Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Vintage dykarkronograf Potens De Luxe, 450 feet/150 m, Landeron 149, 1960-tal

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av TorNet, 6 augusti 2016.

 1. TorNet
  Trådstartare

  TorNet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  797
  Potens De Luxe - vintagekronograf från 60-talet, swiss made.

  [​IMG]

  Boett helt i stål, 37,5 mm utan krona och knappar, lugbredd 19,2 mm - både 19 mm och 20 mm band funkar. Boetten är i bra skick, små repor och märken finns naturligtvis men inget utöver det normala. Ursprungligen klassad till 150 meter men förmodligen inte så tät numera. Dykring i stål med svarta siffror och röda minutmarkeringar - originalfärg som är delvis nött. Bezeln kan vridas åt båda håll med lagom motstånd. Knapparna är inte helt identiska, jag gissar att den övre kan vara bytt - båda funkar dock som de ska. Boettlocket har några repor - text: “Tested 450 feet/150 meters, waterproof, swiss made, incabloc, stainless steel, 618601-H”. Det kupade plastglaset är i bra skick förutom ett par märken vid kl 2 och 6.

  Matt svart urtavla i bra skick med tachymeterskala i ytterkant. Tritiumet har åldrats fint på index och visare, är gulare i verkligheten än på bilderna. På ett par av bilderna, t.ex. den första, kan man se någon mörk fläck men det är skuggor från märkena i plastglaset, urtavlan är i princip felfri.

  Urverk - manuellt kopparfärgat Landeron 149, fungerar fint och håller tiden bra - avvikelsen är mindre än 10 sek/dygn. Kronografvisarna startar, stoppar och återställer som de ska (ibland är det dock en sekunds fördröjning efter att man tryckt på knappen tills att kronografsekundvisaren börjar gå). Kan fixa foto av urverket.

  Säljs på ett kastanjebrunt 18 mm läderband, nytt och oanvänt, guldfärgat spänne. Övriga band ingår inte.

  Pris 6500 kr inkl rek frakt. Bud är alltid välkomna. Retur går bra om det är något fel på klockan som inte framgår av beskrivningen eller bilderna. Referenser finns här: http://www.klocksnack.se/threads/tornet.12241/.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Detta band ingår:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Senast ändrad: 6 augusti 2016
  Fixxxer, eriksson850, kexet77 och 12 andra gillar detta.
Payson