Laddar...
Erikson Urhandel

Varför är denna klocka inte värd pengarna?

Diskussion i 'Diskussion' startad av JiiWe, 2 februari 2014.

 1. JiiWe
  Trådstartare

  JiiWe Stormtrooper

  Inlägg:
  264
  Hej!

  Jag är sugen på att köpa två typer av klockor. En klocka där det mekaniska urverket är fullt synligt och den andra ska vara en vit Glycine Airman Base 22 (den får dock vänta ett tag tills jag får råd).

  Jag letade runt på nätet och hittade denna klocka där det mekaniska urverket syns (http://www.groupon.se/deals/special-two/gg-http-www-tufina-uhren-de-8/33336590) men fick förklarat för mig att den inte är värd pengarna. Om vi bortser från vad de påstår att den kostade i ord. pris och bara tittar på nuvarande pris är den fortfarande inte värd pengarna? Varför då? Går mekaniska klock-kopior sönder lätt? Gå för snabbt/långsamt?

  Jag är väldigt tacksam för svar eftersom en liten del av mig fortfarande är sugen på att köpa den eftersom jag tycker klockan är snygg medan förnuftet säger att jag ska hålla mig borta från den.

  Edit: Jag kom på att jag ska passa på och fråga en sak. Hur mycket bör man lägga ut när man köper en mekanisk klocka för att det ska vara något att ha?
   
 2. Mr_Jonas

  Mr_Jonas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  Göteborg
  Det är skit! Allt är dåligt.
  Om du vill ha en sådan klocka kan du köpa en för 200kr på eBay. Same shit different name.
   
 3. fredrikb

  fredrikb Y-Wing pilot

  Inlägg:
  510
  Är säkert inget fel på den, men det är garanterat mycket billig kvalitet baserat på kinesiskt urverk eller liknande. Du kan få tag för betydligt bättre kvalitet för de pengarna om du köper till exempel en Seiko eller en Orient. Dock troligen inte ett sk "skelettur" eftersom de inte är särskilt populära bland "riktiga" märken. Varför visa upp ett billigt urverk av låg kvalitet?

  Andrahandsvärdet är 0, vilket väl också kan ge en indikation på prisvärdheten.
   
 4. tedlapidus

  tedlapidus Stormtrooper

  Inlägg:
  222
  Från:
  stockholm
 5. fredrikb

  fredrikb Y-Wing pilot

  Inlägg:
  510
 6. JiiWe
  Trådstartare

  JiiWe Stormtrooper

  Inlägg:
  264


  Ok tackar för svaren! Jag håller mig borta från den!

  Vilket pris bör man lägga sig på för att hitta en sjyst klocka med mekaniskt urverk som syns? Fredrikb du skriver att det inte är särskilt populärt med skelettur av riktiga märken, finns det nåt riktigt märke som gör såna vad du vet?
   
 7. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.793
  Från:
  Stockholm
  Vad fredrikb skrev ovan. Satsa på Glycinen istället. Ihopplockat hittepåbling och kansljeskrot kommer ändå aldrig tillfredsställa den klocktokiges oroliga själ. ;)
   
 8. JiiWe
  Trådstartare

  JiiWe Stormtrooper

  Inlägg:
  264

  Ska läsa den.


  Hah! Då gör jag kanske så att jag letar rätt på nån billig klocka där urverket syns --> bär den ett tag --> blir trött på den efter några månader --> sparat ihop pengar till Glycine Airman --> lycklig en längre stund --> ?? (kanske man är fast i klockträsket då...) :)
   
  M.L. gillar detta.
 9. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  Köp en Jaeger-LeCoultre Reverso Squelette ;)
  Nämen skämt åsido, finns hur mycket av de där så kallade mushroombrandsen som helst. Ska du köpa en klocka, köp från en riktig tillverkare av klockor. Du kommer snart även att inse att mycket som folk som ej är intresserade av klockor gillar, eller vad folk tycker om som precis börjat utveckla ett intresse, det växer man, i alla fall oftast, ifrån. Bl. a. skelettur.

  Välkommen till klocksnack :)
   
 10. Mr_Jonas

  Mr_Jonas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  Göteborg
  Om du gillar skeleton har Oris en. Har för mig att det ligger ute en på Köp och Sälj.
   
  JiiWe och Norra gillar detta.
 11. JiiWe
  Trådstartare

  JiiWe Stormtrooper

  Inlägg:
  264
  Tackar! Det blir intressant att se om klockintresset växer. Faktum är att jag är lite oroad för igår satt jag hela kvällen och sökte på klockor på nätet... Men jag måste erkänna att jag är nybörjare på klockor så jag vet i princip inget om dem. Vilken prisklass bör man lägga sig på för att få någorlunda kvalitét?
   
 12. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  Om ditt klockintresse växer kommer det intresset att ruinera dig, som med många andra här ;)
  Prisklass beror helt på vad du är redo att betala. Nu känner jag att du kanske ska köpa en vintage/billig modern automatare för att testa dig fram och se om mekaniska klockor är nånting för dig. Max 5k till att börja med?
   
  Icaras och Nexus gillar detta.
 13. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.793
  Från:
  Stockholm

  Det beror ju helt och hållet på vad du är ute efter för typ av klocka. Men ett grundtips är att satsa på en klocka från en riktig klocktillverkare. Prismässigt hittar du, som redan nämnts, bra bang for the buck-dykare från Seiko och Orient runt tusenlappen. Sedan är det bara att klättra uppåt.

