Laddar...
Erikson Urhandel

Vart har alla midsize-Rolexar tagit vägen? Var finns de?

Diskussion i 'Diskussion' startad av acce1999, 29 augusti 2013.

 1. acce1999
  Trådstartare

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  På åttiotalet var det inte helt ovanligt att män (ja, kanske inte de grövsta) köpte en Rolex i så kallad "boy size" (numera "midsize" eller kanske snarare "damstorlek") och gärna på jubile-länk. Dessa klockor var (är) 31 mm i diameter och på insidan tickar vanligen ett kaliber 2135.

  Hade en kollega. Inte så lång och grov kanske, men ändå inte påtagligt tunna handleder eller så. Han bar en tvåtons 31mm Datejust på jubilelänk, med länken löst sittande. Och detta var i mitten på nittiotalet.

  Idag ser man (i varje fall inte jag) inte några män med så små klockor (jo förresten, såg en kille med en 31mm YM i helguld förra sommaren - sånt glömmer man inte).

  Vart tog de vägen? Var finns de? Ligger de undanstuvade i en byrålåda och betraktas då och då av ägaren, som undrar hur i hela friden han kunde köpa en damklocka, eller finns det en större andrahandsmarknad än vad just jag har lagt märke till?

  Någon som delar min observation?

  mvh A

  P.S. Kan av uppenbara skäl inte illustrera detta inlägg med vettiga bilder... ja ,bortsett den här då som är någonstans 31 x 33 mm... men helt klart inte någon Rolex (den har jag bara för att den väcker barndomsminnen):

  [​IMG]

  P.P.S. Jag tycker att jag "kommer undan" ganska OK med den där Timexen, eller? Rol-ex, Tim-ex. Inte så stor skillnad. Tre bokstäver bara. Och den funkar ungefär som den där Sky-dwellern. Plus larm.:D
   
  komri och Scaramanga gillar detta.
 2. Mangusta

  Mangusta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  539
  Bra fråga. Hos AD sa dom att kvinnor köper 31 och 34 mm allra mest och att en del 36 mm säljs till kvinnor. 26 mm säljs mest till äldre damer tydligen. Nu snackar jag om Rolex förstås. Men hade männen 31 mm på 80-90-talet? Det visste inte jag. Trodde männens ur alltid legat på 36-40 mm ungefär. Vet inte varför jag trodde det men... :rolleyes: Finns det någon man som skulle sätta på sig en 31 mm i dag??? Tvivlar starkt på det. Personligen tycker jag att 31 mm är perfekt på en "normalsmal" kvinna för den blir tidlös för mig för att den varken är stor eller liten men om jag såg en 31 mm på en man så skulle jag nog börja skratta. :angel:
   
 3. acce1999
  Trådstartare

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  Jodå, "boysize" 31 mm Rolex var en duktig storsäljare, framför allt till män i Asien en gång i tiden. Och i någon mån i Europa också. Fanns tydligen en period (kort och begränsad hoppas jag) på åttiotalet då Italienska män bar 26 mm damrolex med rejält löst sittande jubile-länk. Som ett armband... Har inte sett det själv... bara hört om det... Fanns mycket på åttiotalet som numera känns rejält främmande... Som frisyrerna... Och byxorna... Och axelvaddarna...
   
  Criss Cross gillar detta.
 4. Flat-Eric

  Flat-Eric Shmi Skywalker-Lars

  Inlägg:
  10.599
  Classy as fuck :D

  [​IMG]
   
 5. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851
  Ibland använder jag en som substitut för ett sånt där dödsskallearmband, som jag inte vet var man köper.

  [​IMG]
   
  Nexus, Mkarlsson, komri och 2 andra gillar detta.
 6. slimjim

  slimjim Rösten från Bro

  Inlägg:
  5.318
  Från:
  Ön


  Där! Bjuder på lite känsla!
   
  acce1999 gillar detta.
 7. NiklasArvid

  NiklasArvid Mon Mothma

  Inlägg:
  3.883
  Det är bara riktiga föregångare/innovatörer som bär dem idag:

  [​IMG]
   
 8. NiklasArvid

  NiklasArvid Mon Mothma

  Inlägg:
  3.883
  ...får väl se om du kan hålla dig för skratt nu då...

  30mm issued till British Army 1942:

  [​IMG]
  [​IMG]

  Klassiskt, tidlöst
  [​IMG]
   
  eriksson850, Aurum, mace och 3 andra gillar detta.
 9. Charlie Sheen och vår egen Niklas Arvid är några av dom mest kända bärarna idag..
   
