Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Vintagekronograf Mesbér, svart gun metal, Valjoux 7734, 1970-tal

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av TorNet, 2 januari 2016.

 1. TorNet
  Trådstartare

  TorNet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  798
  Stor och tung Mesbér kronograf, militärt stuk i svart “gun metal”, liknande stil som Heuer Pasadena, Orfina Porsche Design och andra kronografer i PVD från 70-talet.

  [​IMG]

  Boett i mässing med svart ytbehandling - inte traditionell PVD utan s.k. gun metal (svarteloxerad?). 41 mm bred utan krona och knappar, 44 mm på längden, 20 mm bandbredd. Klockan är använd, repor och märken finns överallt, den svarta beläggningen är delvis nött, främst på kanterna. Mineralglaset är fritt från repor.

  Gråmetallic urtavla med silverfärgade subdials, röd/blå markeringar för t.ex. regattanedräkning. Invändig tachymeterskala.

  Urverk - manuellt Valjoux 7734 med 45-minutersräknare. Klockan fungerar fint och håller tiden mycket bra - avvikelsen är mindre än 10 sek/dygn. Kronografvisarna startar, stoppar och återställer som de ska. Datumet växlar ca kl 00:30.

  Säljs på ett 20 mm bondnato med svarta beslag, i princip som nytt, endast provat.

  Pris 2600 kr inkl rek frakt. Bud är alltid välkomna. Retur går bra om det är något fel på klockan som inte framgår av beskrivningen eller bilderna. Referenser finns här: http://www.klocksnack.se/threads/tornet.12241/.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Vincentb, lejake, FC St. Pauli och 6 andra gillar detta.
Payson