Laddar...
Nymans Ur 1851

Varför är det så svårt att bestämma sig?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Febermannen, 9 juni 2013.

 1. Febermannen
  Trådstartare

  Febermannen Ewok

  Inlägg:
  11
  Hej allihopa! Det här är mitt första inlägg här KS, och med det sagt kan jag ju även passa på att introducera mig själv lite snabbt. Är 20 år, har precis(1år sedan) insett att klockor är något riktigt roligt och har nu för avsikt att börja bygga på en egen "samling".

  Har nu när skatteåterbäringen trillat in börjat fundera mer och mer på vad det är jag vill ha. Har spanat på Rolex Datejust, och Cartier Santos som jag blivit helt förtrollad av. Är jag en tomte som blivit så betuttad av just Santosen? För mig har det varit utseendet som fått mig att kolla lite extra, och kanske inte de tekniska detaljerna. Har ni några vettiga alternativ i den här prisklassen(begagnade) eller kanske ännu bättre, några billigare alternativ som är ännu roligare?

  Tack på förhand och hej! :)
   
 2. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  14.836
  Välkommen! Datejust och Santos är två mycket trevliga val! har haft båda och vet inte vilken jag föredrar framför den andra. Cartier är klart underskattade med uruselt andrahandsvärde. Prisvärda begagnade. De har en av de allra tyngsta historierna bland urtillverkarna.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Charles_ och Aquaracer2 gillar detta.
 3. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  27.547
  Från:
  Helsingborg
  Datejusten är en bra instegsklocka med skön känsla som man inte förlorar särskilt mycket på om man vill byta up sig senare.
   
 4. Criss Cross

  Criss Cross AT-AT driver

  Inlägg:
  6.214
  Från:
  Stockholm
  Kul att du gillar lite mer dressade klockor. Kan inte så mycket om Cartier, men Santos är ju en klassiker. Köper du en begagnad Datejust och ångrar dig får du troligen igen pengarna. Du får mycket för en budget på 20.000 kr. Jag röstar på en Datejust!
   
 5. Febermannen
  Trådstartare

  Febermannen Ewok

  Inlägg:
  11
  Ja Santosen är ju rena fyndet när man kollar på begagnat- ny vettefasen om jag hade köpt den(om jag hade pengarna, då finns det annat jag drömmer om). Nummer två av dina Aurum fick mig att le, den är riktigt läcker! Över till Daten, hur mycket/lite ska man betala för en sån? Jag har sett att den finns några på blocket/pantbanker runt 15000 kronor. Är det en riktig slit-och-slängare man får då? Försökte föra över en bild på min enda klocka för tillfället men det var ju omöjligt på mobilen utan tapatalk(?)
   
 6. F-L-P

  F-L-P Y-Wing pilot

  Inlägg:
  995
  Från:
  Uppsala
  Santos är en klassiker med riktig historia. Första armbandsuret och dessutom med pilot koppling om jag inte missminner mig. Dj är lite fegare och lite mera säkert val. Snygga båda två.
   
 7. Hardy

  Hardy Thug

  Inlägg:
  2.068
  Från:
  och till
  För 15 lök kan du få en fin rolex 1601!
  Går du upp till 20 blir det ännu bättre såklart :)
   
 8. Febermannen
  Trådstartare

  Febermannen Ewok

  Inlägg:
  11
  Var bör man kolla extra noga efter en fin 1601 om man får fråga? :) såg att Drwatch hade en fin inne i stål/guld.
   
 9. vaniljglass

  vaniljglass Nisse på lagret

  Inlägg:
  9.547
  Från:
  Göteborg
  Kolla vrm!
   
 10. Febermannen
  Trådstartare

  Febermannen Ewok

  Inlägg:
  11
  ackar så mycket!
   
 11. Hardy

  Hardy Thug

  Inlägg:
  2.068
  Från:
  och till
  Ingen expert på detta! Men jämför köpobjektet med massa olika 1601or för att se om den ser slipad it osv.
   
 12. micke_s

  micke_s Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.116
  Dr Watch är inte fel alls att kika på, han brukar ha ett par inne då och då. Det du bör fundera på är detaljer så som om du vill ha stål/stål eller guld/stål. Jubileelänk eller Oyster. Modernare Datejust med Quickset (sätta datumhjulet individuellt) eller de äldre (1601/1603) utan.

  Sen har du släta ringar, räfflade eller engine-turned. Blå, silver, vit, tavla etc etc.

  Googla runt och leta lite vad du fastnar för, sen går alltid detaljer förutom urverket att enkelt byta och förändra. Datejust är en ultimat klocka om man fixar storleken!
   
 13. Febermannen
  Trådstartare

  Febermannen Ewok

  Inlägg:
  11
  En stål/stål med vit eller silvrig tavla m jubilee eller en stål/guld med antingen silvrig eller blå tavla hmm... Nu har jag något att leta efter! En guldfri Santos får också ligga på listan. Tack så mycket för all respons också
   
Mårtenssons ur Brookfield