Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Vintage Zenith clasp

Diskussion i 'Vintage' startad av Razamanaz, 4 september 2014.

 1. Razamanaz
  Trådstartare

  Razamanaz Rebel soldier

  Inlägg:
  180
  Hallå gott folk!

  Gjorde ett trevligt fynd i päronens lådor för någon månad sedan. Det var gammelmorfars Zenith som han fick vid pension, jag antar någon gång mellan 1960-1970, måste fråga morsan lite närmare för att försöka få ett årtal. Klockan är i oerhört bra skick, den kan inte ha brukats mycket. Tavlan har inte ett enda märke, ingen patina vad jag kunde se i alla fall. Boetten har som max några hairlines, dock lite skitig efter att ha legat och samlat damm ett bra tag. Kul fynd minst sagt i ett riktigt bra skick!

  Tog med den till urmakare för service där den är just nu. Därav inga bilder, vilket suger. Jag borde ha tagit några innan. Jag tänkte dock höra med er angående band samt clasp. Klockan är i 18k och då jag lagt ner lite pengar på att serva samt putsa upp den lite så vill jag även investera i ett nytt fint lädersnöre samt även ett zenith-clasp i 18k.

  Vad kan ett zenith-läder kosta? Jag tänker mig kanske brunt kroko. Är det värt att köpa ett Zenith eller skulle ett typ Hirsch fungera lika bra? Input tack. Samt ovan nämnda clasp i 18k, finns detta? Jag tänker alltså på ett clasp med Zeniths stjärna. Ni får gärna komma med tips. Jag slänger in lite bilder stulna från teh interwebz för att ni ska få er någon uppfattning och lovar komma med bilduppdatering så fort klockan är i min ägo igen vilket torde vara om ca en veckas tid.

  Klockan är som en kombination av dessa 2 nedan. Den har zenith-logotypen som är en fyrkant med stjärnan i, alltså inte bara en stjärna. Se nedan;

  [​IMG]


  Men påminner även mycket om denna;

  [​IMG]

  Klockan saknar både sekund samt datum, det är bara minut- och timvisare. Någon som kan ha den blekaste aning om modelltyp? Vet att det blir svårt utan bilder på det egentliga objektet men om ni vill försöka skulle ni göra mig glad.

  Detta blir förhoppningsvis min framtida dressare, kul med affektionsvärdet i klockan då gammelmorfars namn är graverat på boettlocket.

  /Rasmus
   
 2. naggge

  naggge AT-ST driver

  Inlägg:
  1.267
  Jag hade precis som du satsat på ett snyggt band av lite bättre kvalitet, men bry dig inte om det står Zenith eller ej på det. Hirsch eller annan tillverkare funkar minst lika bra och ger dig större valmöjligheter.
  Angående spänne till det gissar jag att det kan bli ganska svårt. Är du beredd att betala mycket för ett sådant kan du ju ringa Nymans som vad jag vet är Sveriges enda återförsäljare och höra om de kan fixa ett till dig och vad det i så fall skulle kosta.
  Annars är det väl att söka på ebay och liknande som gäller.
   
 3. Razamanaz
  Trådstartare

  Razamanaz Rebel soldier

  Inlägg:
  180
  Tack för svar!

  Ska slå en signal till Nymans om det går att få tag på samt vad priset kan tänkas ligga på.
   
 4. Andsan

  Andsan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  886
  Från:
  Täby
  Fin Zenith :)

  Beträffande band och spänne så kan du eventuellt hitta detta på e-bay.
  Spännen brukar kosta 200-500 kr. Band till denna så tycker jag ett äkta alligator i brunt skulle passa fint.

  /Anders
   
  Razamanaz gillar detta.
 5. Exxet

  Exxet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  736
  Tror inte tidigare än-71, då kom den fyrkantiga loggan på tavlan, om du ska ha ett tidstypiskt spänne ska det nog vara ett med texten Zenith lr loggan:
  ZENITH_vintage_y_.jpg ZENITH_vintage_y_50f4c2d8d5152.jpg

  alltid kul med familjeklenoder :) .
   
  Razamanaz gillar detta.
 6. Razamanaz
  Trådstartare

  Razamanaz Rebel soldier

  Inlägg:
  180

  Det vore ju kul om spännet också var i 18k, har fått lite dille på det. Satt nyss i telefon med Nymans och ska ta mig in dit med klockan någon dag när den är tillbaka från service. Ska bli intressant att se vad det kan tänkas landa på.  Det med fyrkantig logga är riktigt snyggt!
   
 7. Andsan

  Andsan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  886
  Från:
  Täby
 8. Razamanaz
  Trådstartare

  Razamanaz Rebel soldier

  Inlägg:
  180
  Inser att jag ljög, den har visst sekundvisare. Ber om ursäkt för värdelös bild, min mobil suger att fotografera med. Ska försöka bättre när tillfälle ges.

  [​IMG]
   
  marconimotet gillar detta.
 9. Ruskprick

  Ruskprick Y-Wing pilot

  Inlägg:
  971