Laddar...
Erikson Urhandel

Vintage Breitling !

Diskussion i 'Diskussion' startad av Hjalmiz, 25 mars 2016.

 1. Hjalmiz
  Trådstartare

  Hjalmiz Ewok

  Inlägg:
  28
  Från:
  Umeå
  Godkväll !
  Jag har fått feeling på vintage Breitling . Vad finns på forumet och kan man få se bilder på och info ? (Lånad bild)
  image.jpeg
   
  Bertero gillar detta.
 2. PCB

  PCB X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.658
  Från:
  Blashyrkh
 3. natovintage

  natovintage X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.551
  Från:
  Skåne
  Jag har en 1451 till salu här på forumet! :)

  image.jpeg
   
  JensBP, Hjalmiz, Camo00 och 1 annan gillar detta.
 4. Rolex1220

  Rolex1220 Stormtrooper

  Inlägg:
  217
  Bidrar, tyvärr ingen kvar i min ägo.
  Vänster, ref. 765, höger ref. 762 (Duograph)

  [​IMG]

  //N
   
  eriksson850, JensBP, North och 2 andra gillar detta.
 5. Magnuska

  Magnuska Ewok

  Inlägg:
  29
  natovintage gillar detta.
 6. theargonaut

  theargonaut Rebel Commander

  Inlägg:
  9.886
  Från:
  Sthlm
 7. dauit

  dauit Y-Wing pilot

  Inlägg:
  704
  Från:
  Stockholm
  Kolla på Top time/long playing 810/815, är själv ute efter en sådan men de är lite svåra att hitta i bra skick och som inte kostar för mycket.
  Tar ett bildexmpel(lånad såklart)
  [​IMG]
   
  DrDre, JensBP, North och 3 andra gillar detta.
 8. Camo00

  Camo00 AT-AT driver

  Inlägg:
  6.965
  Från:
  Malmö
  Hade denna, men sålde den alldeles i onödan... :(
  DSC_0286_zpsmxfragqe.jpg
   
  eriksson850, JensBP, Hjalmiz och 1 annan gillar detta.
 9. natovintage

  natovintage X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.551
  Från:
  Skåne
  Bara att höra av dig om det är något för dig :)
   
  Magnuska gillar detta.
 10. Hjalmiz
  Trådstartare

  Hjalmiz Ewok

  Inlägg:
  28
  Från:
  Umeå
  Ja den är fantastisk !
   
 11. galácticon

  galácticon X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.495
  Mina två pärlor - tyvärr har min chronomatic fått lämna men en dag ska hon få komma hem igen.
  2490f3d5540a3fbdd23e051475fb733ef29a0a43.jpg 9d2071bfebca26fb9b50b3afce7a63a6e00fcbbf.jpg
   
  DrDre, JensBP, Camo00 och 1 annan gillar detta.
 12. Magnuska

  Magnuska Ewok

  Inlägg:
  29
  Tack men kanske just för fet just nu, för plånkan åtminstone ;)
   
  natovintage gillar detta.
 13. Svårt att hitta kosher vintage billigare än så. Han har ett bra pris som skulle bli såld på studs i världen med ett bra ebay-konto.
   
  eriksson850 och natovintage gillar detta.
 14. Det jag kan bidra med är försiktighet. Ett stort antal vintage man hittar över ebay är franken, ihopplock och i många fall inte ens Breitling. Det är en djungel. Breitling har haft så otroligt mycket modeller och varianter, det är inte lika kartlagt som t ex Rolex. Om man tror vintage-Rolex djungeln är svår, då har man inte varit i brattedjungeln. ;)
   
  eriksson850, PCB, Aurum och 1 annan gillar detta.
 15. Magnuska

  Magnuska Ewok

  Inlägg:
  29
  För MIN plånka :)
   
 16. Vad räknar du som vintage? Det är ju lite subjektivt. För mig är riktig brattevintage det "riktiga" gamla Breitling innan kvartskraschen. Där har priserna idag gått upp rejält. Kan du gå på semivintage eller vad man kan kalla det som jag har mycket av ≈30 åriga brattar, så kan du hitta bra ex i 10k-klassen om du inte letar specialmodeller eller serienummer..
   
