Laddar...
Nymans Ur 1851 Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Vintage dykarkronograf, BWC, 200 m, Valjoux 7733, 70-tal *prisbump 22/10*

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av TorNet, 12 oktober 2016.

 1. TorNet
  Trådstartare

  TorNet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  798
  BWC - Buttes Watch Co, swiss made, dykarkronograf från 70-talet med ovanlig smaragdgrön urtavla.

  [​IMG]

  Boett helt i stål, 37 mm utan krona och knappar, 18 mm lugs. Upplevs nog större tack vare de kraftiga bandhornen och tjockleken. Ursprungligen klassad till 200 meter. Boetten är i bra skick, mindre märken och repor finns men inget onormalt. Text på boettlocket: “Swiss made, water-shockresistant, 20 ATU, stainless steel, 953011”. Vridbar bezel i blågråmetallic, något nött i kanten och blekt av ålder, förutom minutmarkeringar har den även timmarkeringar som kan användas till en andra tidszon. Plastglas i bra skick.

  Smaragdgrönmetallic urtavla i mycket bra skick. Tachymeter- och telemeterskala i ytterkant - upplevs oftast mörk, nästan svart, men i visst ljus ser man att ytterdelen av urtavlan faktiskt är vinrödmetallic - snyggt ihop med den inre gröna delen och den blå bezeln. Tritiumet på index och visare har gulnat fint.

  Urverk - manuellt Valjoux 7733 med 30-minutersräknare. Urtavlan har även markeringar för nedräkning från 5 min till 0, samt en extra markering vid 45 minuter. Klockan fungerar fint och håller tiden bra - avvikelsen är mindre än 15 sek/dygn. Kronografvisarna startar, stoppar och återställer som de ska.

  Köparen kan välja ett av tre armband - antingen ett mörkbrunt eller ett blått läderband eller en länk i stål. Läderbanden är i nyskick, länken i bra skick. Vintagebandet på de första bilderna ingår inte.

  Pris (5500) (4900) 4500 kr inkl rek frakt. Bud är alltid välkomna. Retur går bra om det är något fel på klockan som inte framgår av beskrivningen eller bilderna. Referenser finns här: http://www.klocksnack.se/threads/tornet.12241/

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Välj ett av dessa tre band:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Senast ändrad: 22 oktober 2016
  Klock man, Jonteskinner, Rdm och 18 andra gillar detta.
Sjöö Sandström