Laddar...
Nymans Ur 1851 Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Vintagekronograf Eversal, roséguldpläterad, Landeron 248, 1960-tal

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av TorNet, 30 januari 2016.

 1. TorNet
  Trådstartare

  TorNet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  811
  Eversal - kronograf från 60-talet, swiss made.

  [​IMG]

  Roséguldpläterad boett, 37 mm utan krona och knappar, 18,5 mm bandbredd. Boetten är i gott skick, användningsspår finns, t.ex. ett par märken på nedre bandhornen och viss nötning av pläteringen vid kronan och på kanterna. Kronan är lite sned men det påverkar inte funktionen. Boettlocket har en del ytliga repor. Plastglaset är i bra skick.

  Silverfärgad urtavla i bra skick. Tyvärr ser den blekvit ut på bilderna, lovar att den är finare i verkligheten, skiftar i silvermetallic och nästan lite champagne beroende på ljuset. Blå tachymeter- och röd telemeterskala i ytterkant. Stora subdials. Guldfärgade dauphine-visare.

  Urverk - manuellt Landeron 248, swiss made, guldfärgat (ganska ovanligt). Klockan fungerar fint och håller tiden ok - avvikelsen är ca 30 sek/dygn, det kan variera lite beroende på hur aktiv man är, i vilken position klockan är när den inte bärs osv. Kronografvisarna startar, stoppar och återställer som de ska. Landeron = start med övre knappen, stopp och återställning med den undre.

  Armband - enkelt brunt läderband, 18 mm, i princip nyskick.

  Pris 2900 kr inkl REK frakt. Bud är alltid välkomna. Retur går bra om det är något fel på klockan som inte framgår av beskrivningen eller bilderna. Referenser finns här: http://www.klocksnack.se/threads/tornet.12241/.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Aquastaren, Wettex, Maxim och 6 andra gillar detta.
Sjöö Sandström