Laddar...
Nymans Ur 1851

Vintage shopping i Singapore?

Diskussion i 'Diskussion' startad av fretig, 8 november 2013.

 1. fretig
  Trådstartare

  fretig Stormtrooper

  Inlägg:
  354
  Från:
  sthlm
  Då har man äntligen fått ut den beryktade tummen och ordnat med sol ett par veckor över vintern.
  Singapore utgör basen för resan. En försvarlig mängd säljare på diverse forum och handelsplatser online anger just Singapore som hemort. Med beaktande av frankens, förfalskningar och falsarium i allmänhet, finns det något intressant ställe/marknad/butik värt att besöka? Tilläggas kan, att jag som student har en redigt begränsad budget varför de stora märkena ej är aktuella. Andra tips om Singapore i allmänhet och omgivningen i synnerhet välkomnas också!

  God helg!
   
 2. Mr.Chang

  Mr.Chang X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.738
  Från:
  Gbg
  Många vintage butiker i China town,besök!
  Ska du sola (alltid molnigt i Singapore) och bada ta dig till ön Sentosa.
   
  fretig gillar detta.
 3. fretig
  Trådstartare

  fretig Stormtrooper

  Inlägg:
  354
  Från:
  sthlm
  Haha! Att det alltid var molnigt föll inte i god dager hos sambon =D
  China town it is!
  Fyll på med mer tips och idéer!
   
 4. wundlander

  wundlander Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.717
  Från:
  Stockholm
  Det är inte moln. Det är smog eller eldrök från Indonesien. :rolleyes:
  Kan OT rekommendera att äta sig en pepparkrabba på East Coast Seafood Centre.
   
  fretig gillar detta.
 5. fretig
  Trådstartare

  fretig Stormtrooper

  Inlägg:
  354
  Från:
  sthlm
  Även Kuala Lumpur är av intresse. *rubrik ändrad*
   
 6. alfgren

  alfgren X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.151
  HJ Watch Company - ser ut som ett sunkigt ställe i en sunkig galleria (jämfört med allt runtomkring) men de har klockor för miljoner i disken. Skön gubbe driver stället men är rätt dålig på engelska.
  http://www.hjwatch.com/

  China town skulle jag inte handla i. Förvisso är inte Singapore känt för fakes men om de finns nånstans lär det vara där.

  Någon brist på klockbutiker finns inte, skulle säga att jag stötte på säkert 50st ADs utan att ens leta efter dem.
   
  fretig gillar detta.
 7. salmonia

  salmonia Rebel soldier

  Inlägg:
  146
  Från:
  Göteborg
  skall också dit snart....tips mottages tacksamt!
   
  fretig gillar detta.
 8. LVM

  LVM Ewok

  Inlägg:
  23
  Från:
  Tokyo
  När det gäller shopping fann jag Singapore och KL rätt trista jämfört med Tokyo. HK är ett bättre alternativ om man söker efter stort utbud av olika urverk. Det är dessutom bättre priser i HK rent generellt. Mina vänner som bor i Singapore handlar nästan alltid i HK eller Tokyo istället för lokalt. Marina Bay sands mall har trevligt utbud men det beror lite på vad du eftersöker. Många skandinavier lever med föreställningen att allting är billigare att handla i Asien, vilket är fel. Europeiska designers är betydligt dyrare här.

  Jag roade mig med att frossa i färska skaldjursrestauranger som min lokala vän körde mig till. Matutbudet var imponerande och du lär inte behöva gå hungrig! Rekommenderar också att du testar reflexology när du är i Singapore. Låter kanske främmande men är en grym behandling om du är jetlaggad.
   
  fretig gillar detta.
 9. Dennis Johansson

  Dennis Johansson Rebel soldier

  Inlägg:
  120
  Kan instämma i att Tokyo är kanon när det gäller klok shopping, jätteutbud på både nytt och vintage, dock inget sol och bad paradis just nu:(
   
 10. LVM

  LVM Ewok

  Inlägg:
  23
  Från:
  Tokyo
  Visst är det ett privilegium att leva i en så dynamisk stad!:woot:Jag tycker nästan det är en befrielse att den fuktiga hettan har ersatts av hösten. Hur länge har du bott här?
   
 11. Dennis Johansson

  Dennis Johansson Rebel soldier

  Inlägg:
  120

  Håller med, men det gick väldigt fort från sommar till höst! Förra vecka var det tshirt, nu är det jacka som gäller. Jag har bott här sen september förra året, själv då?
   
 12. LVM

  LVM Ewok

  Inlägg:
  23
  Från:
  Tokyo
  Ja, visst har vädret varit ombytligt! Trevligt, jag har bott här åtta år. Så är det någon som behöver shoppingtips är det bara att skicka PM!
   
 13. Mr.Chang

  Mr.Chang X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.738
  Från:
  Gbg
  Det finns bra butiker i transit hallen på utresa,mycket bra förhandlingsläge också,de vet att du ska ut och de vill sälja.Kom i god tid till flygplatsen för den är enorm och världens finaste.Annars har du lite tips här![​IMG]
   
 14. fretig
  Trådstartare

  fretig Stormtrooper

  Inlägg:
  354
  Från:
  sthlm
  Åter hemma från en mycket intressant och givande resa. Kan varmt rekommendera Singapore som utgångspunkt för vidare resor i regionen. En välfungerande och trevlig stad på alla sätt!

  I termer av klockor fanns det AD´s lite överallt och även en hel del affärer som handlade med begagnade ur. Den butik jag fastnade mest för hittade jag i Far east Plaza och drevs av en mycket trevlig kille i 30års åldern vid namn Goh Wee Lee. Butiken heter Lu-ann Vintage Collection.
  www.lu-ann.com.
  Han hade en ordentlig samling som sträckte sig från billigare dussinmärken till mer exklusiva som Omega och Rolex. Till min förtjusning hittade jag även en Seamaster 120 men en helt fantastisk tavla men med ett alldeles för högt pris. Jag uppfattade det som att det fanns utrymme för att diskutera priserna men med min budget för resan fick jag nöja mig med att titta. Tog lite bilder som jag bifogar nedan. Den bristande kvalitén på dessa får tillskrivas min förtjusning över butiken ;) DSC_2088.JPG DSC_2089.JPG DSC_2090.JPG DSC_2091.JPG DSC_2092.JPG DSC_2093.JPG DSC_2094.JPG DSC_2095.JPG
   
 15. Mw79

  Mw79 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.901
  Jag var förbi HJ Watch Company när jag var nere i vintras. Han hade mycket roligt. Nu hade det inte riktigt någon model som jag letade efter men det är värt en titt om du är i närheten. Som redan sagts så är gubben som driver affären väldigt dålig på engelska och det var väldigt svårt att få ur honom någon info som hur gammal klockan var eller när den senast var servad. Så läs på vad som står på websidan innan för du får inte mycket till svar om du frågar något på plats och ta med kontanter om du vill pruta. Han tar kort men du får mycket bättre pris om du betalar kontant.
   
Mårtenssons ur Brookfield