Laddar...
Erikson Urhandel

Varför så lågt pris?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Bojke, 13 juni 2013.

 1. Bojke
  Trådstartare

  Bojke Wicket Wystri Warrick

  Denna hittade jag när jag kollade runt på :breitling: superoceans på Chrono24.
  http://tinyurl.com/BilligBratte

  Framför er ser ni alltså en superocean på länk, i vad jag anser är ett hyfsat skick, åtminstone det man ser på bilden. Priset ligger chockerande nog på knappt 7000 kr. Det är bara en bild och dåligt med info, men om vi leker med tanken att man fick se lite fler bilder som ser okej ut, borde man då slå till? Eller har den missköts?

  Säljaren har en seriös hemsida ( http://www.remidacomprooro.com/default.asp ).
  Är det för bra för att vara sant? :oops:
   
 2. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.737
  Från:
  Östersund
  Svår fråga, kontakta säljaren och be om fler bilder.
  Kanske finns en del frågetecken kring klockan? Skicket är satt till en två men av det lilla man ser på bilden så ser den ut att vara i ett gott skick. Alltid klurigt sånt där med bilder.

  Min fd. Superocean betalade jag 7600kr vilket iofs också är billigt, men det var absolut inget fel på den.

  Men generellt är min uppfattning att vintage klockor i Italien ligger en bra bit under övriga delar av Europa, how come? Dont know.

  Köp :)
   
  Bojke gillar detta.
 3. fredtiger

  fredtiger Stormtrooper

  Inlägg:
  484
  Det är dessutom en a17360 vilken är vattentät till 1500m (de tidigare superocean är vattentäta till 1000m). Är den i bra skick och ok i övrigt så bara att köpa!

  En service (komplett) kostar från 3800kr hos AD.
   
 4. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.002
  Priserna ligger där eller ungefär en tusenlapp upp.
   
 5. Bojke
  Trådstartare

  Bojke Wicket Wystri Warrick

 6. leben

  leben Oola

  Inlägg:
  7.855
  Köööööp! Mkt klocka för pengarna
   
  Aquaracer2 och MKRGG gillar detta.
 7. fredtiger

  fredtiger Stormtrooper

  Inlägg:
  484
  Angående priset så skulle jag vilja påstå att det är ett bra pris, men inte chockerande lågt. Jag gav nyligen 9 500kr för en (oservad) a17360 i bra skick, då fick jag med orginalkvitto från svensk AD, värderingsintyg från Kaplans samt box och certifikat. Köpet skedde dessutom f2f i Sverige. Jag tyckte att det priset var såpass bra att jag inte brydde mig att pruta, samtidigt kändes inte som ett fynd utan helt enkelt ett bra (men rimligt) pris med tanke på omständigheterna.

  Mot den bakgrunden skulle jag inte betrakta 7 000kr som ett fynd för ett exemplar med blå urtavla från en Italiensk handlare utan box och certifikat. Däremot ett bra pris om allt stämmer och den i övrigt är ok.

  En annan aspekt är att den med allra största säkerhet aldrig servats vilket den kommer att behöva göras så snart som möjligt. Efter den utgiften är du uppe i minst 10 800kr. Det kan jämföras mot mitt exemplar som kostat i nyservat gott skick och med full dokumentation kostat mig 13 300kr. Dessutom gissar jag att det skulle vara svårt att få ut mer än max 12 000kr för den.

  Igen, den Italienska skulle jag inte betrakta som ett fynd utan ett bra pris om allt stämmer. Frågan är om det är värt den extra risken det innebär att köpa från en okänd handlare och inte kunna se klockan IRL innan köp...?

  Grym klocka som rekommenderas varmt dock! :D
   
  Bojke gillar detta.
 8. Jensab

  Jensab Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.145
  Från:
  Stockholm
  Jag har också en sådan. Köpt i Sverige med boxar och papper för 8.300kr.
  Så dom dyker upp då och då till ok pris här hemma.
  / j
  [​IMG]
   
  gruby och fredtiger gillar detta.
 9. Ricrob

  Ricrob AT-AT driver

  Inlägg:
  6.285
  Tror inte det är fishy.. Italien ligger i halvkris och det är vanligt att priserna där är riktigt bra, dessutom så brukar inte priset på den modellen ligga galet långt över, som redan sagt.

  Köp vettja, man måste våga för att vinna! :)
   
 10. Landshark

  Landshark Y-Wing pilot

  Inlägg:
  518
  Håller med samtliga föregående talare, priset är bra men inte "oroande" billigt. En service på den så har du ju en klocka som du kan slita på i många år utan att tappa så mycket pengar den dag du vill sälja (om den kommer). (Kan eventuellt handlaren erbjuda service för ett bra pris, vore det ju värt att ta med i kalkylen).
   
  fredtiger gillar detta.
 11. lemmyKilmister

  lemmyKilmister Rebel soldier

  Inlägg:
  81
  Hej (första posten efter mycket lurkande), jag var lite sugen på den där också och började googla på blåa superoceans och kom till denna sida där bilden verkar vara snodd ifrån: http://theglicks.com/breitling.htm

  Det fick i alla fall mig att dra öronen åt mig.
   
  Donkii och Bojke gillar detta.
 12. Bojke
  Trådstartare

  Bojke Wicket Wystri Warrick


  Det är ju onekligen samma bild. Detta tillsammans med att det bara finns en bild, sänker säljaren totalt i mina ögon. Jag antar att man inte snor en bild om man avser att faktiskt sköta en smidig och bra affär. :mad:
  Tack för att du höll ögonen öppna, jag får väl helt enkelt vänta tills dess att det kommer upp ett fint (och billigt) exemplar på K&S! :D
   
 13. lemmyKilmister

  lemmyKilmister Rebel soldier

  Inlägg:
  81
  Japp håller med om att det är bäst att passa på den, lite surt dock då det är en blå jag letar och det verkar inte krylla av dem :(
   
 14. Bojke
  Trådstartare

  Bojke Wicket Wystri Warrick


  Blåtavlad är vägen att gå! :woot:
   
Mårtenssons ur Brookfield