Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Vintage klockan

Diskussion i 'Vintage' startad av rogart-63, 1 november 2015.

 1. rogart-63
  Trådstartare

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.907
  Från:
  Vettet.
  Är det verkligen nån som går på detta? Köpa Indien eller Kina målade klockor i Sverige . http://www.klockanett.se/
   
  theargonaut gillar detta.
 2. Tripeiro.

  Tripeiro. AT-ST driver

  Inlägg:
  1.375
  Väldigt öppna med vad de säljer så jag ser inte problemet.
  Nedan från deras FAQ;

  Är armbandsuren äkta?
  Ja, alla är precis vad de utges för att vara.

  Hur kan så fina armbandsur vara så billiga?

  Det här är inte armbandsur för samlare i vanlig bemärkelse. Eftersom de är renoverade för att återställas i ett så bra skick som möjligt. Urtavlan är antingen enbart rengjord eller nymålad. Ev. guldplätering är oftast helt ny. Boetten är polerad och ofta syratvättad. Och vissa delar kan komma från en annan armbandsur av samma märke.
  En hard core klocksamlare kan få blodstörtning för mindre... [​IMG]

  Det här är märkesur från 1970-talet. Men med tanke på hur de är renoverade har de inte samma samlarvärde som orörda armbandsur i samma skick. Därav det attraktiva priset.

  Armbandsurna är för dig som köper en armbandsur för att du gillar vintage eller 70-talsprylar. Eller vill ha en unik, snygg och exklusiv armbandsur som du är rätt ensam om att ha. Till ett riktigt bra pris.

  Hur lång är leveranstiden?

  1 dag! Betalar du före 14.00 så skickas armbandsurn samma dag. Och du har den i din brevlåda dagen efter (eller nästföljande arbetsdag om du betalar på en fredag eller helgdag).
  Armbandsurna skickas väl förpackade kostnadsfritt med vanligt porto (inom Sverige). Posten kan slarva bort paket! Vill du att paketet ska vara försäkrat och spårbart under frakt, så markera tillvalet Postens REK (+70kr).

  Finns det garanti eller ångerrätt?

  Jepp, shit can happen... Om något mot förmodan skulle strula när du fått armbandsurn är det bara att skicka tillbaka. Då återbetalas vad du betalt. Eller så väljer du en annan armbandsur.
  Och ja, du kan ångra dig. Bara skicka tillbaka armbandsurn i samma skick och förpackning som du fick den och du får köpesumman tillbaka. No questions asked...

  Är armbandsurna vattentäta?

  De såldes som vattentäta på den tiden det begav sig. Men de är inte renoverade med trycktest, så hur mycket väta de klarar av idag efter 40 års användning är det ingen människa som vet. Du rekommenderas att inte utsätta din armbandsur för vatten.

  Jag har en armbandsur som behöver renoveras. Kan jag få den fixad här?

  Nej. Däremot rekommenderas ett klockforum där du med all sannolikhet kan hitta någon som hjälper dig: https://klocksnack.se/

  Min armbandsur har stannat!

  Den frågan ställs rätt ofta. Oftast beroende på att köparen inte tänkt på att det inte är ett vanligt quartz-ur som drivs med batteri.
  Alla armbandsur här är "The Real Thing" dvs med mekaniska urverk. Det innebär att de drivs med en fjäder som måste dras upp. Har armbandsurn varit liggande ett tag så tar kraften från fjädern slut. Vilket innebär att armbandsurn stannar. Och då får man dra upp den igen.
  Manuella armbandsur klarar en eller ett par dagar på en uppdragning. En automatisk armbandsur dras upp av dina handrörelser och fungerar så länge du använder den kontinuerligt.
  Lär mer om hur du sköter en mekanisk armbandsur här: Bruksanvisning

  Hur bra håller de tiden?

  Det är 40 år gamla mekaniska urverk. Tidens tand tar ut sin rätt. Upp till någon eller några minuter plus eller minus per dag är godkänt för så här gamla armbandsur. Med detta sagt; Armbandsurna sålda här håller tiden jättebra. Om inte, så är det en miss någonstans och det är bara för dig att returnera. Du kan välja mellan att få armbandsurn fixad, att köpesumman återbetalas eller så väljer du en ny armbandsur.
  Över lag beror precisionen på många faktorer: t.ex. hur armbandsurn skakas, hur länge du har den på din arm respektive har den liggande still, temperatur m.m. Även hur armbandsurn är placerad (urtavla upp/urtavla ner) påverkar precisionen.

  K
   
  Arsius11 och rogart-63 gillar detta.
 3. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.018
  Från:
  Jymden
  De hade ju i alla fall snygga resebolag i fiskmåsen till salu. :)

  Edit: :D
  Snygga "reseboxar i fuskläder" skulle det stå.
   
  jabla, Roffe, Tripeiro. och 2 andra gillar detta.
 4. Psykel

  Psykel Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.382
  Dom namedroppar klocksnack, så kan ju inte vara annat än legit.
   
  6r15c gillar detta.