  Senast ändrad: 25 mars 2016
 17. Vill du ha vintage från 60/70-tal men inte betala Breitling-priser så kan det vara en idé att kolla på Wakmann som bl a var Breitlings partner i USA. De köpte mycket direkt från Breitling och brandade om dem. Eller varför inte Sicura, finns en del trevliga pjäser där. Sicura är i praktiken det som idag är Breitling. När familjeägda Breitling kraschade under kvartskrisen så köpte Sicuras ägare upp märket Breitling, lade ner Sicura och valde att satsa vidare på det starkare varumärket Breitling. Nya Breitling (dagens) blev nästan som en mix av Sicura och det gamla Breitling. En del modeller levde kvar, vissa bara till namnet, medan mycket blev modernt.

  Med båda dessa märken får man trevliga vintageklockor med Breitling-relation och historik till bra priser. Ja, många Wakmann är ju rakt igenom Breitlings med annan logo faktiskt. Men även här gäller det att se upp, framförallt med Wakmann där det finns mycket franken.
   
  Senast ändrad: 25 mars 2016
  Dixie och Hjalmiz gillar detta.
 18. Sen finns det två ytterligare alternativ. Ollech & Wajs köpte upp mängder av lager och delar från Breitlings konkurs. De byggde därefter egna "Navitimers" med mestadels Breitling-delar. I vissa fall var de tvungna att använda Valjoux när Venus-verken började sina. De var sålda under namnet "Aviation". Sen finns det Sinn som köpte rättigheterna till Navitimer-designen och som fortfarande gör en "Navitimer". Många menar att Sinns "navitimer" ligger närmare ursprunget än vad Breitlings egna Navitimers gör idag. Navitimer var ju från början en bra, billig bruksklocka för piloter. Dagens Breitling har gått mer åt lyxhållet. Kvalitéten på dagens Breitlings är också mycket högre än förr. Sinn däremot har hållit traditionen på sin "navitimer" 903. Bra brukspilotklockor till bra priser.
   
 19. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  14.832
  Inga lätta tips det där. Ollech & Wajs, Sicura och Wakmann är oftast överprisade budgetur i fulmetall enligt min erfarenhet.
   
 20. Yes de har dragit i pris sista åren. Det finns mycket trevligt dock. Breitling var inte heller någon lyxklass förr i tiden. O&W och Wakmann håller ofta samma mellankvalitet som deras motsvarigheter (med samma delar) av gamla Breitling de är byggda efter. O&Ws Aviators med Valjoux håller snarare högre kvalitet än motsvariga Navitimer med Venus. Venus må vara kult och coolt, men Valjoux 77xx är bättre.
   
 21. Det ska inte vara lätt. Vintage-Breitling och deras partners/relaterade är en djungel ;)
   
 22. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  14.832
  Det mesta du stöter på är dock inte det du pratar om, vill bara förtydliga det då många verkar bli lurade av "Breitling-kopplingen" och betala för mycket.
   
  JensBP gillar detta.
 23. Exakt. Det var min första varning. Tröskeln till vintage-Breitling är extremt hög och inget man hoppar på hur som helst. Man blir lätt helt sönderblåst där ute på ebay (även av säljare med bra omdömen).
   
 24. Och för att superförtydliga så ingen går på denna "breitling-koppling" som ebay-säljare har en ful vana att göra även när det inte stämmer. Både O&W och Wakmann var helt egna märken med massor av modeller utan någon som helst Breitling-koppling, dessa icke-relaterade klockor beskrivs helt felaktigt som Breitling av vissa säljare för få upp priserna. Man måste veta vad som är vad. En riktig O&W Aviator som är korrekt kostar därefter t ex. Och Sicura innan de köpte Breitling har inget att göra med dåtidens Breitling öht. De var en budgettillverkare, med småmysiga modeller som inte är B-relaterade.

  Helt off topic. En O&W som inte är Breitling-relaterad men som är en av mina absoluta favoriter är Early Bird. 24-timmarsklocka som var väldigt populär bland amerikanska soldater i Vietnam. En klassisk militärklocka till moderata priser. Snygg och cool som få. :)
   
 25. RobRoy

  RobRoy Stormtrooper

  Inlägg:
  492
  Top time är grym!!! image.jpeg
   
  Roland Casselbrant, Magnuska och JensBP gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield