Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Vintagekronograf MYON Paris, svart gun metal, Valjoux 7733, 1970-tal

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av TorNet, 6 augusti 2016.

 1. TorNet
  Trådstartare

  TorNet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  793
  Stor och tung Myon kronograf - militärt stuk i svart “gun metal”, liknande stil som Heuer Pasadena, Orfina Porsche Design och andra kronografer i PVD från 70-talet.

  [​IMG]

  Boett i mässing med svart ytbehandling - inte traditionell PVD-beläggning utan s.k. gun metal (eloxerad?). 41 mm bred utan krona och knappar, 44 mm på längden, 20 mm bandbredd. Klockan är i bra skick, en del ytliga repor och några små märken finns, t.ex. på vänstra sidan vid kl 9. Den ursprungliga borstningen är kvar upptill och den svarta ytan är i bra skick, viss nötning finns dock på kanterna. Boettlocket har också en del ytliga märken. Kupat plastglas i bra skick.

  Matt svart urtavla med applicerade silverfärgade index, ovanliga rektangulära subdials. Både urtavlan och visarna är i bra skick. Invändig tachymeterskala.

  Urverk - manuellt Valjoux 7733 med 30-minutersräknare, swiss made. Klockan fungerar felfritt och håller tiden bra - avvikelsen är mindre än 15 sek/dygn. Kronografvisarna startar, stoppar och återställer som de ska.

  Säljs på ett svart 20 mm fusk-croco i läder med vita sömmar, nytt och oanvänt men av ganska enkel kvalitet, syns på en av de sista bilderna. Övriga band på bilderna ingår inte.

  Pris 3500 kr inkl rek frakt. Bud är alltid välkomna. Retur går bra om det är något fel på klockan som inte framgår av beskrivningen eller bilderna. Referenser finns här: http://www.klocksnack.se/threads/tornet.12241/.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Här syns märket på vänster sida:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Detta band ingår:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Daytona96 gillar detta.
Payson