  Sätt en budget, försök tratta ner ungefär vilken typ av klocka du vill ha och surfa runt, fråga och läs på så kommer du snabbare än du tror både ha en bra klocka på armen och vansinniga planer på ännu fler klockor till samlingen… :D
   
  Icaras, Wii och Micke Ni gillar detta.
 14. Asplund

  Asplund AT-AT driver

  Inlägg:
  5.564
  Från:
  Kungsholmen
  Oris Artilier Skeleton går att hitta för 10 lakan, vilket är långt över din budget jag vet men det är väl typ den billigaste skeleton klockan som är värdig att köpa!
   
  morrism och JiiWe gillar detta.
 15. JiiWe
  Trådstartare

  JiiWe Stormtrooper

  Inlägg:
  264

  Ojojoj, den var snygg!
  Ja, man tappar lätt proportionerna känner jag. För en dag sedan skulle en klocka för 10000:- kännas som en fullständig omöjlighet men nu håller jag på och funderar om jag ska köpa en Airman eller kanske Orisen ändå... Finns det nån stödlinje?...

  Nä då, skämt åsido, egentligen vet jag inte om mekaniska klockor är det jag ska ha, det är mest för att jag velat se urverket för jag tycker det är läckert. Jag klarar mig nog lika bra på ett elektroniskt ur egentligen, bara klockan är snygg.
   
 16. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  Såja, nu ska vi inte tappa hoppet. Funderat på en display-caseback?
   
 17. JiiWe
  Trådstartare

  JiiWe Stormtrooper

  Inlägg:
  264

  Den är jättesnygg.

  Funderar nu på det här med mekaniska klockor, vad jag förstått behöver de underhållas mer men vad menar man då? Behöver man verkligen ta hand om klockan något särskilt?
   
 18. JiiWe
  Trådstartare

  JiiWe Stormtrooper

  Inlägg:
  264

  Du menar så att man ser urverket från baksidan av klockan och så är det normalt på framsidan?
   
 19. morrism

  morrism Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.465
  Satsa på Orisen, snygg och bra kvalitet, tänk på att lägger du 10000 på en klocka av bra kvalitet så förlorar du inte pengarna, du kan alltid sälja den för att få tillbaka större delen av pengarna.
   
 20. JiiWe
  Trådstartare

  JiiWe Stormtrooper

  Inlägg:
  264

  Haha! Har inte tänkt i de banorna! Självklart kan jag sälja den till ett någorlunda pris efter några års användande om den fortfarande är i bra skick :)

  Men hur slits en mekanisk klocka? Blir den dålig så småningom eller kan den bara gå och gå och gå så att säga? Sen funderar jag på repor och så. Det är väl möjligt att man råkar repa glaset på en klocka även om det är väldigt bra kvalitét på det? Hur mycket tappar klockan i värde?
   
 21. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.850
 22. JiiWe
  Trådstartare

  JiiWe Stormtrooper

  Inlägg:
  264
 23. KMS

  KMS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.114
  Från:
  GBG
  Den här köpte (och sålde) jag för ett tag sen. Bra kvalla för pengen och delvis "öppen". OrientStar som är ett steg upp i Orient segmentet. Ligger ju också under din budget. Sen är ju en Airman den absolut coolaste och jag hade nog lagt pengarna på en sån istället. Köper du en ny Airman har väl de flesta display caseback.

  [​IMG]
   
 24. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.850
  Verket, den ena har ett ETA 2824 och den andra Sellita SW200, det var därför jag ursprungligen köpte två.

  I praktiken är skillnaden att den som är till salu nu, som är något nyare och likadan som en som du skulle kunna köpa i butik idag, har en något mer detaljerad skelettering.
   
 25. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  Precis. De flesta klocktillverkare kör så nuförtiden.
   
 26. morrism

  morrism Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.465
  Ja de slits, man ska låta en urmakare kolla på den vart 5e år iallafall. Fjädrar tappar sin styrka efter ett tag och kugghjul nöts ner m.m.

  Safirglas är svårt att repa men lyckas du så är det bara att byta till ett nytt, brukar vara relativt billigt.

  Begagnade använda klockor har alltid små repor så det får man ta, bara du inte smäller i den riktigt hårt så det blir djupa hack, då faller priset eftersom det inte går att polera bort
   
 27. meo_swe

  meo_swe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.888
  Man brukar säga att man bör låta en urmakare kolla klockan typ var femte år. Självklart blir de dåliga efter ett tag, tänk det som en bil. Vissa klockor kan gå och gå och gå, medans vissa urverk är känsligare.

  Gillar du Airman, satsa på en sån! Det är en grym klocka.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  durutti och Aquaracer2 gillar detta.
 28. JiiWe
  Trådstartare

  JiiWe Stormtrooper

  Inlägg:
  264

  Ok, då förstår jag.

  Tackar för infon :)

  Airman är ruggig! Cool klocka som tusan!
   
 29. JiiWe
  Trådstartare

  JiiWe Stormtrooper

  Inlägg:
  264
 30. morrism

  morrism Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.465
Mårtenssons ur Brookfield