Laddar...
Erikson Urhandel

Vilket urverk II? Swiss Automat

Diskussion i 'Diskussion' startad av Smulan, 9 mars 2013.

 1. Smulan
  Trådstartare

  Smulan X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.012
  Från:
  Stadsholmen
  Hej,
  Detta verk sitter i en Earnshawklocka. Tack på förhand!
  Mvh
   

  Bifogade filer:

  • tea.jpg
   tea.jpg
   Filstorlek:
   243,5 KB
   Visningar:
   870
 2. China

  China Guest

 3. Smulan
  Trådstartare

  Smulan X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.012
  Från:
  Stadsholmen
  Intressant. Med tanke på att den är köpt på en Lufthansaflygning för x tusen kronor är det rimligt för mig som lekman att utgå från att det är ett swiss movment om det står så. Min fråga var då vilket swiss urverk det är och inte om det är det. För övrigt använder jag inte uttrycket "garanterar" som du felaktig insinuerar.


   
 4. China

  China Guest

  Det är så enkelt att du är ansvarig för auktionsbeskrivningen på Tradera enl. deras egna regler. Om du sedan blivit lurad själv är bara att beklaga, men påstår du att urverket eller klockan är "Swiss made" i auktionen så är det en felaktig beskrivning.

  Hänger du med?

  Och det är nog tyvärr många som gjort en dålig affär när man köpt klockorna av olika flygbolag.

  http://forums.watchuseek.com/f71/earnsh ... 95653.html
   
 5. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.002
  Uppenbarligen så är både säljare och köpare okunniga om vad som säljs på Tradera.. Varför i H-E då köpa där..
   
 6. Smulan
  Trådstartare

  Smulan X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.012
  Från:
  Stadsholmen
  Först vore det intressant att höra mer om vilka *belägg* du har för ditt påstående att det är en bluff mer än vad som spekuleras i några olika trådar. För din info kan jag upplysa dig om att tråden du hänvisar till som visar ett urverk som sägs vara samma som mitt men som inte alls är det. Kanske en dålig kopia?

  sedan känner jag väl till reglerna på tradera men jag kan inte gå i god för att mina UGG vantar köpta på NK är UGG mer än att det står så på dom.


   
 7. China

  China Guest

  Tråden på watchuseek har exakt samma produktbild som du själv använder på Tradera, och några närbilder på urverket finns överhuvudtaget inte i tråden. Så det blir lite väl fantastiskt när du påstår att det handlar om klockor med olika urverk, hur vet du det?

  Är det egentligen så svårt att dra slutsatser från företagets egen produktsida som du länkar till från Tradera? Ett ”Swiss made” urverk är ett tungt försäljningsargument, och underligt nog så lämnar man ingen information. Det finns inga seriösa varumärken som inte upplyser om vilka verk som sitter i deras klockor. Företaget uppger heller inga adressuppgifter, man har ingen kundtjänst, ingen lista över återförsäljare, och är faktiskt helt anonyma. Man har heller ingen företagspresentation, och inte ett ord nämns om var klockorna tillverkas. Den enda som är utförligt är underligt nog en historik över Thomas Earnshaw.

  Här har vi alla klassiska tecken på att det rör sig om ett mushroom brand. Dessutom så är det inga svårigheter att se att det rör sig om ett billigt Kinesiskt urverk i klockan.
   
 8. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.002

  Nä nä, nu svamlar väl du China. Alla kännare vet vad Earnshaw är.. :mrgreen:
   
 9. Smulan
  Trådstartare

  Smulan X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.012
  Från:
  Stadsholmen
  1 Fel. Inläggnummer 6 i tråden du hänvisar till har ett urverk i närbild som man felaktigt hävdar är samma verk i en annan klocka.

  2. Du må ha rätt i att det inte är swiss made men nu är det ju uppenbart att du inte säkert *vet* det och att faktakollen är lite vinglig bland de som resonerar om detta på till av dig hänvisade forum.

  3. Du har inte alla rätt om Earnshaw heller. Det står tex att min modell är Swiss made på deras sida vilket ju borde betyda att den är tillverkad där enligt dem, eller hur? De har vidare tex ett kontaktformulär för den som vill nå företaget etc.

  I morgon tänker jag öppna klockan och se om det finns någon mer info på verket.

   
 10. DoberMan

  DoberMan Politruk

  Inlägg:
  3.360
  Från:
  Minsk, Vitryssland
  Ett blytungt tecken på att ett företag är seriöst :)

  http://klockor-kopior.se/kontakt
   
 11. China

  China Guest

  Alltså, antingen så har du missat min poäng med länken till watchuseek , eller så har jag varit otydlig. Poängen är att klockan är ett mushroom brand, och sedan har man heller inte lyckats med att identifiera verket i den tråden, vilket inte är så underligt då det finns en uppsjö av olika varianter både på basverket och liknande urverk. Däremot är det inte så svårt att lista ut att det rör sig om ett Kinesiskt verk.

  Urverket i din klocka är tillverkat eller åtminstone monterat av företaget Swisstech Limited i Kina. Namnet till trots så rör det sig inte om Schweiziska urverk, utan olika varianter på välkända Kinesiska urverk som man påstår har delar från Schweiz, eller är tillverkade där. Urverk från Swisstech Limited är mycket vanliga i mushroom brand och s.k. Germasias och Euroasians, Kinesiska klockor som påstås vara tillverkade i andra länder.

  Urverket går under beteckningen IT10 och är en mycket förenklad variant av Seagulls TY2807 exportvarianten av den skeleterade ST16.

  IT10.

  http://www.swisstech.com.hk/en/English.php

  Seagull TY2807.

  [​IMG]
   
 12. Smulan
  Trådstartare

  Smulan X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.012
  Från:
  Stadsholmen
  Så var dagen dubbelarbete avklarat. Plockade isär klockan och lyfte ur en centrerande ring runt urverket. Bakom den finns beteckningen IT10. Klockan görs mycket riktigt av Swiss tech som är baserat i Hong Kong. Lustig nog så marknadsför man verken i olika kategorier. Swiss made, Swiss parts assamble in Asia etc. Läser man vidare om företaget så har dom under 80 och 90 talet byggt upp en produktionslinje för klockor i Kina? Det är mot den bakgrunden svårt att tro annat än att klockan är gjord i Kina. Iof skulle man med den graden av automation nog kunna göra klockor var som helst i världen till ett lågt pris liksom man nästan kunde bygga SAAB och Volvo i Sverige.

  Ska kontakta Lufthansa och hinta om detta så får jag se hur de reagerar. De har trots allt sålt klockan som swiss made och hävdat att priset på stan skulle vara ännu högre.
   
 13. China

  China Guest

  Jag tycker absolut att du ska ta en diskussion med Lufthansa, de har ett ansvar då klockan inte stämmer med beskrivningen du fick vid köptillfället. Har du kvittot kvar, så borde det inte vara något problem att få pengarna tillbaka.

  Du får lycka till, jag hoppas att det löser sig.
   
Mårtenssons ur Brookfield