Laddar...
Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Vintagekronograf JYB, panda dial, 70-tal, Breitling Datora look alike *prisbump 4 maj*

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av TorNet, 30 april 2016.

Royal Watches Sweden
 1. TorNet
  Trådstartare

  TorNet Brons

  Inlägg:
  1.075
  JYB - kronograf från 70-talet i bra skick.

  [​IMG]

  Boett helt i stål, 35,5 mm utan krona och knappar. Bredd för armband 17,5 mm (18 mm band funkar bra). Boetten är i bra skick, en del små repor och märken finns naturligtvis men inget utöver det normala. Ovandelen av boetten har borstad ytfinish. Knapparna har lite ytlig oxidation, kan förmodligen poleras bort. Kupat plastglas i bra skick.

  Urtavla - silvermetallic sunburst med svarta subdials - s.k. “panda dial”. Blå tachymeterskala och röd telemeterskala i ytterkant. Både urtavla och visare är i bra skick.

  Urverk - manuellt Valjoux 7734, swiss made. Urverket fungerar fint och håller tiden bra - avvikelsen är mindre än 20 sek/dygn. Datumet växlar som det ska - klockan har “roulettedatum”, dvs jämna datum har svarta siffror, udda datum har röda siffror. Kronografvisarna fungerar som de ska - start, stopp och återställning till noll.

  Säljs på det ljusbruna armbandet i buffelläder som syns på de första bilderna (18 mm). Armbandet är oanvänt men har varit monterat på en annan klocka så fästena har skavmärken. Övriga band ingår inte.

  Pris (3400) 2900 kr inkl rek frakt. Bud är alltid välkomna. Retur går bra om det är något fel på klockan som inte framgår av beskrivningen eller bilderna. Referenser finns här: http://www.klocksnack.se/threads/tornet.12241/.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Boetten och urtavlan med de ovala registren gör att klockan påminner om en Breitling Datora från 70-talet. Breitlingen har även likadant urverk - Valjoux 7734.

  [​IMG]
   
  Senast ändrad: 4 maj 2016
  frere, OnePhat, Compiss och 5 andra gillar detta.
Gripenbro