Laddar...
Nymans Ur 1851 Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Vintage Yema sport/dress/dykare, Breitling Tabarly/Royal Oak lookalike *prisbump 8/11, 1900 kr*

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av TorNet, 16 oktober 2016.

 1. TorNet
  Trådstartare

  TorNet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  798
  Yema Paris, swiss made, quartzdykare från 80-talet(?), påminner om Breitling Tabarly, Omega Jacques Mayol och Gentas AP Royal Oak.

  [​IMG]

  Boett helt i stål, 35 mm utan kronan, 41 mm på längden. Den halvintegrerade länken, som är skruvad i boetten, gör att att klockan kan upplevas större än måtten indikerar. Boetten är i bra skick, normala användningsspår finns. Ursprungligen klassad till 100 meter. Bezeln kan vridas åt båda håll med lagom motstånd. Den skruvade kronan är nött och därför lite knepig att skruva in men med ett par starka nypor funkar det. Mineralglaset har några repor och en liten nagg i kanten vid kl 6. Glaset har även en ovanlig detalj - ett hårkors på insidan.

  Grå urtavla med kromade index. Visarna har viss ålderpatina. Tritiumet på index och visare har gulnat fint.

  Urverk - ETA/ESA 965.313, quartz, 6 jewels, swiss made, fungerar som det ska.

  Länk i stål, just nu anpassad för en handled på ca 17 cm. Finns även tre extra länkbitar som bygger drygt 2 cm tillsammans. Har du väldigt grova handleder kan jag även skicka med en förlängning till spännet som bygger ytterligare ca 2 cm.

  Pris 1900 kr inkl rek frakt. Bud är alltid välkomna. Retur går bra om det är något fel på klockan som inte framgår av beskrivningen eller bilderna. Referenser finns här: http://www.klocksnack.se/threads/tornet.12241/

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Yeman påminner mycket om Breitling Tabarly som togs fram i samarbete med den berömde franske havskappseglaren Eric Tabarly. Urtavlan och boetten (förutom bezeln) är i stort sett likadana, urverket är identiskt, men jag vet inte om det fanns något samarbete mellan Yema och Breitling/Eric Tabarly.

  [​IMG]

  Eric Tabarly:
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Senast ändrad: 8 november 2016
  JaTack, maxmol, jakob.dala och 25 andra gillar detta.
Sjöö Sandström