Laddar...
Nymans Ur 1851

Vilket märke är min klocka?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Kim Ho, 11 augusti 2015.

 1. Kim Ho
  Trådstartare

  Kim Ho Ewok

  Inlägg:
  3
  Hej!

  Jag och min far hittade förra sommaren min farfars fars gamla ur, gissningsvis från 70-talet. Vi bor och kommer från Finland så vi trodde först klockan var av märket Leijona. Men med lite senare granskning så överensstämmer inte logotyperna. Leijona har ett lejon som logotyp med en sköld med bokstaven L på. Medan min klocka har ett lejon med en kvinna i kjol/klänning sittande på lejonets rygg (utan sköld), dessutom "ramas" logotypen in i en fyrkant vilket jag inte har sett att Leijona klocka utformar sin logotyp.
  Nu kanske jag vimsar bort er med villospår, men det är så mina egna tankar gått.

  På baksidan av klockan står det Stainless steel back, swiss, waterproof 3 at - 30m, inca block. På framsidan ser ni att det står 17 rubis under logotypen och inca block på nedre halvan.
  Sekundvisaren är svepande (gissar på att den slår 3 till 5 ggr per sekund), samt den visar datum, visarspetsarna lyser svagt i mörkret.

  Det skulle vara grymt intressant att veta vad den är för märke och om den är någorlunda bra kvalité eller rent av unik. Har lite koll på att 17 rubis är bra men inte något annat! Tack i förhand!

  P.S. Detta är min första post här på forumet. Hoppas jag postar på rätt avdelning.

  Mvh, Kim. 20150811_215102f.jpg
   
  JesperO, Seikosthlm och theargonaut gillar detta.
 2. Cryssarn

  Cryssarn X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.291
  Från:
  Nashville
  vintage delen kan nog svara lite bättre. Men Fan, jag vet att jag sett den logon någonstans. Men kan inte sätta fingret på var
   
  theargonaut gillar detta.
 3. theargonaut

  theargonaut Rebel Commander

  Inlägg:
  10.003
  Från:
  Sthlm
  Välkommen! Känner också igen bilden, men kan inte heller koppla ihop det. Riktigt irriterande, men tror nog någon annan kan hjälpa till här eller i vintagedelen.
   
 4. Cryssarn

  Cryssarn X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.291
  Från:
  Nashville
  ja det gör mig halvt tokig :p
   
  theargonaut gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield