Laddar...
Kaplans
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Vintage dykarkronograf Sandoz, 200 m, Landeron 248, 60-tal *prisbump 23/4*

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av TorNet, 16 april 2016.

Royal Watches Sweden
 1. TorNet
  Trådstartare

  TorNet Brons

  Inlägg:
  1.102
  Sandoz - vintagekronograf från 60-talet, swiss made.

  [​IMG]

  Boett helt i stål, 37,5 mm utan krona och knappar, lugbredd 19,4 mm - både 19 mm och 20 mm band funkar. Boetten är i gott skick, sannolikt polerad någon gång men nya repor och märken har tillkommit så du behöver inte vara rädd om den. Ursprungligen klassad till 200 meter men förmodligen inte så tät numera. Dykringen är nött i ytterkant. Boettlocket är också nött men man kan tyda: “20 ATU, swiss made, superwaterproof, incabloc, stainless steel”. Det kupade plastglaset är i bra skick.

  Matt svart urtavla i ok skick med bl.a. tachymeterskala i ytterkant. Tritiumet har mörknat på index och visare.

  Urverk - manuellt Landeron 248, fungerar fint och håller tiden - avvikelsen är mindre än 20 sek/dygn. Kronografvisarna startar, stoppar och återställer (Landeron = start med övre knappen, stopp och återställning med den undre).

  Säljs head only utan armband.

  Bra att veta:
  - Den lilla stålfjädern som ska sitta under dykringen saknas, det går därför att bända loss ringen med fingrarna. Ringen går att vrida åt båda håll och verkar sitta hyfsat fast ändå, den har i alla fall aldrig ramlat av för mig. Ta dock av klockan innan du brottas grekisk-romersk stil.
  - Urtavlan är ca en halv millimeter för liten i diameter i förhållande till boetten, det är därför en liten glipa på högra sidan mellan tavlan och glasets kromring - en estetisk grej, påverkar ingen funktion (skulle ev. kunna döljas om man byter till ett glas med bredare kromring).
  - Nedre knappen kan vara bytt, den är inte helt identisk med den övre. Kronan är lite sned, påverkar dock inte funktionen.
  - När man startar kronografen tar sekundvisaren ibland ett litet skutt på 1-2 sekunder men går sen normalt. Visaren nollställer även aningens aning till höger om noll.

  En del “issues” alltså men trots några fel tycker jag ändå den känns rätt!

  Pris (2900) 2500 kr inkl rek frakt. Bud är alltid välkomna. Retur går bra om det är något fel på klockan som inte framgår av beskrivningen eller bilderna. Referenser finns här: http://www.klocksnack.se/threads/tornet.12241/.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Senast ändrad: 23 april 2016
  Micke L, rogart-63, Arsius11 och 13 andra gillar detta.
Gripenbro