:
  370
  Ok, tack för svar. Hade nog hoppats på något mindre, men som sagt, vid affektion finns ju. Får fundera över prioriteringen tror jag...
   
 4. Erik1

  Erik1 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.307
  Från:
  Stockholm
  Hör med någon av alla hemmapulare här. Kanske går loss på en röding. Eller McGyver, han tar lite mer men är väldigt duktig.
   
Mårtenssons ur Brookfield