 10. acce1999
  Trådstartare

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  Jo, men visar inte den där att hans hjärna går i lite andra banor, än de flesta andras? Jag menar, hur många vuxna män skulle välja en midsize YM i guld och stål bland det stora utbud som ändå finns? Att Z:s hjärnas banor är framgångsrika och avundsvärda, råder inget tvivel om. Det är ju bara att gratulera. Att han dessutom (får man anta) struntar i rådande klock-"normer" tycker jag man också kan gratulera honom till.

  För övrigt är det där väl 35mm-modellen, inte trettioettan, och då är den ju ungefär lika stor som en Datejust.

  A
   
 11. acce1999
  Trådstartare

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  Det var kanske så de italienska männen, som bar 26mm-klockor på löst sittande armband, tänkte: "Som att ha en liten dödskalle runt handleden"...:)
   
 12. acce1999
  Trådstartare

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  Ja, jo, men då pratar vi om 35mm-modellen - som för all del är dagens "midsize" - jag tänkte ursprungligen på trettioettorna.

  För övrigt - och det här är intressant att notera - så kallar Omega sin 38,5mm AT för "midsize". Det är en stor klocka för mig, blott 0,5mm mindre diameter än en Explorer 16570 (mätt över glasringen).

  1990 var jag snubblande nära att köpa en av de sista Rolex 5513 ny i box från AD, men gick på en Omega i stället, då jag dels tyckte att "plastglaset ju var föråldrat" plus att "klockan var ju gigantisk". Blev en 32 mm Seamaster (av pre-bond modell och inte ens dykaren, utan quartz-varianten med kombo-tavla som Breitling...). Omegan kostade knappa hälften av vad Submarinern kostade (om jag minns rätt; kan ha varit 1/3).

  Ångrar jag mitt beslut? Japp!

  Bar Omegan hyfsat regelbundet i ungefär fem år, sedan låg den i byrålådan ett år innan jag satte i fräscha batterier och sålde den för hälften av vad jag gett. (Har numera en kollega som bär exakt en sådan modell.)

  A

  Edit: Korrigerade mitt korkade beslut att inte köpa en 5513 några år senare med en Rolex Explorer 14270. Det var ett klokt beslut! Den klockan har fått vara med om MYCKET och är fortfarande min absoluta favorit.
   
 13. Vad kan man lära sig av det? Jo en Rolex är alltsomoftast det bästa köpet i längden :cool:
   
 14. acce1999
  Trådstartare

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  Vi är överens. Ingen tvekan om det. :D
   
 15. Mr Chance

  Mr Chance Captain Phasma

  Inlägg:
  8.153
  Intressant tråd. Personligen tycker jag att storleken på en klocka är mindre intressant än design och urverk och det finns gott om 34 mm-klockor som är ascoola tycker jag. En del 31or är inte dumma heller. Att bära en stor klocka och snacka om vad som är manligt eller inte, känns inte så....manligt. Imho. ;)
   
 16. slimjim

  slimjim Rösten från Bro

  Inlägg:
  5.318
  Från:
  Ön
  Luftkungen är hård som flinta!
   
  aosehus och Micke Ni gillar detta.
 17. plattfot

  plattfot X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.778
  Från:
  Norrort Sthlm
  En hel del av dem finns på min avdelning på jobbet - på damarmar. Känns som 2/3 av kvinnorna har 26-36mm Rolex med oysterlänk på armen. Allt från 60talare till nytt.
   
 18. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.557
  Klockor under 40 mm är inget för mig personligen, de passar bättre på min fru.
  Pratar vi klockor med andra boetter som t ex JLC Reverso, blir det lite annan känsla, men även här skulle jag inte köpoa något som inte har XGT boett som t ex Grande Date.
   
 19. frere

  frere X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.531
  Delar din iakttagelse!

  Så här tror jag att det ligger till: Man köper en liten rolex på åttiotalet och har den i tio år. Man köper en fet breitling i mitten av nittiotalet och låter rolexen vandra vidare till sin dyra 18-åriga dotter. Dottern har den idag på mitt eller plattfots jobb. (Eller så har hon bytt upp sig till en daytona, har pappas klocka i en låda och jobbar i en glassigare bransch.)
   
  NiklasArvid gillar detta.
 20. DrDre

  DrDre X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.729
  Den här ska enl uppgift vara 34mm, och han borde väl veta vad som gäller. Och vem som köper midsize:

  [​IMG]

  Här är ju några bilder på andra med små klockor:

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  eriksson850, Aurum och acce1999 gillar detta.
 21. acce1999
  Trådstartare

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  Känns som något som ligger nära sanningen...

  A
   
 22. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.103
  Fullsize a la 40-tal (32 mm):

  [​IMG]
   
  DrDre, jabla och NiklasArvid gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield