Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Vintagekronograf CBC, svart gun metal, Valjoux 7733, 1970-tal

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av TorNet, 3 april 2016.

 1. TorNet
  Trådstartare

  TorNet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  821
  Stor och tung CBC kronograf, militärt stuk i svart “gun metal”, liknande stil som Heuer Pasadena, Orfina Porsche Design och andra kronografer i PVD från 70-talet.

  [​IMG]

  Boett i mässing med svart ytbehandling - inte traditionell PVD-beläggning utan s.k. gun metal (svarteloxerad?). 41 mm bred utan krona och knappar, 44 mm på längden, 20 mm bandbredd. Klockan är i bra skick, en del små märken och ytliga repor finns men inget onormalt. Den ursprungliga borstningen är kvar upptill och den svarta ytan är inte nött. På undersidan av bandhornen finns dock märken, kanske från en länk. Boettlocket har också en del ytliga märken. Mineralglaset är fritt från repor.

  Matt svart urtavla med applicerade silverfärgade index. Både urtavlan och visarna är i mycket bra skick. Invändig tachymeterskala.

  Urverk - manuellt Valjoux 7733 med 30-minutersräknare. Klockan fungerar fint och håller tiden bra - avvikelsen är mindre än 15 sek/dygn. Kronografvisarna startar, stoppar och återställer som de ska.

  Säljs på ett svart 20 mm läderband med vita sömmar, i princip som nytt men av ganska enkel kvalitet, syns på sista bilden. Övriga band på bilderna ingår inte.

  Pris 3500 kr inkl rek frakt. Bud är alltid välkomna. Retur går bra om det är något fel på klockan som inte framgår av beskrivningen eller bilderna. Referenser finns här: http://www.klocksnack.se/threads/tornet.12241/.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Knapparna är i bra skick, det som ser ut som skador på bilden nedanför är bara reflektioner:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Gummo, Weasel, J3sus och 10 andra gillar detta.
Payson