Laddar...
Nymans Ur 1851

Varför finns det så få japanska tillverkare?

Diskussion i 'Diskussion' startad av frest73, 21 april 2014.

 1. frest73
  Trådstartare

  frest73 Rebel soldier

  Inlägg:
  77
  De allra flesta klockorna här på forumet är väl schweiziska, tyska eller japanska. Men japanska klockor verkar skilja ut sig i ett avseende - det finns så få tillverkare. I både Tyskland och Schweiz finns det massor av olika tillverkare, från stora välkända till mikrotillverkare. Japan här väl däremot bara fyra, tror jag: Casio, Citizen, Orient och Seiko. Hur kommer det sig? Japan måste väl vara fullt av skickliga urmakare och -designers? Eller finns det en massa andra japanska märken som ingen hört talas om? Men då borde man väl ha sett några här på forumet genom åren. Nån som vet?
   
  eriksson850, theargonaut, meo_swe och 1 annan gillar detta.
 2. China

  China Guest

  eriksson850, Bosse, Sputniq och 7 andra gillar detta.
 3. frest73
  Trådstartare

  frest73 Rebel soldier

  Inlägg:
  77
  Ah, tack för info! En hel del märken man inte hört talas om, men watcheroolistan innehöll också underavdelningar av seiko (jag räknade ihop alla olika seiko som en enda, vilket kanske inte är helt korrekt). Hajime Asaoke verkar ju lite intressant.
   
 4. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  33.662
  Från:
  Jymden
  Det finns ju ganska många märken som ägs av Seiko men som säljs i USA istället;
  lorus, pulsar, J-Springs mm.

  Jag tror en hel del har att göra med att exportreglerna var så stränga för japanska företag tidigare. Det i kombination med att det bor rätt många i Japan gjorde att de stannade länge i Japan.
   
Mårtenssons ur Brookfield